Årligt
Fri adgang i et år.
Månedligt 8-10 nye artikler.
Artikelarkiv med over 1.000 artikler.
Kontante fordele:
- Fuld cash-back af de 399 kr. ved køb af slips, drivert eller målsyede bukser i DVMs butik
- Fast 20 % rabat på køb hos Holme Vin
399 kr. om året inkl. moms. (spar 189 kr.)
Månedligt
Fri adgang
Månedligt 8-10 nye artikler
Artikelarkiv med over 1.000 artikler
49 kr. om måneden inkl. moms.
Læserinteraktioner
Kommentarer
Trackbacks
-
[…] Jeg havde blandt andet skuespilleren Bendt Rothe (1921-1989) i tankerne og filmen Strandvaskeren, da jeg bestilte blazeren. I Strandvaskeren spiller Bendt Rothe nogle scener i grå bukser og blå blazer (se foto 4) med én blank metalknap på ærmet. Bendt Rothes blazer er sandsynligvis fra Alfred Alm. Det anførte den mystiske og lærde “Count Vronsky”, der kortvarigt kommenterede indlæg på Stiljournalen. Prins Henrik havde også engang et eksemplar af en blazer med bare en blank metalknap på ærmet. […]
-
[…] Forsiden af Se & Hør 14. oktober 1966 med kronprinsessen og tidens brandvarme modeikon på forsiden: Grev Henri. […]
-
[…] med et bredt, tilgængeligt udvalg af jakkesæt, jakker og smart casual. Lukas’ jakke – en blazer – er en af de eksklusive modeller med løs hårdug/kanvas i jakkens […]
-
[…] Den blå blazers venskaber […]
Skriv et svar Annuller svar
Test af jeans hos Brund
Brund er landets bedste butik med jeans og denim. Siger nogle. Holder påstanden? Vi har testet jeans i kælderbutikken i Nrd. Frihavnsgade i København og fælder en dom.
Læs mere
Twillbukser til efterår og vinter
Sådan bruger du bomuldsbukser rigtigt inden for klassisk tøj. Og der køber du dem.
Læs mere
De bedste striktrøjer
Hvor finder man sin pullover af cashmere eller uld? 10 gode europæiske mærker.
Læs mere
Tweed på tre måder
Der tales meget om tweed, men få bærer klædevaren. Nogle eksempler på, hvordan man gør det med bravour, nu da løvfaldet nærmer sig.
Læs mere
Interview med Bernhard Roetzel om klassisk herremode
Eksklusivt interview med Bernhard Roetzel, forfatteren til den mest sælgende bog om klassisk herretøj. Vi taler om herremodens forandring, kunsten at instruere en skrædder og en skomager, de bedste butikker i Tyskland. Med mere.
Læs mere
Farver til mænd – rigtigt og forkert
“En mand bør aldrig undervurdere vigtigheden af farver,” står der i en autoritativ bog om klassisk herretøj. Alligevel gør manden det igen og igen. Den velklædte mand viser en vej frem.
Læs mere
Test af herrebukser fra Mod
Herrebukser med en traditionel, høj talje er svære at finde. Butikken Mod har dem. Men er de gode nok? Vi har testet dem.
Læs mere
j.groot skriver
Enig. Jeans og blazer er efter min mening en forbrydelse. Man kan sagtens gå med jeans, men uagtet hvor “smarte” de er i snittet, vil det altid se malplaceret ud sammen med en jakke (muligvis med undtagelse en meget dekonstrueret bomuldsjakke). Det samme gælder i øvrigt for tendensen til at bære slips uden jakke. Slipset harmonerer med jakken og derfor kan man efter min mening godt bære det med en sweater-jakke, men aldig alene med en v-neck.
For at komme tilbage til det egentlige emne, så er der efter min mening et praktisk problem med hvide flannelbukser (eller cavalry twill for den sags skyld) i et fritidsensemble. I den tid, hvor kombinationen stammer fra, strakte de fritidsbeskræftigelser, der udførtes iført hvide bukser til spankuleren rundt på bådklubbens terasse eller i parken. I dag skal vi jo helst kunne både cykle, ligge i parken, sidde på gærdet etc. i vores casual outfits. Dét går dårligt i spænd med de hvide bukser. Jeg har et par (næsten) hvide bomuldssager, som må vaskes efter hver brugsgang.
Af disse grunde kommer jeg nok aldrig ud i hvide flannelbukser.
Det ændrer dog ikke på, at det er et flot look!
Torsten skriver
Groot, i de gode gamle dage havde de ingen problemer med at trille rundt i hvide bukser i skovbrynet eller på en sportsplads. Men det var også flannelbukser, de typisk benyttede, ikke bomuld, der skidt- og støvsamler i en helt anden grad. Uld, ikke mindst flannel, skyr snavs som teflon.
Andreas Baumann skriver
Jeg skal ikke sige om han lige specielt opfandt sammensætningen, men kombinationen af jeans og klassisk blazer blev populariseret af Andy Warhol, der meget ofte benyttede looket – det overtog således læderjakkens rolle i start-80erne, uden tvivl efter preppy inspiration.