Premium
Fri adgang i et år.
Månedligt 8-10 nye artikler.
Artikelarkiv med over 1.000 artikler.
Eksklusive kontante fordele hos tre partnere:
- Et gavekort på 500 kr. på køb over 2.500 DKK hos Skolyx
- Fri fragt på alle køb hos Pete & Harry
- Fast 20 % rabat på køb hos Holme Vin
399 kr. om året inkl. moms.
Månedligt
Fri adgang
Månedligt 8-10 nye artikler
Artikelarkiv med over 1.000 artikler
49 kr. om måneden inkl. moms.
Læserinteraktioner
Kommentarer
Skriv et svar Annuller svar
Hårfarve og rigtig tøjfarve
Hvilke tøjfarver passer til sort, brunt, lyst og gråt hår? De traditionelle retningslinjer, hvis man er i jakke, skjorte og slips.
Læs mere
Tøjets sociologi
Hvad gør, at noget tøj ser rigtigt ud og andet forkert? Få den sociologiske forklaring her.
Læs mere
Mond – test af made to measure – del 1/2
Mond har en kritisabel kommunikation, men hvordan er deres jakkesæt made to measure? Den velklædte mand tester.
Læs mere
Mr Green – men elegant
Elegant brug af grøn – hvordan gør man det? Den velklædte mand går i rette med Mr Green.
Læs mere
ANNONCE Guida, Maftei & datoer
Det bedste af det bedste i København. Håndskrædderi. Håndskomageri. Drivert. Målsyede bukser. Fri adgang.
Læs mere
Klassisk sportstøj i efteråret
Efterårsstil med tweedjakke illustreret med en ny metode, så du kan se og fornemme teksturer.
Læs mere
Mod – test af made to measure – del 1/2
Mod leverer jakkesæt made to measure fra deres butik i Løngangstræde i København. Hvordan er det? Den velklædte mand tester produktet med portrætmaleren Jonas Barlyng.
Læs mere
Tøjets psykologi
Hvad gør jakke, skjorte og slips ved bevidstheden? Den velklædte mand undersøger.
Læs mere
Jeg har netop været igennem processen med et par Crockett & Jones sko. Jeg har skulle betale told for dem og har efterfølgende skrevet til UPS og spurgt hvorfor (afventer svar). Jeg kan forstå der åbenbart er noget problematik mht. oprindelsesland. Et eksempel kan være en skrædder i England som bruger metervare fra F.eks Italien, osv. Jeg ved ikke hvordan hvordan Crockett & Jones står stilet med læderets oprindelse. Jeg synes i hvert fald det er en smule svært at navigere rundt i pt.
Oprindelseslandet er der hvor enten 1) der er sket skift i toldposition, eller 2) der hvor hovedparten af værditilvæksten er sket – som regel over 50 pct. af varens værdi, men afhænger af det konkrete produkt.
ad 1) En sko består af læder og måske gummi, som begge har hvert sit toldnumer. Det kan godt være, at begge råvarer kommer fra lande uden for UK, men de sættes sammen til en sko på fabrikken i Northampton, hvor der skabes et nyt toldnummer – der sker skift i toldposition. Derfor er skoens oprindelsesland UK.
ad 2) Råvarerne udgør en meget lille del af varens endelige pris, dvs. langt, langt den største del af varens værdi er skabt i Northampton. Også af denne årsag er varens oprindelse UK.
Også i tilfældet med skrædderi fra UK vil oprindelsen være UK, selvom stoffet kommer fra Italien. Der er både sket skift i toldposition (fra stof til jakkesæt) og hovedparten af værditilvæksten er sket i UK.
UPS har med andre ord misforstået sagens rette sammenhæng. Desuagtet vil de dog tage sig betalt for toldbehandling, fordi selvom varen er fra UK og er toldfri ved import til EU, så skal den toldbehandles.
Hej Peter,
Tak for dit uddybende svar. Spændende læsning. Såfremt de har modtaget rette oplysninger fra afsender (hvilket jeg er helt overbevist om), så burde der i mit tilfælde ikke være nogen tvivl om oprindelsesland er England. Vil det så betyde ingen told eller en toldnedsættelse?
Det vil betyde toldfrihed, da der ikke er told på varer mellem UK og EU i henhold til handelsaftalen.
I EU Kommissionens meget udemærkede Access2Markets værktøj kan man i øvrigt slå toldsatserne op for alle produkter, der handles mellem EU og tredjelande, herunder også UK: https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/en/content
Tak for dine svar, igen. Men det er åbenbart ikke ligetil, fandt jeg ud af. Mine nye sko bestilt direkte fra C&J har fået told og jeg prøver over for UPS at modargumentere fejlen, men de siger de har arbejdet ud fra de oplyste informationer. C&J siger de har vedhæftet alle de rigtige oplysninger de er blevet oplyst og har også svært ved at tro, at de ikke skulle være interesseret i at jeg også slipper for told, når produktet som sagt er lavet i England.
Hvad kunne et godt bud være på konsekvensen for prisen på engelske varer i danske butikker? Altså for eksempel et par Tricker’s i en fysisk butik i Danmark. Man må vel så formode, at de bliver dyrere, men hvor meget?
Er skoene fremstillet i England, bliver de ikke meget dyrere, da der ikke kommer told på. Men måskr mister butikken lysten til at føre dem pga. det administrative bøvl. Tænker jeg
Tak for svar, Torsten. Lad os håbe, at butikkerne også fremover har lyst til at føre de gode engelske sager.
Der er en ting, jeg ikke kan forstå: Du skriver: “Fragtfirmaernes ekspeditionsgebyrer kommer du heller ikke uden om. Selv om du ikke betaler told for de to nye par bukser, du fandt hos Cordings, skal du stadig punge ud for et ekspeditionsgebyr på 160-250 kr.,”. De gebyrer har man da hele tiden skulle betale, de er indbefattet i den pris man betaler, og de har vel ikke noget med Brexit at gøre?
Forresten: For et par år siden, fik jeg at vide hos Herring Shoes, at når man skulle sende sko fra, f.eks. “Church” til reparation hos dem, skulle man skrive: “One pair of shoes, returned to the manufacturer for repairs”. Det var åbenbart et levn fra tiden før told-unionen. Jeg ved ikke, om det faktisk var sandt, men jeg har gjort det lige siden!
Tak for tippet om Church-reperation, det kan da være, det stadig virker – man jo prøve.
Mht. ekspeditionsgebyret drejer det sig her om et separat import- og fortoldsningsgebyr, man nu skal betale til fragtfirmaet foruden forsendelse.
Med tiden vil vi vel se, at de fleste britiske forretninger skifter til DDP-leveringsbetingelser i for B2C-salg, så kunder i EU ikke skal stå for betaling og formaliteter. De store fast fashion-butikker gør det allerede.
Et spørgsmål til forståelsen – hvis en engelsk butik sælger fx bukser “made in italy” så skal jeg betale både told og moms (+eks.gebyr), men hvis samme butik sælger en skjorte “made in England” skal der kun betales dansk moms (+eks.gebyr)?
Der er kun told på varer fremstillet uden for EU og England, og kun på over 1150 kr., så dine italienske bukser købt i England får ikke told på sig
Så hvis fx bukserne (lavet i Italien) koster over 1150 kr. skal der betales moms og told på dem?
Det begrænser (desværre) nok mine indkøb i England.
Nej, sålænge tøjet er fremstillet i EU, er der ingen told på
Tak for svaret, det hjalp til forståelsen.