Årligt
Fri adgang i et år.
Månedligt 8-10 nye artikler.
Artikelarkiv med over 1.000 artikler.
Kontante fordele:
- Fuld cash-back af de 399 kr. ved køb af slips, drivert eller målsyede bukser i DVMs butik
- Fast 20 % rabat på køb hos Holme Vin
399 kr. om året inkl. moms. (spar 189 kr.)
Månedligt
Fri adgang
Månedligt 8-10 nye artikler
Artikelarkiv med over 1.000 artikler
49 kr. om måneden inkl. moms.
Læserinteraktioner
Kommentarer
Skriv et svar Annuller svar
Eton vs Stenströms – skjortetest hos Troelstrup
Nogle siger, at valget mellem skjorter fra de kendte svenske mærker Eton og Stenströms er hip som hap. Den velklædte mand er ikke helt enig. Han har en vinder. Læs test og konklusion her.
Læs mere
Blå blazer med pang
Der er tradition for at bruge en blazer ekstravagant. Fred Astaire og Jaime de Mora y Aragón har vist en vej. Tør du følge den? Den velklædte mand guider.
Læs mere
Test af Attolini hos Hartung
Hartung har landets største udvalg af fine italienske jakker, habitter, frakker og skjorter, bla. fra Attolini. Kan butikken imponere Den velklædte mand? Se foto, og læs konklusionen her.
Læs mere
Rigtig og forkert farvebrug
Kan du se farvefejlen i eksemplerne? Få styr på de små forskelle i farvenuancer, der skifter din påklædning fra dårlig til god smag.
Læs mere
Barons – test af skjorter
Det danske firma Barons har været dygtige til at promovere deres herreskjorter. De har blandt andet været i tv-programmet Løvens hule med dem. Men er skjorterne pengene værd? Vi har testet dem.
Læs mere
Smuk eller sublim tøjstil
Glem sprezzatura. Spørgsmålet er, om du vil klæde dig smukt eller sublimt. Filosofferne har ordet.
Læs mere
Appearance – undersøgelse af ny butik
De vil hjælpe dig i den brogede virkelighed af business casual. Kan de finde ud af det? Den velklædte mand har undersøgt Appearance’ butik i Hellerup, talt med ejerne og fælder en dom.
Læs mere
Tøj som statusjagt
Er vores smag i tøj ikke andet et forsøg på at udbygge og bolstre en social status? Den velklædte mand undersøger.
Læs mere
Interessant indlæg!
Der står altid en ubehagelig em af postulat og forlorenhed om iscenesat skødesløshed. Personlig kan jeg slet ikke døje, når folk tror, at det er ”sprezzatura” at nøjes med at knappe kontraknappen i et dobbeltradet jakkesæt, så hele overfaldet blafrer for vinden. Jeg er heller ikke i nærheden af at være ven af den dårlige vane det er med vilje at plante slipset mellem overfaldet og den overdækkede yderside af en – trods alt – knappet, dobbeltradet jakke. Jeg henregner også den klassiske parvenuvane med de opknappede ærmeknaphuller til samme dårlige selskab, ikke mindst fordi der her er tale om en skidtvigtig tilskuestillelse af, at jakken er skræddersyet (eller dvs.: sådan var det engang, nu har alt ragelse jo åbne knaphuller). Og også en bandbulle herfra mod endnu en ”casual” kliché: bare ben i skoene, i særdeleshed til jakkesæt og i andre sammenhænge, hvor der bæres ”pæne” bukser med pressefold.
Kan man i øvrigt hævde, at fænomener som bukseopslag, manglende knapning af jakkens og vestens nederste knap og måske tilmed (habit)jakkens udvikling fra den åbne uniformsjakke, hvor krave og revers oprindelig har vendt indad, når det skulle være ”korrekt”, er eksempler på, hvorledes nonchalance undertiden passerer gennem en charmeforladt, postuleret imitationsfase for så alligevel at overleve og ende som tilladeligt eller sågar obligatorisk element i formelt korrekt, traditionsbevidst påklædning?
Pictor, det kan man, vil jeg mene. Der er løbende diverse nonchalante påfund og tilfældigheder, nogle af dem stiliseres en overgang som en mode, mens enkelte opnår en transhistorisk status, bliver “regler”, fx den nederste åbne knap i jakke og vest