
Der var engang
Gamle dage var ikke glamourøse. Billeder fra gamle dage fortæller den historie.
Jeg skal indrømme, jeg jævnligt må minde mig selv om, hvor i al fald materielt priviligeret vi er i dag. Fortiden var fattigere helt kontant, arbejdsforholdene sled mere direkte på kroppen.
Skrædderfaget var eksempelvis ikke en sval brise på altanen. Det var slid, sved og dårlig løn.
Billeder fra gamle dage fortæller
Jeg fundet nogle billeder fra gamle dage på Arkiv.dk, der viser, hvordan det var at være herreskrædder i provinsen. Det er var formentlig ikke meget sjovere i byen. Men derinde modtog nogle herreskræddere dog en vis anerkendelse og prestige, og en dygtig skræddermester kunne tjene godt. I provinsen kunne en skrædder ikke håbe på stor mønt eller laurbærkrans.
Når det er sagt, er herreskrædderernes forhold faktisk ikke voldsomt anderledes i dag. Det er stadig fysisk krævende. Lønnen er lav. Og anerkendelsen er stadig beskeden, selv om enkelte herreskræddere rigtignok hyldes som helte.
Men et blik på nogle billeder fra gamle dage:
1901-1920



1921-1940




1941-1960



1961-1980


1981-2000




Dagens danske skræddere
Læs om danske herreskræddere i dag.
Morsomt at se – ikle mindst at der har været en skrædder i Sahl, en lille bitte samling huse langt ude på landet!
Måske redaktøren kunne berige læserne, med information om hvorfor skrædderen sidder på bordet ( og hvorfor de ikke længere gør det)
Jeg fornemmer, du har et es ærmet …
Men der er nu stadig mange skræddere, der sidder i skrædderstilling på Savile Row. Det er lidt en personlig ting, om man foretækker bord og skrædderstilling eller stol. Det praktiske ved skrædderstilling og bord er, det er lettere at kontrollere stoffet. Desuden var/er det hensigtsmæssigt lysmæssigt, fordi man kan sidde helt tæt på vindue.
Samt, at man lettere undgår at stoffet bliver beskidt!