Brun tweedjakke og grå flannelsbukser i Kongens Have. Sådan må det være. Vi er i september.
Kavaleren har vi mødt før. Det er Michael C. G. Iversen, danmarksmester i tobak.
Vi har også set tweeden tidligere. Den er den der diamantweed, jeg også har.
Men skrædderen er en anden. Mens min diamenttweed har været i italienske hænder, har Michael C. G. Iversens været til forarbejdning hos Peter Undén – uden min indblanding.
Jakkesnittet er rummeligt. Michael C. G. Iversen bad om god plads, så han kan bære en slipover eller pullover under jakken. Tweedjakken er jo halvt en frakkeklædning. Er den ikke varm nok i sig selv, vil det elegante valg traditionelt være en trøje underneden i stedet for en (yderligere) frakke.
Bukserne er en kardegarnsflannel fra Tobias Enk, afdød herreskrædder fra Heinesvej på Nørrebro.
“Du må ikke at cykle i dem, ellers vil jeg ikke,” sagde Tobias Enk, da Michael C. G. Iversen forelagde ham varen i sin tid.
Kardegarnsflannel er delikat og behagelig, men slidstyrke har den ikke meget af. Da er en kamgarnsflannel mere duelig, men også hårdere og mindre flannel i romantisk forstand.
Hytteskoene i cordovan er fra Crockett & Jones. Den mørkebrune mappe fra Alfred Dunhill. Paraplyen fra Parapluies Simon på Boulevard Saint-Michel i Paris. Selerne fra Albert Thurston. Og, ikke mindst, piben, den er en Dunhill Shell Briar, gruppe 5, fortæller Michael C. G. Iversen.
Foto: Stiljournalen
Torsten skriver
– og jakken har påsatte lommer.
JMM skriver
Nydeligt, meget nydeligt. Detaljen med de hvide selestropper er lige i skabet, og jakken falder nydeligt.
Hr. Iversen har en mindre figur – no offense – end Torsten, hvilket gør det spændende at se hvordan materialet falder en smule anderledes.
Anonymous skriver
Flot sæt. Dog går herren både med livrem og seler. Hvis man er selebærer, bør man om muligt undgå bæltestropper i bukserne.
Torsten skriver
Jeg tror ikke, Michael CGI vil bære bukserne med livrem og seler på én gang, men gerne vil have muligheden for at vælge. Han kan måske supplere selv med sine overvejelser …
PS Husk signatur på kommentarer!
Michael C.G. Iversen skriver
Det er fuldstændig korrekt at bæltestropper bør undgåes på bukser, der bæres med seler, men mit satoriale hysteri var ikke så veludviklet, da bukserne blev syet, som det er idag. Og at begynde at ændre på en ægte Enk-kreation, finder jeg trods alt lidt for drastisk. Skulle jeg have lavet bukser i dag, ville det være enten eller.
j.groot skriver
Jeg så selv hr. Iversen posere uden for Undens vinduer da jeg cyklede forbi for nogle uger siden.
Det er en flot jakke. Jeg synes især Unden er god til at sætte ærmer.
Jeg cykler forresten ivrigt i mine kardegarnsflannelbukser. Hvad sjov er der ved tøj hvis det ikke kan bruges?
Anonymous skriver
Jeg har et spørgsmål, da jeg er i tvivl. Da tweed-jakken, jo primært er til udendørs brug, og i den grad også skal tjene formålet, at holde varmen, har jeg et spørgsmål angående ærmelængde. Skal ærmelængden ikke være lidt længere, end på en habit-jakke. Jeg tænker vi er udendørs ikke indendørs. Så kan man ikke diskutere, hvor markant skjortemancheten skal være synlig? Tweed-jakken er også lidt i brugsøjemed en frakke. Jeg er i tvivl, så meld gerne ind. Bør man overhovedet gå med en kraftig Harris Tweed indendørs?
HOJ
Thomas Westh skriver
Det er givetvis individuelt hvad der lægges mærke til.
Mit første indtryk er at Michaels påklædning rammer kvanteesensen af god stil med farver der spiller godt op mod hinanden og et udtryk der hverken er annonymt eller frembrusende, ej heller klassificerende af/for den som bærer det.
