Årligt
399 kr. om året inkl. moms. (spar 189 kr.)
Fri adgang i et år.
Månedligt 8-10 nye artikler.
Artikelarkiv med over 1.000 artikler.
Kontante fordele:
- Fuld cash-back af de 399 kr. ved køb af slips, drivert eller målsyede bukser i DVMs butik
- Fast 20 % rabat på køb hos Holme Vin
Månedligt
49 kr. om måneden inkl. moms.
Fri adgang
Månedligt 8-10 nye artikler
Artikelarkiv med over 1.000 artikler
Læserinteraktioner
Kommentarer
Skriv et svar Annuller svar
Herretøj hos Illum
Illum var hovedstadens fineste stormagasin. Hvordan er situationen i dag? Vi har undersøgt sortimentet af herretøj og fælder dom.
Læs mere
Maskinen ville vide mere om herretøj
Hvornår bliver jakke-skjorte-slips udklædning, og hvem fremstiller tidens bedste klassiske tøj? Internettet var nysgerrigt og stillede ti spørgsmål til Den velklædte mand.
Læs mere
Test af herretøj fra Bindesbøl
Landholdsspillere i fodbold elsker Bindesbøl. Men er det et godt tegn? Vi har testet varerne hos den kendte herretøjsbutik på Kgs. Nytorv i København.
Læs mere
Ideer til efteråret 2025
Tilbage til fastlandet. Mine ideer til jakkesæt og sportsjakke i efteråret 2025.
Læs mere
Test af nyt sommertøj
Slips, skjorter, shorts og sandaler. Den velklædte mand har udvidet garderoben i foråret 2025. Nu tester han. Holder det, eller er han på gale vej? Se med.
Læs mere
Hvornår man kan bære shorts
Jo, man kan bære korte bukser. Men man skal følge tre principper. Det mener Den velklædte mand.
Læs mere
Test af Hansen Garments
Hansen Garments er et navn, der æggende associerer til tradition og kvalitet. Men hvad er virkeligheden? Vi besøgte deres butik og testede deres tøj.
Læs mere
Styr på habitstof
Sildeben, serges, nailhead, nålestriber – de traditionelle vævedesign inden for habitstof betyder ikke det samme og bruges forskelligt. Vi guider dig.
Læs mere
Jeg er lidt usikker på, hvad du mener med hyperkorrekt, når du siger, at den hvide skjorte er hyperkorrekt.
Bruger du ordet i betydningen: korrekt til den formalistiske, lidt opstyltede side, men dog stadig formelt korrekt? (Eksempler: Sige De til flaskedrengen i Netto. Rejse sig, når man er alene hjemme og hører nationalsangen spillet i radioen).
Eller benytter du hyperkorrekthed/hyperkorrektion i betydningen: formel ukorrekthed fremkommet som resultat af misforstået imitation af noget, der under de rette omstændigheder er udtryk for korrekthed? (Eksempler: Bære smoking til en begravelse for at være fin i tøjet. Sige chokolademoussé i stedet for chokolademousse, fordi man har hørt, at franske ord har tryk på sidste stavelse).
Godt spørgsmål!
En hvid skjorte er ikke ukorrekt om dagen, men den kan udtrykke en forsigtig, lidt overdreven pæn omgang med klassisk herretøj. Den erfarne engelske gentleman, fx kong Charles, vil typisk vil reservere en kridhvid skjorte til aftenbrug og i stedet benytte en lyseblå, stribet, flødefarvet eller evt. pink om dagen. I det perspektiv bliver brug af en helhvid skjorte overkorrekt, ja, et De, hvor man kunne nøjes med et du. Men forkert er den ikke. Stilistisk er den i mange mænds tilfælde – de mørkhårede med lys hud især og gråhårede 🙂 – tilmed en bedre løsning med et mørkt jakkesæt end en kulørt, som jeg ser det.
Jeg skrev i øvrigt om det i avisen for et par år siden, bla. baseret på samtaler med skjortemageren Harvie and Hudson i Jermyn Street:https://denvelklaedtemand.dk/2021/12/den-lyseblaa-skjorte-artikel-i-weekendavisen.html
Du skriver at et hvidt slips er nærmest umulig at binde med mindre man er gangster fra 30’erne.
Jeg forstår det sådan at det absolut ikke er god stil at bære hvidt slips, og jeg er da også grundlæggende enig, dog mener jeg at hvidt slips er anerkendt til begravelser for nære pårørende.
Tager jeg fejl, eller?
Man vil traditionelt bruge et sort slips til begravelser. Jeg er ikke stødt på, at et hvidt bruges. Men jeg kan have overset noget. Det er kun i kjole og hvidt, man normalt har set et hvidt slips (sløjfe).