Årligt
Fri adgang i et år.
Månedligt 8-10 nye artikler.
Artikelarkiv med over 1.000 artikler.
Kontante fordele:
- Fuld cash-back af de 399 kr. ved køb af slips, drivert eller målsyede bukser i DVMs butik
- Fast 20 % rabat på køb hos Holme Vin
399 kr. om året inkl. moms. (spar 189 kr.)
Månedligt
Fri adgang
Månedligt 8-10 nye artikler
Artikelarkiv med over 1.000 artikler
49 kr. om måneden inkl. moms.
Læserinteraktioner
Kommentarer
Skriv et svar Annuller svar
Eton vs Stenströms – skjortetest hos Troelstrup
Nogle siger, at valget mellem skjorter fra de kendte svenske mærker Eton og Stenströms er hip som hap. Den velklædte mand er ikke helt enig. Han har en vinder. Læs test og konklusion her.
Læs mere
Blå blazer med pang
Der er tradition for at bruge en blazer ekstravagant. Fred Astaire og Jaime de Mora y Aragón har vist en vej. Tør du følge den? Den velklædte mand guider.
Læs mere
Test af Attolini hos Hartung
Hartung har landets største udvalg af fine italienske jakker, habitter, frakker og skjorter, bla. fra Attolini. Kan butikken imponere Den velklædte mand? Se foto, og læs konklusionen her.
Læs mere
Rigtig og forkert farvebrug
Kan du se farvefejlen i eksemplerne? Få styr på de små forskelle i farvenuancer, der skifter din påklædning fra dårlig til god smag.
Læs mere
Barons – test af skjorter
Det danske firma Barons har været dygtige til at promovere deres herreskjorter. De har blandt andet været i tv-programmet Løvens hule med dem. Men er skjorterne pengene værd? Vi har testet dem.
Læs mere
Smuk eller sublim tøjstil
Glem sprezzatura. Spørgsmålet er, om du vil klæde dig smukt eller sublimt. Filosofferne har ordet.
Læs mere
Appearance – undersøgelse af ny butik
De vil hjælpe dig i den brogede virkelighed af business casual. Kan de finde ud af det? Den velklædte mand har undersøgt Appearance’ butik i Hellerup, talt med ejerne og fælder en dom.
Læs mere
Tøj som statusjagt
Er vores smag i tøj ikke andet et forsøg på at udbygge og bolstre en social status? Den velklædte mand undersøger.
Læs mere
Endnu engang en god artikel om det grå tøjs fortræffeligheder. Jeg beklager på forhånd den mindre historielektion, der følger.
Det siges, at udtrykket “grå eminence” blev brugt første gang om kapucinermunken François Leclerc du Tremblay (1577-1638), der var politisk rådgiver og højre hånd for Kardinal Armand-Jean du Plessis de Richelieu (1585-1642). Kardinaler blev og bliver tituleret “eminence”. Tremblay opererede næsten på lige fod med Richelieu rent politisk, men mere ubemærket og tilbagetrukken.
Kapucinermunkene er en reformmenighed af Franciskanerordenen, som bar gråbrune eller grå munkekutter. I Danmark kendes Franciskanerordenen bedre under navnet Gråbrødre, som også lægger navn til mange torve, hvor der engang lå gråbrødreklostre. Kapucinerne beholdte den grå og gråbrune dragt, men gav den en spids hætte. Navnet kapuciner er afledt af middellatin capucinus, afledt af capucium ‘(spids) hue’.
Det siges at kapucinermunkene har lagt navn til den kendte kaffedrik cappucino grundet ordenens gråbrune farve.
Så ja, “grå eminence” refererer historisk set til en klædedragt, men også en person, der opererer i ubemærket i baggrunden i en organisation eller af en stor person ligesom François Leclerc du Tremblay.
Tak for forklaringen, der ser man!