Årligt
Fri adgang i et år.
Månedligt 8-10 nye artikler.
Artikelarkiv med over 1.000 artikler.
Kontante fordele:
- Fuld cash-back af de 399 kr. ved køb af slips, drivert eller målsyede bukser i DVMs butik
- Fast 20 % rabat på køb hos Holme Vin
399 kr. om året inkl. moms. (spar 189 kr.)
Månedligt
Fri adgang
Månedligt 8-10 nye artikler
Artikelarkiv med over 1.000 artikler
49 kr. om måneden inkl. moms.
Læserinteraktioner
Kommentarer
Skriv et svar Annuller svar
Test af jeans hos Brund
Brund er landets bedste butik med jeans og denim. Siger nogle. Holder påstanden? Vi har testet jeans i kælderbutikken i Nrd. Frihavnsgade i København og fælder en dom.
Læs mere
Twillbukser til efterår og vinter
Sådan bruger du bomuldsbukser rigtigt inden for klassisk tøj. Og der køber du dem.
Læs mere
De bedste striktrøjer
Hvor finder man sin pullover af cashmere eller uld? 10 gode europæiske mærker.
Læs mere
Tweed på tre måder
Der tales meget om tweed, men få bærer klædevaren. Nogle eksempler på, hvordan man gør det med bravour, nu da løvfaldet nærmer sig.
Læs mere
Interview med Bernhard Roetzel om klassisk herremode
Eksklusivt interview med Bernhard Roetzel, forfatteren til den mest sælgende bog om klassisk herretøj. Vi taler om herremodens forandring, kunsten at instruere en skrædder og en skomager, de bedste butikker i Tyskland. Med mere.
Læs mere
Farver til mænd – rigtigt og forkert
“En mand bør aldrig undervurdere vigtigheden af farver,” står der i en autoritativ bog om klassisk herretøj. Alligevel gør manden det igen og igen. Den velklædte mand viser en vej frem.
Læs mere
Test af herrebukser fra Mod
Herrebukser med en traditionel, høj talje er svære at finde. Butikken Mod har dem. Men er de gode nok? Vi har testet dem.
Læs mere
Kaj skriver
Brunt ser bare generelt grimt ud, når lyset falder på/ det bliver mørkt…
Torsten skriver
Kaj (også kendt som Lars?)
Holdning har du. Jeg synes dog, du mangler nuancer. Man kan tillade sig mere selvstændighed, hvis man står alene i skarpt scenelys, som jeg gjorde. Det ville være anderledes, hvis jeg deltog som en gæst på lige fod med andre i selskabelighed om aftenen. Da ville den brune nuance falde skævt ud, enig.
Niels Christian Hansen skriver
Hvor stammer den ofte citerede regel om “kun sorte sko efter kl. 18” egentlig fra? Jeg er selv blevet belært om reglen i min barndom, men ingen af mine udenlandske bekendte (i større eller mindre grad vidende om herrestil) og kun få af mine (ældre) danske bekendte kender til reglen. Alle er enige om, at skoenes farve skal hænge sammen med resten af tøjet, men den noget arbitrære regel om ikke at bære andet end sorte sko efter kl. 18 nyder vist ikke udbredt kendskab.
Torsten skriver
Det fortaber sig et sted i 1800-tallets England. Jeg vil nu heller ikke tage så handfast om den. I dag er det vel mere en gammel norm, som kan fortolkes derhen, at hvis du vil være fint klædt på om aftenen og følge traditionen, så tag sorte sko på.
Mads skriver
Selvom habitten og slipset står for fald selv i England, gjaldt der indtil for nylig et bestemt og til tider sjovt kodeks i ”the square mile”. For, som artiklen her, at tage udgangspunkt i skoene: never brown when in town.
Habitten er grå, marineblå og muligvis sort selvom sort anses for lidt for formel. Er den skræddersyet lader man en knap på manchetterne stå åben, da disse knapper ikke kan åbnes på stangtøj. Skjorten er med manchetter, uden brystlomme og half cutaway flip. Slips – indtil for nylig altid.
Overholder man disse regler er næsten alt andet tilladt. Derfor der man mænd i sorte habitter med lyserøde chalk stripes, matchende skjorte, lommetørklæde og sågar lyserøde sokker. Intet problem.
Torsten skriver
Tak for uddybning, Mads