Der skal deles point ud igen. Skalaen går fra 1 til 5, og klædedragtens bidrag til stilen får særlig opmærksomhed. I denne omgang ser vi på trænerbænken.
Manchester Uniteds Alex Fergusen har fuldstændig samme forhold til sit jakkesæt, som han havde, da han gik i skole for snart rigtig mange år siden et regnfuldt sted i Skotland: jakkesættet er bare et sæt klæder, man skal bære ved bestemte lejligheder. Jeg tror måske, han engang imellem har forsøgt at gå op i det tilskyndet af sin kone, men klæder interesserer ham ikke, så slipset bindes uden større omtanke, og jakkeærmernes længde er ikke noget, han forholder sig til. 1 point.
Barcelonas Guardiola tilhører den nye generation af mestertrænere. Han er går op i sit tøj og er i modesmart cardigan, jakke med smalt revers og læderslips (!), men har han stil? Ja, den har han, men den har bare ikke noget med det latterlige modekostume at skaffe. Stilen kommer fra ham selv. 2 point for det.
Det er jo farligt at sige noget kritisk om Michael Laudrup, men tøj har han ikke videre fornemmelse for. De blege åbentstående skjorter må han snart forsyne med et slips eller skifte ud med en rullekrave. Og hvad laver den svære sweater med lynlås under en koksgrå habitjakke? 1 point.
Mourinho bærer jakkesættet som en kostskoledreng, og det ser egentlig håbløst ud, men det virker for ham og farvekombinationen er ikke dårlig. Jeg kunne også slå ned med på konfektionsjakkens store og stive skuldre, den åbne knap i skjorten og så videre, men det kan ej benægtes, at manden har stil. 3 point.
Superflot gennemgang. Du har fat i en brandgod ide her. Mit forslag: Lav nogle flere serier som disse (fodbold, tv-værer, direktører osv.) og giv karakterer. Vælg ikke kun karakter 1 og 2, men hele spektret. Start med 1 og 2 så vi kan se, hvad de gør forkert, og vælg så nogle i den høje ende, så vi kan se hvad de gør rigtigt. Det kan vi lære noget af. Ikke at der er en facitliste, eller at du altid har ret (det har du ikke, men det er altid interessant og tankevækkende). Disse serier gør det pludselig meget mere nærværende fordi det er rigtige mennesker og fordi man får set de gode og mindre heldige aspekter. Supergod ide, du har fået. Håber vi ser mere til det.
Tom