Jeg skriver jævnligt for Børsen Weekend om klassisk herremode. I den forbindelse interviewede jeg for nylig Bernhard Roetzel, der er forfatter til En rigtig gentleman, en af de bedste bøger om klassisk herremode.
Læserinteraktioner
Kommentarer
Skriv et svar
Prince of Wales er Kongen af Tweed
Hvad du må vide om tweed, herunder de mest berømte eksemplarer: Prince of Wales og Harris Tweed.
Læs mere
Pete & Harry – en samtale med Erik Mannby
Pete & Harry sælger udsøgt vintage-tilbehør til mandens garderobe. Der burde findes en mængde af den slags butikker. Men de er forbløffende få. Jeg har talt med den ene af ejerne, Erik Mannby.
Læs mere
Told og moms på tøj og sko fra England
Så meget koster tøj og sko i engelske webshops efter Brexit, og sådan bytter du varerne. Det sidste er tricky. Den velklædte mand har talt med Peter Kirkegaard fra DI m.fl.
Læs mere
ANNONCE Premium-fordele 2021 aktiveret
Nu kan du bestille trøje, vin, handsker, hat og bælte med en substantiel rabat, hvis du er premium-medlem af Den velklædte mand [fri adgang].
Læs mere
Islænderen er en illusion
Den islandske sweater, islænderen, der kradsede så skrækkeligt, da man var barn, findes ikke!
Læs mere
STIL BESTÅR – køb bogen her
Køb den bedste bog, der er skrevet om tøj til mænd – køb STIL BESTÅR [fri adgang].
Læs mere
Hue, halstørklæde, handsker og sko – sammensætning
Gode og dårlige kombinationer af hue, halstørklæde og handsker med sko og støvler. Se dem her.
Læs mere
Hej Torsten
Hvornår kommer næste afsnit om dit jakkesæt fra skrædder Wennerwald?
Tillykke, Torsten. Du har fået en fin anmeldelse!
Ja, Roetzel har skrevet en meget læsværdig bog. Jeg fik den foræret for nogle år siden. Det var først der, at det gik op for mig, hvad forskellen på mode og stil var. Samtidig er Roetzels stilbibel jo nærmest ikke til at efterleve, dvs. i bund og grund handler det vel om den engelske upperclass’ tøjstil, som var og er tæt knyttet til deres levestil med jagt, polo, dinner osv. På den måde er bogen også lidt af en karikatur, synes jeg. Men god og gedigen, det er den. Har ikke set den nye udgave.
@ Anonym: forhåbentlig i denne måned!
@ Potter: Der er mange engelske stilreferencer i Roetzels bog, men også amerikanske, italienske og nogle tyske. Oprindelig ville han have kaldt den “International Style”, altså en guide til en transnational stil, og det giver for mig at se god mening, når man læser den i det perspektiv. Den nye udgave minder om den gamle, men har endnu mere om Italien.