
Den dobbelte mester i habit med vest
Michael C. G. Iversen, dobbelt vinder af titlen Årets velklædte mand i Danmark, stadig som den eneste, vil tilbage på tronen, og han en gør en fremragende figur i år, synes jeg. Lasse Hedensted, den regerende mester, må have sig en ekstra cognac hertil aften, vil jeg tro.
Vi er som sagt ovre i habit med vest, jakkesæt med vest.
Egentlig er det lidt unødvendigt at sige habit med vest, for en habit indbefatter vest – eller har gjort. Den gældende ordbog anfører, at en habit eventuelt inkluderer en vest, mens den gamle ordbog skriver, at en habit består af “jakke, vest og benklæder”.
Men lad ordbogen samle støv.
Skræddersyet stil
Peter Undén har syet alle tre dele. Michael C. G. Iversen har versioneret habitten med skrå ridelommer, herunder en billetlomme, og mest karakteristisk: en dobbeltradet vest.
Den er sådan en vest, man næsten kun finder i skrædderiet. Jeg kan da ikke komme på, jeg har set en dobbeltradet vest ready-to-wear.
Vinrøde brødre
Et andet indslag, man bemærker, er de vinrøde farvenuancer. Den bredskyggede fedora-hat af ægte bæverhår fra Lock & Co. Hatters i London og de randsyede knapstøvler (The Shoe Snob) mødes som brødre i den varme, røde farvenuance.
Der er også også en spejling mellem slips og lommetørklæde med de små forskelle, der er nødvendige, for at vi ikke lander i et brutalt match.
Ingen grå eminence

Nogle læsere vil finde Michael C. G. Iversens tøjstil for spraglet, for festlig. Har man fulgt Michael C. G. Iversens historie på Den velklædte mand, vil man dog vide, han ikke er den grå eminence. Michael C. G. Iversen befinder sig bedst i det dandificerede tøj, og med den præmis er den nærværende tøjstil funderet i en habit med vest noget af det bedste, jeg i det mindste har set ham i.
Fotografi: Torsten Grunwald
Tak til Herr Redacteur for de flotte fotos. Herr Iversen er en dygtig fotomodel. Jeg må dog ærligt sige: Tøjstilen er ikke min smag. Farverne er meget ferske i mine øjne og jakkesættet er løst. Herr Iversen skal have ros for at stille op. Min stemme får han ikke.
Franz
Tak for fotoros.
Michael er som skrevet ingen grå eminence. Det indebærer, han går til grænsen ved brug af farver og tilbehør. Jeg holder selv som regel mere igen, men vi klæder også forskelligt, heldigvis. Har jeg en anke, er det vesten, der ikke slutter godt nok til ved bukselinningen.
Torsten
Hej Hr. Redaktør. Er velklædt lig med tradionel klædt? Jeg undre mig over at det altid handler om suits , jakkesæt , habit eller kjole og Hvidt. Hvordan har du det med generel god stil? Det er jo ikke nødvendigvis et stift sæt tøj?
Hej Nanna. Et jakkesæt gør ingen velklædt mand, men historisk har det vist sig ofte at være en god hjælp på vejen. En mand i pullover og chinos kan i og for sig også løbe med titlen. Har dog ikke spottet ham eller fået tilsendt forslag. Hvis du har en ved hånden, så hid med ham.
Forrygende flot sæt tøj Michael fremviser her Bravo.
Torsten skriver at vesten godt kunne slutte bedre til, der er jeg enig.
Hvad med mønsteret? Jeg bemærker at mønstertilpasningen er glippet et par steder, blandt andet på vesten som det ses på første billede og ligeså på lommerne som det ses på sidste billede.
Hvad kan man forvente og er det tilladt at påtale den slags detaljerytteri for skrædderen?
Strengt taget er der tale om fluekne….. men jeg tror det ville irritere mig lidt at der ikke er ramt helt rigtigt, hvad siger redaktøren?
Mvh
.com
Mønstrene passer ved ærme og bryst (hvad jeg selv anser som et must). Andre steder kunne det være bedre, enig, det er ikke Arnulf-niveau. Man er bestemt i sin ret til at påtale det. Der er bare ikke meget at gøre, når stoffet er klippet. Hvis mønstermatch ligger meget på sinde, er det godt at tale med skrædderen om det på forhånd, anderledes sagt.
Ærgeligt at mønstrene ikke “passer” ved lommerne. Og den løse vest giver indtryk af at Hr. Iversen har fået vom…
😉
Jeg kan bedre lide Herr Iversens habit fra skræddermester Enk.