PS Indlægget er også bragt på min blog på Dagbladet Børsens hjemmeside. Følg bloggen her.
Læserinteraktioner
Kommentarer
Skriv et svar
Flipper – af Niels Barfoed
“I snart umindelige tider har det været god, ufravigelig tone, at spidserne på herreskjortens flip skræver ud til siden. Det ser herrens ud.” Forfatter, dr.phil. Niels Barfoed er ikke tilfreds med tidens skjorter.
Læs mere
Pæne herresko – de fem obligatoriske modeller
De fem skomodeller, du må have i din samling af gode sko.
Læs mere
Skjorter – sammenligning Eton, Stenströms, Barons
Hvem fremstiller den bedste business-skjorte af Eton, Stenströms, Barons, Appearance og Massimo Dutti? En sammenligning med karaktergivning.
Læs mere
At udblokke sko – det kan man
Jeg lod et par sko udblokke hos Gramgaard Skomageri. En vurdering af resultatet samt foto.
Læs mere
En smutvej til lykke hos fruentimmerne
Kvinder skuer hunden på hårene. Derfor skal du bla. være omhyggelig med din påklædning, hvis du vil indynde dig. En dansk etikettebog, jeg ikke kendte, er dukket op.
Læs mere
ANNONCE Bestil skræddersyede skjorter 11. april 2021
Søndag den 11. april 2021 har du atter mulighed for at bestille rigtige skræddersyede skjorter. Det foregår på Frederiksberg.
Læs mere
Gå til vin som en connaisseur
Jacob Holme bedømmer en vin ud fra tre vinkler. Her forklarer han dem.
Læs mere
De mekaniske ure bærer en del af ansvaret for at ure er på vej ud. Havde man satset hårdt på teknologisk udvikling i stedet for nostalgi kunne det have set anderledes ud i dag.
Kh
Rene
Jeg skal gerne medgive, at armbåndsuret ikke længere er et
essencielt redskab i dagligdagen, men derfra og til at kalde det kuriøst, er der dog et stykke vej.
Tendenser går lidt op og ned, men der sælges faktisk forsat rigtig mange armbåndsure, heraf en stigende andel med mekanisk værk.
Bi lidt med at dømme det ude 🙂
V.h.
Jacob
Ja de unge vælger automatiske ure igen – det er cool og viser respekt for det gode håndværk.
Nej de unge vælger urene fra, at andelen af mekaniske ure er stigene er blot tegn på at salget til den brede befolkning er vigende.
kh
Rene
Spændende indlæg og virkelig et paradoks jeg selv slås med. Rationaliteten vs. sentimentaliteten. Man ender tit i en situation hvor man prøver at rationalisere at vælge det “gamle” og ender med at lyve lidt for sig selv. For gu er det smartere at have det hele digitalt og den nyeste hybridbil er også bedre og mere fornuftig end den gamle smukke jaguar. Jeg prøver tit at spørge mig selv hvad der gavner verden mest i mine valg, men det bliver trods alt et underligt stilmiks når man blander det nyeste nye med det traditionelle. Hvor skal man stille sig?
Mvh CH
@ CH: Glimrende overvejelser. Du rammer et punkt, jeg også har funderet over. Min konklusion er, at man ikke skal tænke for meget over, om noget tilhører den ene stilkategori eller den anden – om man sidder i den gamle jaguar eller hybridbilen. Ellers ender man bare med en reklamestil, “det gennemførte univers”, som ligner stil, men som er ligeså tom og kedelig, som overfladen er blank. Jeg tror mere på at forfølge kvaliteter som det gode håndværk, det vellavede og det skønne, og de kvaliteter kan man jo både finde både i gamle og nye ting.