Årligt
Fri adgang i et år.
Månedligt 8-10 nye artikler.
Artikelarkiv med over 1.000 artikler.
Kontante fordele:
- Fuld cash-back af de 399 kr. ved køb af slips, drivert eller målsyede bukser i DVMs butik
- Fast 20 % rabat på køb hos Holme Vin
399 kr. om året inkl. moms. (spar 189 kr.)
Månedligt
Fri adgang
Månedligt 8-10 nye artikler
Artikelarkiv med over 1.000 artikler
49 kr. om måneden inkl. moms.
Læserinteraktioner
Kommentarer
Skriv et svar Annuller svar
ANNONCE Vin og bobler til jul og nytår
Julens vin og nytårets bobler af den udsøgte slags. Holme Vin har det. [Fri adgang].
Læs mere
Vinter i en tweedjakke
Nye tweedbøger med posten kom. Den velklædte mand viser, hvordan man skaber 5 store tøjstile med dem.
Læs mere
Ulrik Storm – undersøgelse af ny butik
Herretøjsbutikken Ulrik Storm har store ambitioner. For nylig åbnede de i fornemme lokaler skråt over for Brødrene Andersens gamle domicil på Strøget i København. Holder bukserne? Vi har besøgt butikken og fælder en dom.
Læs mere
Ny premium-skomager i København
Jeg troede, jeg kendte de bedste skomagere i København. Men nej, der er en skomager, som reparerer sko på et niveau over de andre, opdagede jeg for nylig.
Læs mere
Skrædder Karina Mott efter 14 år
Der har været en konflikt i 14 år, men forleden så Den velklædte mand forbi skrædder Karina Mott igen. Hvad er status på hendes skrædderi? Er Karina Mott og Den velklædte mand venner på ny? Læs om besøget her.
Læs mere
Mine 7 skrædderiprojekter
Den velklædte mand vil supplere garderoben. Her er de syv jakkesæt, sportsjakker og frakker, der venter.
Læs mere
Smoking – Suitsupply vs Oscar Jacobson
Hvem leverer den bedste smoking ready to wear? Vi har testet og undersøgt nytårs- og festtøjet hos Suitsupply og Oscar Jacobson.
Læs mere
Alternativ smoking forleden
Må man det? Om den alternative smoking, som Den velklædte mand benyttede forleden dag.
Læs mere
Pictor skriver
Glimrende artikel med interessant gennemgang af forskellige metervarer.
Jeg er enig i, at grove, lodne stoffer som f.eks. rustikke tweedkvaliteter ser decideret vinterlige ud og er malplacerede om sommeren. Men eftersom tungt stof normalt falder smukkere og roligere end lettere stof, som hurtigt bliver træt og slasket at se på, er det vel i øvrigt en god tommelfingerregel til enhver tid at bære en så tung (og dermed ofte varm) metervare, som man trods alt kan holde ud at have på. Jeg kan vanskeligt se, hvorfor en mørk habit, som man jo kan bære alle årets måneder og på alle tider af døgnet, om sommeren skulle anses som mere ”korrekt”, hvis den er syet af et let stof end af et tungt. Snarere er det vel sådan, at det lette stofs dårligere fald tåles om sommeren, fordi man ikke kan byde dem, der let får det varmt, at koge i varmen.
Noget andet er, at sommeren muliggør og naturligt inviterer til brugen af en række farver, som ikke hører vinteren til, og at stof i disse typisk lysere og/eller mere farvestrålende og måske changerende kulører ofte har en lavere vægt, da tøjet aldrig bruges i den kolde tid. Men her er stofvægten vel i første række dikteret af bekvemmelighedsmæssige hensyn og ikke begrundet i æstetiske eller etikettemæssige forhold.
Torsten skriver
“eftersom tungt stof normalt falder smukkere og roligere end lettere stof, som hurtigt bliver træt og slasket at se på, er det vel i øvrigt en god tommelfingerregel til enhver tid at bære en så tung (og dermed ofte varm) metervare, som man trods alt kan holde ud at have på.”
Lidt hårdt sat op, måske – en let vare, fx i Fresco eller mohair, vil i mange tilfælde krølle mindre og blive mindre slasket end en almindelig kamgarnsvare, der vejer 100-200 gram mere pr. meter. Vel betyder vægten meget for udseendet, det gør den, men fibre og vævning gør også.
Lars skriver
Jeg har et jakkesæt af fresco. Det er et dejligt let jakkesæt til brug i sommerens varme. Det er let, luftigt, draperer godt og krøller ikke som hør, men har alligevel noget af hørs hårdhed (fresco er hårdt spundet) og lethed over sig. Det er dejlig luftigt en varm sommerdag
Jeg har derudover også seler i fresco fra Albert Thurston. De er lette og kan bruges hele året rundt, hvor jakkesættet af fresco kun er til sommer og varme. Et andet let materiale fra Albert Thurston er seler af bambus. Både fresco og bambus er et godt alternativ til de klassiske seler af boxcloth, som kan føles varme forår og sommer og for kraftige til lette jakker.
Carsten Balling skriver
Dejligt overblik! Jeg har ofte spekuleret over hvilke stoffer, der egner sig bedst til hvilke temperaturer.
Er fresco bedst egnet til temperaturer over 20 grader?
Gentleman’s Gazette maner til forsigtighed i starten og slutningen af sommeren.
“While this is great during hot summer days, it can be a quite uncomfortable at the end or the beginning of summer because it gets too cool.”
https://www.gentlemansgazette.com
/fresco-wool-fabric-suit-outfit/
Mvh Carsten
Lars skriver
Hvis det bare er noget under 20 grader og det ikke blæser for meget, er fresco bestemt brugbart – du har jo også en skjorte på og måske en undertrøje. Er det meget blæsende, kan en (tynd) frakke over være nødvendig, for fresco er meget luftigt og bestemt ikke vindtæt.
Lars
Carsten Balling skriver
Hej Lars,
Gennemsnitsmaks-temperaturen for maj og september er hhv. ca. 16 og 17 grader. Ville du bære fresco i disse måneder med fx cotton coat? I april er temperaturen faktisk nede på ca. 10 maksgrader – det er vel snarere kamgarnsjakkesættet, man skal finde frem der?
Mvh Carsten
Lars skriver
Hvis solen skinner i maj kan det sagtens komme på tale. Der var flere dage i maj sidste år, hvor temperaturen tidlig eftermiddag var over 20 grader i København. På den tid af året er Fresco selvfølgelig ikke til brug om aftenen.
Lars
Malthe skriver
Godmorgen.
Selvom jeg grundlæggende er enig i retningslinjerne for hvilke tekstiler der egner sig til forskellige sæsoner, synes jeg sjældent at det fungerer i praksis. Personligt går jeg i jakkesæt og slips alle dage på kontoret. Moderne kontorer har centralvarme, aircondition, store glasfacader og andre tossede ting der gør dem varmere og varmere, samt kuldesky kollegaer der går i t-shirts og bare arme året rundt. Det betyder at man i praksis har tøj der passer til temperaturen undervejs til arbejdet men hurtigt koger over på kontoret, hvis man følger retningslinjerne.
Personligt ender jeg ofte med enten at smide jakken, hvilket aldrig er kønt med slips, eller bruge væsentlig lettere og mere luftige stoffer kombineret med varmere overtøj til transporten.