Torsten skriver
@ HOJ: Hvis man påtænker ofte at benytte en trøje under en jakke, tweed eller ej, kan man påtænke – foruden lidt ekstra vidde i livet – at give jakkelængden en halv til en centimeter ekstra i længden og lave ærmerne ditto længere, fordi trøjen underneden vil have det med at forkorte jakke- og ærmelængde en smule. Derudover kan man i alle tilfælde overveje at give ærmerne lidt ekstra længde på en udejakke, fordi manchetshow er af mindre betydning, mens beskyttelse fra elementerne har større vigtighed.
Mht. en kraftig tweedjakke i fx Harris Tweed er den traditionelt en udejakke, men er temperaturen i den lave ende indenfor, ser jeg kun evt. dresskoder på fx en arbejdsplads til hinder for, at man benytter den indenfor.
VH Torsten
Anonymous skriver
Jeg synes, at det med cykleriet er lidt interessant. Principielt set er jeg enig med Groot – ting (inklusive tøj) skal naturligvis (bare) bruges. Men Wennerwald var også flere gange efter mig – “du cykler da vel ikke i dem” (underforstået jakkesættene han syede til mig). Wennerwald mente, at sadlen ville slide på bukserne. Hvis det endelig skal være, er jeg dog mere nervøs for, at der kommer for meget “knæ i bukserne”. Er skrædderne for ømme over deres slutprodukter – eller er cyklisterne for masochistiske? 😉 Vh/Smith
j.groot skriver
Knæ i bukserne bør kunne klares ved at lokke skrædderen til at svinge pressejernet over gevanten i ny og næ. Jeg har dog ikke haft problemer med knæ i bukserne, ligesom at jeg heller ikke kan se eller mærke at de lider under sadlen. Det kan måske have noget af gøre med kvaliteten af metervare. Cyklisten må være indstillet på at bruge lidt energi på at finde klædestof der kan stå distancen, tænker jeg, hvorfor også de luksuriøse og papirstynde Super1XX-varer må undværes. Mine habitter har endnu ikke 20 år på bagen, så det kan da være at jeg kommer til at fortryde cykleriet om en snes år, men jeg må indrømme at jeg ikke umiddelbart er synderligt interesseret i at de skal have det hvis det forudsætter at jeg ikke kan bruge dem i mit daglige virke.
FBJ skriver
Det ER hr. Iversen… med et tvist. Forstået på den måde, at det er den MCGI, som vi har set i forskellige sammenhænge. En person, der har fundet og hviler i sin stil, som han stille og roligt udvikler. At jakken så er særdeles vellykket er jo et plus.
Det er sgu troværdigt.
Med ikke-ryger hilsen 😉
FBJ
Hr. M skriver
Bravo.
Anonymous skriver
@M.C. Iwersen
“Det er fuldstændig korrekt at bæltestropper bør undgåes på bukser, der bæres med seler, men mit satoriale hysteri var ikke så veludviklet, da bukserne blev syet, som det er idag. Og at begynde at ændre på en ægte Enk-kreation, finder jeg trods alt lidt for drastisk. Skulle jeg have lavet bukser i dag, ville det være enten eller.”
Blot en tanke:Jeg får som regel lavet bæltestropper på 3 dels jakkesæt, således at jeg kan anvende bælte,såfremt sættet bruges uden vest!
@J. groot
Jeg vil nu ikke være så sikker på at cykleriet ikke får konsekvenser; har i ca 3/4 år cyklet i de samme kraftige Lewis jeans ca 20-30 minutter hver dag. Der er tydeligt slidt (helt) igennem 2 steder på bagen, der svarer til sadlen!
mvh X
Mads skriver
Det er et fint sæt, men bukserne er for lange efter min mening. Se f.eks. billede 3. Det får Iwersen til at se meget tung ud. Havde bukserne stoppet ved skoen uden fald, ville det forlænge siluetten.
Men det er smagssag. Og endnu et eksempel på, at stilen her på siden er en smule antikveret 😉
Anonymous skriver
Til tweed elskerne så lad mig lave lidt reklame for Copenhagen Tweed Ride som afholdes 14. september 2013. Det er et velgørenheds cykelløb. Mere information kan findes på facebook søg; ‘Copenhagen Tweed Ride’
Michelle Kieffer, medarrangør af Copenhagen Tweed Ride.