Bent Wennerwald har de senere år flere gange bedyret, at han ville lægge op. Hver gang afslutningen har nærmet sig, har han dog udskudt den.
Ikke her den sidste gang. Den gjaldt. I går holdt han så reception. Karina Mott, der overtager skrædderiet, havde købt ind på vegne af ham. Kunder af både ældre og yngre årgang kiggede forbi. Der var også herrer, som interesserer sig for skrædderi og bare ville hilse på.
Jeg tror, jeg spottede seks habitter i forsamlingen i går fra Bent Wennerwalds hånd. Desuden bemærkede jeg en jakke fra Tobias Enk og en tredelt habit fra Steven Hitchcock på Savile Row.
Jeg har ikke talt med Bent Wennerwald efterfølgende, men jeg er sikker på, at han er meget glad for dagen i går. Nu venter sommerhuset og livet som (uden tvivl) aktiv pensionist.
Foto: Stiljournalen
Godt initiativ og hyggeligt arrangement. Godt at få sagt farvel til Bent og hilst på jer andre.
Hr. M
Jeg er enig med Hr. M. Det bliver spændende at følge Karina.
Kære Torsten
Ved du, hvilket stof den unge mands habit på det tredjesidste billede er syet af? Brun flannel?
Det er et kønt jakkesæt (i hvert fald det, jeg kan se).
Mange hilsner
Mit bud er kamgarn
Hr. M
Kære Simon,
Stoffet er ganske rigtigt brun flannel. Det er en ældre sag, vævet af Carlo Barbera-møllen i Italien for H. Lesser, og produceres desværre ikke længere. Den er en sjat lettere, end jeg egentlig foretrækker flannel, jeg vil skyde på en 11-12 oz. per meter, og er på italiensk vis lidt mere nervøs i det. I starten generede det mig en smule, men nu er det en del af habittens karakter.
j.
Er der nogen der ved hvad der er blevet af Bent Wennerwalds Mønstre? Jeg lod en Habit udarbejde for nogle Aar siden men han har vist nu trukket sig tilbage og ladet en anden overtage Butikken i Aarhusgade. Overtog den paagældende ogsaa hans Mønstre og modeller etc?
Karina Mott overtog mønstrene. De sidder stadig i gitteret bagerst i lokalet.
Mon hun kan overtales til at udlevere ens mønster eller bevogtes de med stor jalousie som en del af inventaret?
Jeg tror bestemt, hun udleverer mønstret, selvom hun selvfølgelig gerne vil beholde det som et udgangspunkt for et nyt jakkesæt til dig. Men det er faktisk interessant, hvem der egentlig ejer et skræddermønster. Bent W solgte butikken med alt inventar, men hans kunder har jo betalt for udarbejdelse af et mønster og kan måske derigennem gøre et ejerskab til mønstret gældende? Jeg kan huske, jeg engang talte med skjortemager om noget lignende, men erindrer ikke konklusionen. Vi må have nogle af advokaterne, der læser SJ, på banen 🙂