De vil fortælle dig, at dit jakkesæt skal være blåt eller gråt, hvis du befinder dig i byen. De vil sige, at slipset skal være blåt eller mørkerødt. De har ret.
Hvis kunsten at klæde sig indebærer, at man overholder et sæt engelske normer fra midten af det forrige århundrede. Hvad den ikke gør.
Anderledes sagt, glem ikke de brune jakkesæt, heller ikke på arbejde. Jeg ved, jeg har priset dem før – har selv tre styks skræddersyede eksemplarer, men jeg ser for få af dem. Jeg tænker, det også skyldes, mange ubevidst finder dem vege. De brune jakkesæt mangler de blå og grå jakkesæts hårdhed og handlekraft. Og hvad så?
De brune jakkesæt sætter sig igennem ved deres imødekommenhed. De brune jakkesæt giver straks et sympatisk indtryk.
Foto: Stiljournalen fra Herrenjournal anno 1970
Nu kunne der jo osse være andre grunde til, at graa eller blaa foretraekkes til jakkesaet, fremfor brun.
Sikkert samme aarsag som man ikke ser mange der går i pink habit.
Brun passer for mig bedre til blazer/ sportsjakke.
/Danica
Jeg respekterer fuldt og helt, at man foretrækker blå og grå habitter til arbejde, fordi man gerne vil følge en herskende dresskode eller simpelthen bare føler sig bedst hjemme i habitter i de to farver. Mit indlæg er henvendt til dem, der har muligheden for og gerne vil forholde sig mere frit til det tøj, de tager på: betænk den brune habit, den er også en klassiker med sin egen særlige historie, som måske passer godt til dit temperament.
Hvad jeg til gengæld ikke respekterer, Danica, er den lettere nedladende tone, der desværre er kendetegnende for stort set alle dine kommentarer, og du får hermed et gult kort.
Nu handler dette indlæg om brunt, men da Danica nu nævner pink, så vil jeg da gerne tilføje, at der ikke er noget som pink der kan peppe et ellers strengt klassisk udtryk op. Det være sig skjorte, slips, lommetørklæde eller blot et par manchetknapper. Her om sommeren er pink chinos også et must i min garderobe. En habit helt i pink vil jeg ganske vist afholde mig fra at investere i, men finder jeg en dag en jakke eller en passende metervare,gerne en tweed, hvis grundfarve er pink, så vil jeg ikke betænke mig.
Men hvor sætter du så grænsen. Mr. X viste for nyligt et absolut nydeligt grønt sæt, eller hvad med vinrødt.
kh
Rene
http://www.b.dk/mode/jakkesaet-er-da-lyseroede
Var det noget?????????
Hvad angår farver har jeg ingen fastsatte grænser,i det jeg gang på gang overraskes over, hvad der rent faktiisk virker i den rigige samenhæng. Mine grænser går helt andre steder, nemlig ved jeans, sneakers, samdaler og shorts, der end ikke kommer i nærheden af en overvejelse.Det er bandlyst en gang for alle og altid. Hvad angår FBJs lyserøde candyfloss, så klæder det jo faktisk den unge mand, men lad mig i den sammenhæng citere Torsten som han udtrykte sig i indlægget om den rette jakkelængde: “Det er ikke jakkesæt for voksne mænd”. Og for nu lige at vende tilbage til dette indlægs udgangspunkt, så tilslutter jeg mig fuldt ud Torstens hyldest til det brune jakkesæt.
Jeg kan ikke erklære mig enig i at den besynderlige jakkesætslignende kreation klæder gutten på catwalken, hvilket dog egentlig ikke har noget at gøre med farven, men snarere pasform og proportioner.
Til gengæld er jeg enig i støtten til det brune jakkesæt. Nogle foretrækker gråt eller blåt – det er da fint. Jeg finder brun meget alsidig, og synes desuden at den ofte spiller godt sammen med hår- og hudtone. Jeg har selv en habit i brun flannel som jeg er noget så glad for.
Jeg er helt enig med j.groot med hensyn til pasform og proportioner. Går man ned i artiklen og linker til billedserien af Peter Jensens kollektion, er det forbavsende at han vil møde op til en profileret opvisning med så dårligt siddende herretøj (er “herre” en korrekt betegnelse?). Læg blandt andet mærke til de gabende krager. http://www.b.dk/billedeserier/peter-jensen-hev-lyseroede-designs-op-af-hatten
Tilslutter mig de positive tilkendegivelser vedrørende farven brun.
Hilsen
Christian P
Med røde ører: i mit indlæg nævner jeg “gabende krager”. Der er ingen sultne fugle hos Peter Jensen, men derimod særdeles gabende kraver! Beklager.
Flov hilsen
Christian P
Jeg mener, at de herrer j.groot og Christian P begår den fejl, at de bedømmer et stykke mode ud fra den klassiske stils kvalitetskriterier. Det kan man lige så lidt som man kan bedømme den klassiske stil ud fra modens. Dybest set er det ligegyldigt hvordan pasformen og harmonien i jakkesættet er, for det er ikke det, der er det væsntlige her. Det er et stykke design, der hvis det har et liv uden for cat walken, højst vil vare en fest eller to. Så er det bal forbi, det lyserøde jakkesæt er fortid og færdigt for altid. – Og var det ikke for diverse søgemaskiner var det slettet fra enhver hukommelse, fordi det ganske enkelt ikke har én eneste langtidsholbar kvalitet. Det er nu engang modens natur. Og så kan vi jo passende ihukomme gode gamle Oscar Wilde, der proklamerede at moden blev nødt til at skifte kontinuerligt, fordi den var så hæslig at ingen kunne holde ud at se på den i længere tid. Således opløftede er vi tilbage ved start, det brune, velsiddende klassiske jakesæt som kan behage både den, der bærer det og den sagesløse beskuer sæson efter sæson.
Moden er et særligt dyr, jovist, men nu blev der talt om hvorvidt kreationen klædte manden. Det gør den efter min mening ikke.