Der er en ny herreskrædder i byen, og jeg skulle til reception. Det var lørdag, vejret var herligt, og jeg rakte efter en af mine storstribede skjorter fra Jermyn Street. Dernæst et hæklet mørkeblåt slips. Og så min uforede mellemgrå frescohabit. Skoene blev et par simple chasse, altså derbykategorien. Normalt benytter jeg oxfordsko til habit, men de brune chasse passede så godt, syntes jeg.
Læserinteraktioner
Kommentarer
Skriv et svar
Efterårskombinationer til kontoret
Er du til rus in urbe? Lad Den velklædte mand guide dig.
Læs mere
Hårfarve og rigtig tøjfarve
Hvilke tøjfarver passer til sort, brunt, lyst og gråt hår? De traditionelle retningslinjer, hvis man er i jakke, skjorte og slips.
Læs mere
Tøjets sociologi
Hvad gør, at noget tøj ser rigtigt ud og andet forkert? Få den sociologiske forklaring her.
Læs mere
Mond – test af made to measure – del 1/2
Mond har en kritisabel kommunikation, men hvordan er deres jakkesæt made to measure? Den velklædte mand tester.
Læs mere
Mr Green – men elegant
Elegant brug af grøn – hvordan gør man det? Den velklædte mand går i rette med Mr Green.
Læs mere
ANNONCE Guida, Maftei & datoer
Det bedste af det bedste i København. Håndskrædderi. Håndskomageri. Drivert. Målsyede bukser. Fri adgang.
Læs mere
Klassisk sportstøj i efteråret
Efterårsstil med tweedjakke illustreret med en ny metode, så du kan se og fornemme teksturer.
Læs mere
Mod – test af made to measure – del 1/2
Mod leverer jakkesæt made to measure fra deres butik i Løngangstræde i København. Hvordan er det? Den velklædte mand tester produktet med portrætmaleren Jonas Barlyng.
Læs mere
Hej Torsten
Har du nogen erfaring med de nye skræddere? Hvornår får vi iøvrigt den næste artikel om dit jakkesæt fra Bent Wennerwald?
mvh
Markus
Hej Markus
Del 2 om Bent Wennerwald er lige om hjørnet.
Jeg har ingen erfaring med Gisle & Thor, men ved at Gisle Larsen har stået for skjorterne hos Jakob Bay. Jeg vil foreslå, du kigger forbi og får en snak med dem, om hvordan de arbejder etc.
VH Torsten
Kære Stiljournalen
Det er ikke nogen hemmelighed at vi har overtaget skrædderiet på Heinesgade af Tobias Enk.
Vi er meget stolte af at videreføre Enk og Twillings gamle herreskrædderi.
Men vi er ikke ude på af bryste os af Enk og Twillings gamle kunder.
Vi vil gerne samarbejde med nye såvel som gamle, med det mål, at skabe herretøj.
Venlig hilsen Gisle
Hej Torsten
Vil bare gerne lige sige, at jeg finder din farvekombination på receptionsbilledet fantastisk, og jeg mener også, at Four in Hand er den rette knude til det valgte slips, selvom jeg personligt selv er mest til Windsor knuden.
Jens
Det bliver interessant at se og høre om det unge par formår at skabe stilsikre klassikere. Jeg havde i alle fald tænkt mig, at lade det komme an på en prøve. Endvidere hørte jeg, at de herre havde adgang til særdeles lækre flannel varer, og det må jo lige være tiden for noget sådant.
Mvh,
Kaare
Ja, det bliver bestemt spændende med en ny generation. Det er tidligt og kort efter uddannelsen, at de satser som selvstændige. Det er flot, men det er jo også en satsning for os andre at blive deres kunder, men det kan kun et nærmere bekendtskab og testbesøg jo afgøre.
Jeg har set hen til, at de vil kreere skjorter fra bunden og hele vejen til det færdige produkt. Det har været en mangelvare i Danmark. På hjemmesiden angives prisen noget overraskende til 3.000 kr., og det virker til gengæld voldsomt (“mest brugte kvalitet”)sammenlignet med, hvad man kan få i udlandet. Er det virkelig prisen, hvis der skal produceres skrædderi i Danmark??
Men under alle omstændigheder ønskes held og lykke.
Hej, Tak for en god blok.
Jeg har checket lidt på hjemmesiderne for de danske skræddere (4-5 stykker)Det er forholdsvis unge mennesker og at de har valgt at satse på egen virksomhed i denne brache aftvinger bestemt respekt og beundring.
Jeg kunne imidlertid tænke mig at hører om der er nogle som har erfaring med danske contra engelske skræddere fra Savile Row?
Pris niveauet virker at være det samme.
De “billigste” Savile Row-skræddere begynder ved 25.000 kr., så det er ca. halv pris at blive i Danmark. Rundt omkring i London, altså uden for Savile Row, kan man dog få jakkesæt ned til 11-12.000 kr. Mht. forarbejdning står hverken Peter Undén eller Bent Wernnerwald tilbage for Savile Row. Jeg har ikke selv en SR-habit, men jeg har inspiceret flere af dem. Forskellen ligger i stil og evne til at skære den helt rigtige pasform. I den henseende kan Savile Row-skrædderne selvfølgelig noget. Men vent og se: jeg vil snarest vise resultatet af mit jakkesæt fra Bent Wennerwald!
Nogle opdateringer angående Gisle og Thor?
Evt. folk der har investeret i et jakkesæt der kan fortælle lidt?