Der er dem, der aldrig vil tage en lyserød skjorte på. De finder den excentrisk eller kvindagtig, eller, oh skræk, at den er et tegn på homoseksualitet.
Jo mere pudsigt er det, når man erfarer, at lyserød eller pink oprindelig var en drengefarve, mens lyseblåt var forbeholdt piger.
I dag er det som bekendt omvendt, men før 2. Verdenskrig klædte man (læs: englænderne) drengebarnet i pink, vist nok fordi det krævede en dreng at bære så kraftfuld en farve. Lyseblåt, englenes farve, svøbte man skånsomt pigebarnet i.
2. Verdenskrig byttede om på de to farver. Jeg har ikke kunnet afdække hvorfor, men det har formentlig medvirket, at nazisterne hæftede en “Rosa Winkel”, et lyserødt badge, på homoseksuelle fanger.
Efter Krigen benyttede bøssebevægelsen den lyserøde trekant som et frihedssymbol. En af følgerne skal have været, at kernefamilier ikke længere turde at klæde deres drengebørn i lyserødt …
Uagtet hvad pink konnoterer, og hvad baggrunden er, er pink en farve, som hører hjemme i den gode garderobe, især på skjortefronten. Du skal ikke benytte en pink skjorte hveranden dag, men blot engang imellem – som en overraskelse. Den kan sidde under et mørkeblåt jakkesæt, men en duegrå habit plejer at være den bedste kompagnon.
Jens skriver
Hej Torsten
Noget af det, jeg vældig godt kan lide ved din blog, er det faktum, at du altid lige kan knytte en relevant historie / anekdote i forbindelse med emnet, samt at du behersker tegnsætning, hvilket på ingen måde er noget, man kan tage for givet i dag. Dog mener jeg, at du undervurderer, hvad en lyserød skjorte kan gøre i forhold til et brunt jakkesæt. Det er fantastisk, prøv det:-).
AFJ skriver
Hej Torsten
Er slipset sort?
For kan ikke rigtigt se farven på det.
VH.
Torsten skriver
Enig, et brunt jakkesaet er ogsaa en mulighed.
Slipset er i en maoek roedbrun.
VH Torsten