Jermyn Street definerer og leverer den ultimative herreskjorte. Sådan var det i hvert fald engang. I dag er Jermyn Street ligesom Savile Row ved at blive koloniseret af konfektion. Håndværket halter og synes snart en historie blot.
De er der nu stadig, de skjortemagere, der syr skjorter efter mål. Og snittet og ikke mindst kraver og manchetter, som er de vigtigste skjortekomponenter, har stadig et karakteristisk og meget engelsk snit. Forarbejdningen kan dog ikke konkurrere med de sydeuropæiske kolleger, der er langt mere omhyggelige. Skjortemagerne i Jermyn Street tilbyder heller ikke en egentlig prøveskjorte, som man oplever syd på.
Her har du listen over de skjortemagere i Jermyn Street, der stadig tilbyder skjorter efter mål:
Det er svært at sige, hvilken der er den bedste. Mit indtryk er, at Emma Willis og Hilditch & Key har det fineste håndværk. Turnbull & Asser er derimod den mest berømte. Harvie & Hudson, New & Lingwood og Budd har til gengæld noget autentisk og støvet over sig, som de andre mangler.
Prisen for en målsyet Jermyn Street-skjorte begynder nu ved 170-180 £. Alle kræver, at man i første omgang bestiller minimum fire skjorter. Et par steder er det seks. Derefter kan man nøjes med en ad gangen.
Mange kender TM Lewin og Charles Tyrwhitt og har måske benyttet deres glimrende netbutikker, men det er ikke dér, du finder en rigtig Jermyn Street-skjorte. Lewin og Tyrwhitt lever bare en lukrativ tilværelse på Jermyn Streets brand.
Anonymous skriver
Skræddermester Bay her i København tilbyder een prøveskjorte for 1.600 kr. og de efterfølgende for 1.200 for een, men ved bestilling af flere er priserne lavere. Det lyder ikke urmeligt sammenlignet med priserne der nævnes i blog´en.
Torsten skriver
Nej, det er bestemt ikke urimeligt, snarere rimeligt, og jeg kan kun opfordre til, at man kigger forbi Jakob på Jagtvej, ser på metervaren og får en snak med ham om, hvordan skjorterne kommer til verden …
VH Torsten
Anonymous skriver
Hvad med Thomas Pink og Hawes & Curtis?
Anonymous skriver
Såvidt jeg ved leverer de kun konfektionsskjorter, typisk syet på en fabrik i Rumænien, Tyrkiet, Kina.
Anonymous skriver
Det er jeg godt klar over- det var nu mere bare Torstens holdning til dem jeg tænkte på.
Torsten skriver
Jeg kender dårligt Hawes & Curtis. Det er et gammelt firma, der sikkert engang har syet skjorter efter mål, men i dag kører de vist samme koncept som CT og TM Lewin.
Thomas Pink er et relativt nyt firma – fra 1980’erne. Designmæssigt er de forbundet med Paul Smith. Kvaliteten af skjorterne er ikke bedre end den fra CT og TM Lewin, men TP er noget dyrere.
Anonymous skriver
http://www.coles-shirtmakers.com/ målsyr også skjorter. Der er også nogle på Savile Row.
PZ
AFJ skriver
Konfektionsskjorterne på Jermyn Street er ganske udemærket.
Til de priser og udvalg de tilbyder kommer man meget længere end det ubetydelige udvalg der findes i DK.
Anonymous skriver
Hej
Er der nogen der kender til Sean O’Flynns produkter. Har læst på andre fora at han er top notch sammenlignet med skjortemagerne på Jermyn Street. Kan forstå at han også udfører arbejde for enkelte af skrædderierne på Savile Row.
Mvh Esben V
Torsten skriver
@ Esben: Jeg har også hørt godt om ham. Jeg ved ikke, om han er en bedre mønstermager end dem på Jermyn Street, men hans foretagende virker mindre industrielt – og mere charmerende.
VH Torsten
Anonymous skriver
@Esben V
Jeg der ellers er mangeårig fast kunde hos Turnbull & Asser, har foretaget et lille eksperiment, og fået syet nogle skjorter hos Sean O’Flynn i år.
Udover T&A’s head cutter David Gale, regnes Dege & Skinner’s Robert Whittaker, Stephen Lachter og Sean for Englands bedste skjorte cutters pt.
Sean var i over 20 år Head cutter hos New & Lingwood og er uddannet hos Huntsman. Hans skjorter sys i England, hvilket man desværre langt fra kan regne med hos selv kendte skjortemagere i vore dage.
Jeg er meget tilfreds med resultatet, har b.la fået syet i det kendte Simonet Goddard chambray stof hos ham,og kvalitet og pasform er glimrende – kan anbefales!
