Den amerikanske forfatter Tom Wolfe blev engang spurgt, om han overhovedet ejede klædningsstykker, der ikke er syet efter mål og hans egne specifikationer. “Strømper,” svarede han. Problemet var, at han skulle bestille 150 par for at få dem syet til netop sin fod, og det var sgu lidt i overkanten.
Slipset afviger ikke nævneværdigt fra et almindelig slips, hvad angår design. Jeg har valgt dem ensfarvede i nogle klassiske og alsidige farver. Forskellen ligger i længden af slipset og bredden. Jeg bad David om et slips, der er 163 cm langt og 10 cm bredt over bladet. Jeg har fundet ud af, at et slips i de dimensioner passer godt til mig i forhold til den slipseknude, jeg binder, min kropslængde, min skulderbredde og buksernes taljepunktet.
Jeg har kun en enkelt lille anke: Sam Hobers label. Det er for eksotisk og giver ikke mening på et klassisk slips. Selvom et label selvfølgelig er ligegyldigt, er det ikke alligevel ikke helt …
Anonymous skriver
Hej Torsten
Jeg ser Hober tilbyder 6 og 7 foldede slips. Hvad er dine, og hvordan ser du på dem ift. almindelige slips?
Mvh
Magnus
Torsten skriver
Hej Magnus
Det der med slips, der er foldet mange gange, kan der være en charme ved. Før det moderne slips dukkede op i 1920’erne, var de fleste slips – såvidt jeg ved – uforede, altså af ren silke, og foldet nogle gange, fx 7. Italienerne dyrker stadig det komplet uforede slips foldet 6, 7 eller flere gange. Er det bedre? Det ved jeg ikke, men et uforet slips kan noget andet og nonchalant-agtigt, som et almindeligt foret slips ikke kan.
Mine slips fra Sam Hober er ikke mangefoldede, så jeg kan ikke sige, hvordan Sam Hober laver dem, men jeg har tillid til, at han er god til det.
VH Torsten
Torsten skriver
Hej Martin. Der er ingen faste regler, men forskellige traditioner, men ovale manchetknapper i guld og en enkel hvid skjorte (evt. i stoffet pique)vil nok være mit valg.