Premium
Fri adgang i et år.
Månedligt 8-10 nye artikler.
Artikelarkiv med over 1.000 artikler.
Eksklusive kontante fordele hos tre partnere:
- Et gavekort på 500 kr. på køb over 2.500 DKK hos Skolyx
- Fri fragt på alle køb hos Pete & Harry
- Fast 20 % rabat på køb hos Holme Vin
399 kr. om året inkl. moms.
Månedligt
Fri adgang
Månedligt 8-10 nye artikler
Artikelarkiv med over 1.000 artikler
49 kr. om måneden inkl. moms.
Læserinteraktioner
Kommentarer
Skriv et svar Annuller svar
Efterårskombinationer til kontoret
Er du til rus in urbe? Lad Den velklædte mand guide dig.
Læs mere
Hårfarve og rigtig tøjfarve
Hvilke tøjfarver passer til sort, brunt, lyst og gråt hår? De traditionelle retningslinjer, hvis man er i jakke, skjorte og slips.
Læs mere
Tøjets sociologi
Hvad gør, at noget tøj ser rigtigt ud og andet forkert? Få den sociologiske forklaring her.
Læs mere
Mond – test af made to measure – del 1/2
Mond har en kritisabel kommunikation, men hvordan er deres jakkesæt made to measure? Den velklædte mand tester.
Læs mere
Mr Green – men elegant
Elegant brug af grøn – hvordan gør man det? Den velklædte mand går i rette med Mr Green.
Læs mere
ANNONCE Guida, Maftei & datoer
Det bedste af det bedste i København. Håndskrædderi. Håndskomageri. Drivert. Målsyede bukser. Fri adgang.
Læs mere
Klassisk sportstøj i efteråret
Efterårsstil med tweedjakke illustreret med en ny metode, så du kan se og fornemme teksturer.
Læs mere
Mod – test af made to measure – del 1/2
Mod leverer jakkesæt made to measure fra deres butik i Løngangstræde i København. Hvordan er det? Den velklædte mand tester produktet med portrætmaleren Jonas Barlyng.
Læs mere
Lækker tøjkombination du har valgt.
Jeg kører nok selv mere varm end jeg har tendens til at fryse. Hvis jeg skal temperaturregulere godt i Shetlandsweater så består tricket for mig i at have en rummelig skjorter under, såsom Viyella classic fit og gerne i 20% uld og 80% bomuld. Jeg kan bedst beskrive det som at skjorten skaber en regulerende ‘buffer’ gennem afstanden til huden.
Eftersom du nævner mindre varme Shetland-alternativer, så er det værd at nævne at UNIQLO laver en let Shetlandtrøje i hudvenlig micron-uld. Supervelegnet til indendørs brug. Man kan diskutere om farverne er mest mode, men en mørk navy gik jeg ikke fejl af. Micron ulden over Viyella skjorten er en sublim oplevelse.
Lidt om indetemperatur, så synes jeg der er tendens til at gå i panik.
I den sidste tid har nyhedsoverskrifterne stærkt problematiseret at skoler skulle sænke temperaturen til 19 grader. Der har været beretninger fra elever og lærere der har skulle tage trøjer på. Dog enkelte positive udmeldinger fra skoler hvor de elevfyldte lokaler havde tendens til at blive overvarme.
Jeg begyndte selv at værdsætte lav temperatur hjemme efter at tilbragt et år på bibliotekerne med at skrive. Mange befandt sig godt i deres sweater, hættetrøjer, andre helt eller delvist med overtøjet på. En ældre herre læste altid sin avis i trench coat. Nogle vinduer lidt utætte. Men hyggeligt.
Billedet har ændret sig.
Under Corona-nedlukningen valgte mange biblioteker at isolere bedre. Mere ovenlys og fancy bogopstillinger badet i lysspots, så visse steder er blevet en ganske varm affære at sidde der. Ikke nogen ubetinget forandring til det bedre.
Ja, det er sjovt, hvordan folk kan klage over to graders forskel. Vi skal ikke længere tilbage en 1960’erne, hvor centralvarme først for alvor kom til masserne. Indtil da var der masser af folk, særligt på landet, der måtte fyrre med kakkelovne i dårligt isolerede huse. Om vinteren kunne stuetemperaturen sagtens være mellem 15-18 grader, så varmt tøj og tungere metervarer var påkrævet. Vestens bortgang i herremoden som en nødvendig del af jakkesættet kan til dels også skyldes de stigende stuetemperature.