Link:
http://www.the-journal-of-style.com/wp-content/uploads/2011/11/SeanOFlynn.jpg
mvh X
j.groot skriver
Flotte skjorter X. Jeg skal muligvis et smut forbi London i december. I givet fald tror jeg, jeg vil besøge hr. O’Flynn. Lagerfører han SGs chambray? Det “plejer” at være småvanskeligt at opdrive, synes jeg.
Anonymous skriver
@j.groot
Nej, han kunne ikke skaffe SGs chambray. Det forholder sig således at SG kun tilbyder deres faste engros(tørklæde)kunder at de kan købe stoffet vævet på deres ældgamle væve, som shirting.
Dege & Skinner’s Robert Whittaker kan skaffe det ved jeg,selv har jeg købt det hos Will Boelke San Francisco, via hans webshob A Suitable Wardrobe.
MVH X
FBJ skriver
Her må være en oplagt opgave for hr. Grunwald, der jo har tætte kontakter til SG. Hvis der skabes kontakt ad denne vej, garanterer jeg at købe stof til 2-3 skjorter (med det lille forbehold, at der kan købes stof efter min smag, men det er der givetvis).
Torsten skriver
@ FBJ: Det taler jeg gerne med Benjamin SG om. Det vil hjælpe, hvis flere som dig tilkendegiver en interesse 🙂 Jeg skal i forvejen til at bestille flere lommetørklæder.
j.groot skriver
Jeg ville så bestemt være interesseret i mindst en skjortelængde. Lyseblå står højest på ønskelisten, men Will har på ASW andre interessante farver, fersken og lyserød, som jeg også gerne ville se nærmere på.
Anonymous skriver
@Torsten
Jeg aftager også gerne nogle længder – men vi har jo talt om det, jeg fik indtrykket af at du ikke kunne skaffe det?
X
Torsten skriver
Lad os se!
Anonymous skriver
@Torsten & Hr. X
Tak for info. Mener at man hos Hr O’Flynn kan “nøjes” med 4 skjorter i den første bestilling mod 6 hos T&A og andre.
Kan forstå at man bør investere i en/ flere skræddersyede skjorter som passer til en inden man begiver sig (en anden skrædder) og får lavet sit første skræddersyet jakkesæt… Puha må se at få sparet op.
@Hr. X
Jeg tillader mig at stille følgende spørgsmål her selvom det nok passer bedre ind i en anden tråd.
Jeg er selv begyndt at eksperimentere lidt med aftagelige kraver og vil derfor høre om De kan anbefale et godt sted at få stivet kraverne? Og kan det overhovedet rent økonomisk svare sig når man kan købe nye kraver til £8 stykket?
Mvh. Esben V
Anonymous skriver
@Esben V
Selv Danmarks bedste renseri; Jægerrens i Charlottenlund kan ikke klare opgaven. Det er ikke kun et spørgsmål om mængden af stivelse, men selve processen som kræver gasopvarmede maskiner til at polerer og forme flipperne.
Der er kun få steder tilbage der har dette udstyr og ekspertisen.
Jeg benytter mig af:
Barkers
121 Charminster Rd.
Bournemouth BH8 8UH
England
Jeg mener de har en hjemmeside.
Såfremt De som jeg foretrækker max stivhed skal bestilles;
“Toastmaster Service”
Jeg kan se på min sidste faktura at jeg betalte £33.76 inc. forsendelse for 8 flipper.
Turn around er ganske kort; ca 1 uges tid!
De laver en masse arbejde for film og TV, f.eks flipperne til BBC’s Poirot serien.
Håber dette besvare deres spørgsmål
MVH X
Anonymous skriver
Angående almindelige konfektionsskjorter fra Jermyn Street kan jeg klart anbefale TM Lewin frem for Thyrwitt eller Hawes & Curtis. Både Thyrwitt og Hawes & Curtis leverer en meget svingende kvalitet. Ud af mine godt 20 TM Lewin skjorter har der aldrig været en fejl – stærk modsat især Thyrwitt. Nuvel, de er ikke skræddersyede, men med fem skjorter for £100 når der er udsalg, synes jeg kvalitet og pris er mange gange bedre end hvad man ser i DK. Angående Thomas Pink har jeg aldrig købt dem, men jeg synes ikke finish ved nærsyn i butikken forsvarer den højere pris.
Uldtrøjer og lignende fra Lewin kan jeg også anbefale. Trøjer og cardigans af langt dyrere mærkevarer er hurtigt blevet slidte at se på (Jaeger, Ralph Lauren etc), men mine Lewin trøjer er stadig uden slidtegn.