
Jeg er ikke sikker på året, men det var omkring 1990, Alfred Alm lukkede sit skrædderi. Til sidst lå det på Bredgade 33, måske i stuen, måske på en sal ovenover. I dag troner auktionshuset Brødrene Rasmussen på adressen.
Det er ikke umuligt at støde på skrædderi fra Alfred Alm i dag, hvis man interesserer sig for emnet. Der er stadig en del i brug, og en skrædder som Peter Undén får med mellemrum en habit eller en jakke fra ham ind til reparation eller forandring.
Men et stykke skrædderi fra Alfred Alm er stadig undtagelsen, og ligger klart i kategorien et fund.
Jimmy Poulsen gjorde sig et Alfred Alm-fund. I en genbrugsbutik stødte han på en toradet marineblå jakke fra den berømte herreskrædder og tilmed i et snit, der lå tæt på hans egen figur. Han bragte jakken til netop Peter Undén for forandring, og jakken bevæger sig nu gennem virkeligheden 2013.
Jakken, der er fra 1970, bærer et par store runde revers og de samme ligesom buede skuldre som Mokjærs jakker. Den øverste del af jakkeærmet slår Alms små signaturfolder. Jeg kan lide de skuldre, meget.
Jeg kan i det hele taget lide Jimmy Poulsens dragt. Jakke og de lysegrå bukser er korte og tjener figuren vel, og de brune spændesko fra Crockett & Jones i ruskind ligger godt til påklædningen ovenfor. De gule strømper? Ja, jeg er helt med. Det blå slips, der er et af de ærværdige Grunwald & Skifter-slips, kan jeg naturligvis heller ikke indvende noget imod.
Bukser fra Seidelin
Den enkle koksgrå frakke, eller rettere pjækkert, har også sin historie. Den er ligeledes et genbrugsfund og er mærket S. Seidelin, som er et af Danmarks ældste firmaer, der lagde ud i 1819. Det ophørte først i 1971, og havde blandt andet Arne Melchior med ombord. Han er jo mest kendt fra politik, men har også været særdeles aktiv inden for herremoden, blandt andet som medlem af Dansk Herremoderåd og direktør i Jardex. Det siges, at det var Arne Melchior, der fandt på det ret fantastiske slogan “Bravo, Mr. Jardex”.
Foto: Stiljournalen
Rigtig fin og personlig stil i disse fotos, som også skal holdes op mod Jimmy Poulsens generelle stil, hvilket blandt andet kan anes på Facebook. Godt gået Jimmy og bekræftende at se endnu en mand, der klæder sig som en mand.
Utroligt flot – hvor ligger den genbrugsbutik :-)) ?
A. Alm var eneren, der var et konfektionsfirma – Wingford – som lavede nogle pæne ting i Alm stilen der var betalbare for os – dengang – unge mennesker, men bl. a. skulderlinien kunne de ikke få frem. Så det var bare ned i Bredgade. N.N
Bravo Mr. Poulsen, siger jeg bare.
@ aNONYM
Wingford købte faktisk “rettighederne ” til Alms design!
mvh X
Havde jakken været fremstillet til herren der bærer den, havde jeg nok foretrukket den noget længere samt med lavere lukkepunkt for at give en mere harmonisk balancering (ligesom jeg også synes at bukserne sidder en kende stramt om lårene), men jakkens historie taget i betragtning, er det jo intet mindre end fænomenalt. Sammensætningen er jo glimrende, og frakken i øvrigt også et fund.
Mvh. Søren
Tak for alle de venlige og konstruktive kommentarer.
Som Torsten så rigtigt skriver, så er jakken bestemt et fund. Jeg går ganske ofte i forskellige vintage og genbrugsbutikker, og må sige at der er langt i mellem at de gamle skræddervarer dukker frem.
Udover denne jakke, så har jeg også et jakkesæt fra Tobias Enk, samt endnu en Alm kreation, et tredelt jakkesæt, syet i 1956 til samme mand som har haft denne jakke. Det er dog ikke rettet til endnu, så det må i vente med at se :o)
/Jimmy
Alm var udsædvanlig god. En klasse for sig selv. Men det var alt lavet i håndskræderi. Wingford var Demi-skræderi. Man kan ikke sammenligne de to. Tobias Enk lavede for høje rolloer .
Men som er nævnt Benthin og hans Wingford kunne godt gøre sig i dag. De kopierede Alm’s Lange side slidser of brede håns stukket revers yderst godt.
Jeg fik adskilige Wingfords da jeg var ung
Det er helt nostalgisk at nogen nævner Henning Benthien og Wingford.
I tresserne og halvfjerdserne fik jeg en del Wingford tøj via Henning Benthien.
Min bryllupshabit i 1970 var Wingford.
Alm havde jeg desværre ikke råd til, Men Henning Benthien var den store guru da jeg var i tyverne.