
Pludselig står virkeligheden der, og den hedder et jakkesæt …
Jeg har lavet en guide til det første jakkesæt, og hvad du skal kigge efter. Guiden ligger på Børsens hjemmeside. Læs den her.
, af Torsten Grunwald
Pludselig står virkeligheden der, og den hedder et jakkesæt …
Jeg har lavet en guide til det første jakkesæt, og hvad du skal kigge efter. Guiden ligger på Børsens hjemmeside. Læs den her.
De syv korrekte forretningssko
De syv essentielle forretningssko ifølge Alan Flusser. Holder det? En kritisk gennemgang.
Læs mere
ANNONCE Jakketørklæde af silke-uld
Et jakketørklæde, du ikke vil se mage til andetsteds. Fremstillet i England. Begrænset antal. Nu kan det bestilles.
Læs mere
Frisk reportage fra Savile Row og London
Hvad sker på Savile Row? Frisk insider-reportage fra den berømte skræddergade.
Læs mere
Buksernes ideelle fodvidde
Hvor meget vidde skal buksernes fod have? Måske er det på tide at øge den.
Læs mere
De bedste amerikanske butikker
Fem amerikanske butikker, du må kende. De trækker på Ivy League-tradition og workwear. To af butikkerne har nu en europæisk filial.
Læs mere
Connaisseurens små (u)vaner
Spidsfindigheder, luner, excentricitet. Som erfaren udi i klassisk herretøj udvikler connaisseuren små stilistisk (u)vaner. Her er otte af dem. Kender du dem alle?
Læs mere
Kombination skjorte, slips, sko og jakkesæt
Den sikreste kombination af jakkesæt, skjorte, slips, strømper og sko, der tænkes kan – og seks andre.
Læs mere
Figurativt mønster – et tabu i herretøjet
Hvorfor er mønstre, der forestiller noget, så svære at bruge i herretøj, og hvornår kan man trods alt bruge dem?
Læs mere
Få Den velklædte mand på e-mail
Jeg læser med stor interesse dine mange relevante betragtninger ang. herretøj – og i al beskedenhed er jeg personligt ganske well dressed, siger mine private og forretningsmæssige relationer.
Jeg savner imidlertid i nogle af dine artikler og fotos en distinktion mellem stil og mode – det er efter mine mening ikke nødvendigvis det samme. Dine fotos af danskere og udenlandske gentlemen i alt for korte, snævre bukser er ikke stil – måske mode?
Er det en relevant betragtning. Jeg har også læst dine bog, meget interessant.
Kære Søren
Tak for dine overvejelser. Jeg skal prøve at udrede:
Jeg ser ikke så meget skellet mellem mode og stil som et skel mellem tøjarter, hvor noget tøj er modepræget og andet er tidløs stil. Realiteten er, at alt tøj er påvirket af moden, også hvad vi kalder klassisk stil.
Nej, stil går mere på at finde nogle visuelle udtryk vha. tøjet, der har transhistorisk gyldighed. I den sammenhæng kan man betjene sig af forskelligt tøj, herunder modetøj. Jeg vil endda slå et slag for, man er opmærksom på moden. Den der med at klæde sig i gamle gevandter med det formål, at de skulle være tidløse og udtrykke god stil, tror jeg slet ikke på. Som modvægt til moden tror jeg i stedet på de pejlemærker, som jeg folder ud i Den velklædte mand, altså forståelse for snit, farver, mønstre, teksturer, lejlighed og personlighed. I fællesskab skulle de pejlemærker gerne arbejde for “visuelle udtryk vha. tøjet, der har transhistorisk gyldighed.”
Mht. det konkrete forhold vedr. bukser er jeg lidt usikker på, hvad der er din reference for, at bukserne på Stiljournalen har det med at være for korte og for snævre. Sammenlignet med 1930’erne, 1950’erne, 1980’erne og 1990’erne er de klart smallere og måske også til den korte side. Sammenlignet med 1910’erne, 1920’erne og 1960’erne er der ikke meget at komme efter, vil jeg mene.
VH Torsten