Jeg havde inviteret indenfor i Bent Wennerwalds skrædderi på Århusgade 8. Det var søndag, solen skinnede, dagen var dejlig og man burde bruge den til at spise is og flanere gennem byens parker og langs havnepromenader. Heldigvis ignorerede flere læsere af Stiljournalen det gode vejr et par timer og besøgte Århusgade 8 for at tale om skrædderi og skjorter og bese – samt købe! – varer fra webshoppen Grunwald – True Style.
En af de fremmødte, Michael C. G. Iversen, havde bidt mærke i mine mange omtaler af Hertugen af Windsor på Stiljournalen, og havde medbragt et par Dunhill-piber. Den ene – den med guldet – bærer navnet “Prince of Wales”, fordi den er forarbejdet med Hertugen af Windsor i tankerne, da han var engelsk kronprins. Michael C. G. Iversen sendte mig efterfølgende et foto af Hertugen af Windsor, hvor han står med en anden Dunhill-pibe, “The Duke”, som var specielt lavet til ham.
Læg iøvrigt mærke til Michael C. G. Iversens dress. Det er dristigt, men han rammer hin underfundige balance, som jeg så tit har berørt, glimrende. Skjorte og slips er fra Turnbull & Asser, og jakkesættet er syet af den nu afdøde skrædder Tobias Enk på Nørrebro. Jeg har ikke før set en færdig habit fra Tobias Enk på ejermanden, så jeg var svært begejstret. Læg også mærke til den djærve brune klædevare, som Michael C. G. Iversen har fundet hos Hvidberg. Læs mere om Tobias Enk her.
I forbindelse med arrangementet hos Wennerwald var der tre gavekort i spil til Grunwald – True Style. De er hver på 500 kr., og min datter vil snarest trække de tre vindere fra bunden af en af mine tweedcaps. Jeg forventer at kunne sende besked til vinderne i dag og senest i morgen.
AFJ skriver
Jeg ville nok have valgt et mørkerødt slips i stedet for et gråt…
Torsten skriver
Et mørkerødt (eller blåt) slips ville være det konventionelle valg, men hvorfor ikke et gråt, AFJ? Jeg synes, det står godt med den lyserøde skjorte og det marineblå sæt.
VH Torsten
Jens skriver
@ Torsten : Kan du ikke fortælle lidt mere om skjorte og slips sammen, jeg er sikkert ikke den eneste der har kæmpet med at matche dem.
Venligst
Jens L
Torsten skriver
Hej Jens. Jeg har lavet nogle indlæg om det her:
http://stiljournalen.blogspot.com/search/label/miks
Anonymous skriver
Ud fra de 2 billeder at dømme, var stilen bedre end hvad jeg så hos mine svigerforældres venners søns (meeget genitiv der) konfirmation, der optog min tid søndag. Men aldeles afslappet lød det til at være.
Venligst
S. Bormann
Torsten skriver
AFJ, jeg synes, det er en vildvej at hævde, at et gråt slips nødvendigvis må kombineres med en hvid cutway skjorte. Den form for skematisk tilgang kan næsten kun resultere i et forkrampet udtryk, er min erfaring. Verden er så stor så stor, prøv den af.
Lommetørklædet er lyserødt.
VH Torsten
AFJ skriver
Hvorfor er min anden kommentar til dette indlæg fosvundet?
Torsten skriver
Jeg ved det ikke. Der er forsvundet to kommentarer. Forhåbentlig genskaber Google dem.
Torsten skriver
De følgende to kommentarer blev slettet i forbindelse med opgradering hos Blogger/Google. Jeg har nu genskabt dem:
Anonymous skriver
@Torsten
Hamornisk synes jeg ikke det passer med et gråt slips til lyserød skjorte.
Det kan selvfølgelig være dit outfit ser bedre ud i virkeligheden end på billedet. Til det grå/ antracit slips ville jeg have valgt en hvid skjorte (cut-away, four-in-hand).
Er lommetørklædet lyserødt (det er ikke til at se på billedet)?
brgds
afj
Torsten skriver
AFJ, jeg synes, det er en vildvej at hævde, at et gråt slips nødvendigvis må kombineres med en hvid cutway skjorte. Den form for skematisk tilgang kan næsten kun resultere i et forkrampet udtryk, er min erfaring. Verden er så stor så stor, prøv den af.
Lommetørklædet er lyserødt.
VH Torsten
AFJ skriver
Jeg mener ikke, at et gråt slips nødvendigvis skal kombineres med en hvid cutaway skjorte. Det er blot en af mulighederne og skyldes jo min personlige smag. Bare lige kombineret med lyserød skjorte, ser det, ud fra dit billed, ikke så flatterende ud.
Cutaway er min “favorit”, fordi den er mere åben, både til slipseknude og også i “udtryksform”, selvom jeg dog oftets anvender four-in-hand. Cutaway efterlader et langt bedre udtryk end en smal/ normal krave. Dog ikke sagt, at jeg ikke anvender andre skjortekraver- cutaway ser bare bedre ud med habit/ jakkesæt end de andre.
brgds
Torsten skriver
Cutaway-kraven kan være elegant, men det tjener ikke noget formål at gøre den til den bedste krave til habit/jakkesæt, for cutaway-kraven er ikke lige god til alle ansigtsformer.
AFJ, måske kunne du lokkes til at posere for Stiljournalen, så man kan få AT SE, hvad du mener? Drop mig en mail.
VH Torsten