Nu må du trækkes med redaktøren igen.
Det sker under dække af, at han er i intet mindre end et gråt jakkesæt. Her og der og allevegne, tillige i Den velklædte mand, slår hin ordbestyrer et slag for et marineblåt jakkesæt som jakkesættet, man simpelthen må have klar i klædeskabet derhjemme, immer.
Den position fraviges sådan set ikke. Men det er på sin plads også at fremhæve det grå jakkesæt. Hvis man ser sig omkring, er det grå jakkesæt jo faktisk det mest udbredte jakkesæt, almindeligvis i en mørk koksgrå nuance.
Teoretisk set er det blå jakkesæt mest alsidigt, i og med man sagtens også kan bruge det til højtidlige lejligheder, hvad ikke er det grå jakkesæts stærke side. Til gengæld er det grå jakkesæt uhyre bevendt til daglig og muligvis mere alsidigt end det marineblå i den henseende, fordi det er graden mere diskret. Det marineblå jakkesæt har kant, som man siger, mens det grå jakkesæt glider af, hvis det da ikke er CEO-udgaven med nålestriber eller kridtstriber, der tales om.
Versionen her, et mellemgråt jakkesæt i sildeben, der er alt andet lige tilføjer et nobelt strejf, er fra et toscansk skrædderi. Underneden en flødefarvet skjorte uden stivere i flippens snipper og et mørkebrunt uforet slips med foulerede guldkvadrater. Lommetørklædet i silkecrepe er i lysebrune nuancer. Nederst brune spændesko (monk strap shoes) fra skomager i Warszawa. Øverst solbriller med gyldent stel og brunt glas.
Se eksempler fra St. James’s i London på brug af blåt og gråt jakkesæt.
Foto: Stiljournalen
En ældre håndskomager i Warsawa? Tør man bede om adressen?
Tadeusz Januszkiewicz, Chmielna