Årligt
Fri adgang i et år.
Månedligt 8-10 nye artikler.
Artikelarkiv med over 1.000 artikler.
Kontante fordele:
- Fuld cash-back af de 399 kr. ved køb af slips, drivert eller målsyede bukser i DVMs butik
- Fast 20 % rabat på køb hos Holme Vin
399 kr. om året inkl. moms. (spar 189 kr.)
Månedligt
Fri adgang
Månedligt 8-10 nye artikler
Artikelarkiv med over 1.000 artikler
49 kr. om måneden inkl. moms.
Læserinteraktioner
Kommentarer
Skriv et svar Annuller svar
Test af jakkesæt fra Karim Design
Karim Design har deres helt egen tilgang til jakkesæt made to measure. Vi har undersøgt, om du dermed får et bedre målsyet jakkesæt end andre steder i København.
Læs mere
Vest på fire måder
Fire gængse måder at sætte en vest sammen med jakke og bukser. Her er de.
Læs mere
Mimo Firouzan – test af jakkesæt
Mimo Firouzan har i 30 år haft eget skrædderi tæt på Søerne i København. Man kan bestille både jakkesæt og skjorter. Men bør man det? Vi har undersøgt situationen.
Læs mere
Frakke af covercoat på vej
En skræddersyet frakke af covercoat er begyndt. Hvorfor? Den velklædte mand forklarer.
Læs mere
Son of a Tailor – test af T-shirt
Giver en T-shirt efter mål overhovedet mening? Vi har besøgt Son of a Tailor og deres butik og undersøgt konceptet.
Læs mere
Herretøj i Lund
Lund har den bedste butik på disse breddegrader, hvis man som ung mand mangler smoking og kjolesæt samt en tweedjakke. Den velklædte mand besøgte forleden butikken og andre relevante butikker i det gamle ærkebispesæde, som ligger under en times kørsel fra København.
Læs mere
Solomoda – test af jakkesæt og andet tøj
Embedsmænd på og omkring Slotsholmen handler gerne tøj hos Solomoda. Er det nu en god ide? Vi har testet Solomodas sager.
Læs mere
Michael Andersen skriver
Lækker tøjkombination du har valgt.
Jeg kører nok selv mere varm end jeg har tendens til at fryse. Hvis jeg skal temperaturregulere godt i Shetlandsweater så består tricket for mig i at have en rummelig skjorter under, såsom Viyella classic fit og gerne i 20% uld og 80% bomuld. Jeg kan bedst beskrive det som at skjorten skaber en regulerende ‘buffer’ gennem afstanden til huden.
Eftersom du nævner mindre varme Shetland-alternativer, så er det værd at nævne at UNIQLO laver en let Shetlandtrøje i hudvenlig micron-uld. Supervelegnet til indendørs brug. Man kan diskutere om farverne er mest mode, men en mørk navy gik jeg ikke fejl af. Micron ulden over Viyella skjorten er en sublim oplevelse.
Michael Andersen skriver
Lidt om indetemperatur, så synes jeg der er tendens til at gå i panik.
I den sidste tid har nyhedsoverskrifterne stærkt problematiseret at skoler skulle sænke temperaturen til 19 grader. Der har været beretninger fra elever og lærere der har skulle tage trøjer på. Dog enkelte positive udmeldinger fra skoler hvor de elevfyldte lokaler havde tendens til at blive overvarme.
Jeg begyndte selv at værdsætte lav temperatur hjemme efter at tilbragt et år på bibliotekerne med at skrive. Mange befandt sig godt i deres sweater, hættetrøjer, andre helt eller delvist med overtøjet på. En ældre herre læste altid sin avis i trench coat. Nogle vinduer lidt utætte. Men hyggeligt.
Billedet har ændret sig.
Under Corona-nedlukningen valgte mange biblioteker at isolere bedre. Mere ovenlys og fancy bogopstillinger badet i lysspots, så visse steder er blevet en ganske varm affære at sidde der. Ikke nogen ubetinget forandring til det bedre.
Thomas Egebæk skriver
Ja, det er sjovt, hvordan folk kan klage over to graders forskel. Vi skal ikke længere tilbage en 1960’erne, hvor centralvarme først for alvor kom til masserne. Indtil da var der masser af folk, særligt på landet, der måtte fyrre med kakkelovne i dårligt isolerede huse. Om vinteren kunne stuetemperaturen sagtens være mellem 15-18 grader, så varmt tøj og tungere metervarer var påkrævet. Vestens bortgang i herremoden som en nødvendig del af jakkesættet kan til dels også skyldes de stigende stuetemperature.