Jeg ville se nærmere på en målsyet skjorte, som Michael C. G. Iversen har bestilt ved en kendt engelsk skjortemager. Vi begynder dog med det efterårsensemble, som Michael C. G. Iversen var iført til lejligheden. Det kan jeg godt lide, og jeg fik lov at nappe et foto af det.
Øverst en tweedjakke fra den afdøde skrædder Tobias Enk, som jeg tidligere har skrevet om på Stiljournalen. Dernæst svære fløjlsbukser fra Cordings, som vi også tidligere har rundet, og nederst cordovansko fra Crockett & Jones.
Apropos det forgangne indlæg om istandsættelse af sko fortalte Michael C. G. Iversen, at han har sendt skoene en tur om skomageren Rolf Hansson i Malmø, der er specialist i Crockett & Jones-sko. Rolf Hansson har høvlet det øverste lag af spidsen af sålen og indsat en gummiflig. Den kan udskiftes, når den er slidt ned, og den forlænger sålens levetid betragteligt, og så river den mindre i underlaget end metalbeskyttere. En funktionel løsning, uden tvivl. Jeg nu ikke helt overbevist om æstetikken, selvom Michael C. G. Iversen har en pointe, når han siger:
“Kan man have gummiforstærkning på sine hæle, kan man vel også have den på sine snuder.”
Foto: Stiljournalen
Anonymous skriver
Når man bestiller sko hos Vass kan man også vælge mellem metal eller gummi indsats i snuden. Har selv gummi og det fungerer perfekt, ligesom det ikke er synligt, så den æstetiske problematik synes jeg er meget begrænset.
/Nicolai
Anonymous skriver
Glimrende sammensætning og brug af farver. Det storstribede skoleslips virker med tweedjakken, og resten af munderingen for den sags skyld.
mvh
S. Bormann
Potter skriver
Tak fordi Michael stiller op! Jeg kan rigtig godt lide jakken og bukserne. De matcher hinanden. Vi ser i det hele taget nogle flotte varer. Ud fra billedet virker det dog på mig, som om slips og skjorte ikke rigtig arbejder sammen med resten af ensemblet. Det er som om øvre halvdel kører sit eget løb i forhold til nedre. Er slipset bordeauxrødt? I så fald ville mørkeblå eller -brune bukser måske matche bedre. Kraftige rustbrune bukser er herlige at se på, men så kunne man matche dem med et kraftigt mørkeblåt eller måske grønt slips? Just my 2 cents, hører gerne jeres meninger.
Torsten skrev: “Jeg ville se nærmere på en målsyet skjorte”
Ja, men den får vi jo ikke rigtig set her? Er spændt på om der kommer en fortsættelse. Tak til Michael fordi vi får lov at følge med.
Crockett & Jones laver nogle fine, fabriksfremstillede sko. Jeg har selv nogle par og er generelt set tilfreds med dem. Dog kan de ikke sammenlignes med håndlavede. Der er en del forenklinger i forhold til den rigtige vare. Rolf Hansson er også god og seriøs, dog skal det siges at de stik, han laver i randen i forbindelse med en forsåling, er meget grovere end de oprindelige stik. Det vil sige at de oprindelige huller i randen ikke bruges, samt at hans Goodyearmaskine rammer ved siden af de oprindelige huller og det betyder at selve randen skal udskiftes ved 2. eller måske 3. reparation. Der findes skomagere, der i forbindelse med en forsåling af randsyede fabrikfremstillede sko benytter de samme huller i randen, men det er forbundet med en del mere arbejde og så er alting dyrere… men de holder efter sigende også længere. Håndlavede sko som dem, Torsten viste i sit seneste indlæg, skal tilbage til den skomager der har lavet dem når sålen skal fornyes. Skomageren kommer en ny (og rigtig god) tråd i de oprindelige huller i randen og det gør han i hånden.
TNN skriver
Som Potter også antyder, er slipsets farver helt forkerte i forhold til bukserne, som jeg for øvrigt synes er helt fantastiske.
Desuden synes jeg, at jakkens revers er en anelse store og leder denne læsers tanker hen på vintage jakker fra 70’erne.
Det kunne have været et forrygende outfit, men sammensætningen af slips og bukser ødelægger det for mig.
Thomas
Torsten skriver
@ Potter: Der kommer mere om skjorten 🙂
CB skriver
Hej Stiljournalen,
jeg har et spørgsmål der ikke vedkommer denne blog post. Svarer du på generelles spørgsmål, og i bekræftende fald: hvordan indsender jeg et?
Med venlig hilsen
CB
Torsten skriver
Skriv til stiljournalen@gmail.com
VH Torsten
Jesper skriver
Jeg er vild med fløjlsbukserne, og kan se de står til ca 100 pund, hvilket vel ikke er urimeligt. Har nogen erfaring med at købe over nettet hos Cordings. Jeg har før købt slips og lignende, men med bukser og jakker er jeg mere skeptisk når man ikke kender fabrikantens pasform. Kan de rettes i livet forholdsvis enkelt eller skal de i så fald omkring skrædder.
Michael C.G. Iversen skriver
Jeg har købt en del gennem Cordings net-butik, men først efter at have set og prøvet varene i virkeligheden på Piccadilly. Noget du skal være opmærsom på ved køb af bukser er om bukserne er med eller uden læg. Kan man for eksempel passe en størrelse 32 uden læg (Flat front), så er det min erfaring at en størrelse 32 med læg (pleated front) er mærkbart mindre og må lægges ud for at passe. Ellers vil jeg råde dig til at ringe til Cordings eller sende dem en mail, da servicen og kendskaben til varene er fænomenal. Går det helt galt er der i øvrigt retur-ret.
Jesper skriver
Tak for kommentaren Michael. Jeg tror jeg vil købe et par. De lilla fløjlsbukser ser helt forrygende ud.
Læg på bukser bryder jeg mig personligt ikke om. Tak for hjælpen
Webmayn skriver
@Jesper – Jeg plejer nu også altid at benytte mig af returret. Selvom denne kan være enormt forskellig alt afhængig af virksomhed, er det selvfølgelig muligt at researche/efterspørge denne slags ting inden et køb foretages.
Jens skriver
Hej!
Er bukserne ikke lidt posede?
Torsten skriver
Klassisk set, nej.
Jens skriver
Kan du uddybe din kommentar? Mvh
Torsten skriver
Modemæssigt kan de have en anelse mere vidde end bukser flest. Moden har jo været smal de sidste 10-15 år. Klassisk set er de dog overhovedet ikke store i det. De fleste skræddere ville sy dem i den pågældende vidde, medmindre du insisterede på at få dem modesmalle