Koksgrå jakkesæt er såmænd en glimrende opfindelse. Men de skal benyttes med gefühl, ligesom med alt andet i garderoben.
Foto: Stiljournalen
, af Torsten Grunwald
Koksgrå jakkesæt er såmænd en glimrende opfindelse. Men de skal benyttes med gefühl, ligesom med alt andet i garderoben.
Foto: Stiljournalen
Klassisk herremode – ugen der gik
28 foto fra ugen, der gik. Til at blive helt rundtosset. Men sjovt var det også.
Læs mere
Pitti Uomo – Sommer 2022 – del 2
Flere foto fra Italien. Mød slips, åbentstående skjorter og glamour.
Læs mere
Fredagsskænk hos Undén den 24. juni 2022
Fredagsskænk forude og en mulighed for at købe klæder fra Mokjærs garderobe [fri adgang].
Læs mere
ANNONCE Håndsyede sko efter mål 26/6 2022
Håndskomager Maftei kommer til København søndag den 26. juni 2022. Se de seneste modeller, find pris mv. [fri adgang].
Læs mere
Pitti Uomo – Sommer 2022 – del 1
De første street-foto fra Pitti Uomo i Firenze, juni 2022.
Læs mere
A. Draper – test af made to measure
Er et jakkesæt made-to-measure fra A. Draper på Østerbro i København pengene værd? Den velklædte mand har testet produktet med Mads, der til daglig arbejder i finanssektoren.
Læs mere
Et engelsk jakkesæt – sådan vil man have det
Hvordan bør læg være i et par bukser, hvad med slidser i en enkeltradet jakke, og hvilket foer skal man vælge? En englænder fra den gamle skole har ordet.
Læs mere
Kombinationer med shorts
Kombinationer med shorts. Den avancerede, den urbane og den enkle løsning.
Læs mere
Få Den velklædte mand på e-mail
Bravo.
/Ebbe
Misundelse er en grim ting.
Men det sæt gad jeg godt eje.
Hr. M
Kan du ikke skrive en artikel om forandrings-skrædderi? Og især måske nogle anbefalinger af steder hvor de udfører sådanne opgaver? Og måske lidt om typiske priser (det er jo tit sådan at nogle opgaver prissættes højt, fordi sælger egentlig ikke gider udføre dem – og så er det jo bedre gå til et sted hvor prisen er fair, og de med glæde udfører opgaven).
De store skrædder-opgaver er spændende at se dokumenteret, men måske kunne det netop være interessant for mange at få dokumenteret et besøg hos skrædderen medbringende en stangvare?
Mvh
Thomas Boesgaard
Jeg vil også udtrykke min begejstring for et fremtidigt indlæg om forandringsskræderi! Som studerende er et skræddersyet jakkesæt uopnåeligt, så jeg vil sætte stor pris på en artikel med en stangvare, som skal rettes til.
Nogle generelle anbefalinger af skræddere ville også være overordentligt hjælpsomt, gerne hvis du kender nogen i Aarhus eller Aalborg som kan udføre opgaven, da jeg formentlig ikke er den eneste af dine læsere, som ikke er i København så ofte.
Tusind tak for en fantastisk og velskrevet blog
Christian W Christensen
@ mindblob & Christian W: Jeg har tidligere skrevet om entur til forandringsskrædderen her: http://stiljournalen.blogspot.com/2010/12/konfektion-pa-operationsbordet-finale.html
– men jeg laver gerne en ny omgang, hvor vi går endnu mere i detaljen henne hos skrædderen. Kontakt mig derom på stiljournalen@gmail.com, hvis du har et egnet jakkesæt.
Til den anonyme (jeg lige har slettet, fordi det er forbudt at kommentere anonymt), der skrev: “Måske en anelse meget koordinering mellem slips og sko?” – i givet fald er det ikke bevidst. Jeg har ikke stået og sammenlignet skoenes og slipsets farver, før jeg tog dem på. I øvrigt ville det være en farefuld færd at bringe en helt ny farve i spil uden at bringe den afdæmpede stil i fare (som her er rammen). Hvis jeg skulle ændre noget, var det mere at fjerne det beige lommetørklæde i brystlommen.
VH Torsten
Meget, meget elegant & iøvrigt er den grå ret klædelig til din ansigtskulør. Kunne iøvrigt ikke være mere enig mht kombinationen brun/grå & det gælder endog i særdeleshed, når vi taler de lysere grå nuancer.
Man kan f.eks prøve at se forskellen, ved blot at sætte sine mellem/lyse-grå flannelsbenklæder sammen med henholdsvis en sort sko & dernæst en brun.
I første tilfælde bliver det let alt for uinteressant eller for formelt til dagligdagen & i værste tilfælde ser det direkte idiotisk ud.
I det andet giver kombinationen et klart løft & ligefrem et stref af afslappet elegance.
Mvh Mads
P.S
Tak for en meget informativ & velformuleret blog for os, der er godt trætte af dagligdagens gyselige “polyesterhelvede”, som befærder gader & stræder!
Ja, fik desværre ikke sat mit navn på da jeg skrev mht. koordinering.
Mht. ” en farefuld færd at bringe en helt ny farve i spil uden at bringe den afdæmpede stil i fare”- dette er jeg ikke enig i.
Jeg mener tværtimod, at et mørkeblåt slips ville have virket bedre, bl.a. til også at fremhæve ensemblet, også selvom den blå farve ville have betydet en ekstra farve.
Jeg kan desuden heller ikke se nogen grund til at optræde afslappet og afdæmpet i et dobbeltraddet jakkesæt. Det er jo de man har odd jacket til.
Mvh
Danica
Ja, jeg slutter mig til koret, blandt de bifaldende stemmer. Gråt med et skvæt brunt til hylder jeg, netop på grund af det afslappede præg det giver.
Den cremehvide-skjorte skaber en blødere kontrast, som jeg mener passer dagslys bedre, end den kridhvide skjorte.
Som studerende, i Aarhus, vil jeg hylde et indslag om et stangsæt, som tages til forandringsskrædderen.
PS: i dit indslag om studerende med stil taler du om den grå sildebensjakke fremfor den storternede Prince-of-Whales. Hvilke benklæder vil du kombinere en grå sildebensjakke med?
Venlig hilsen
Søren Bormann
@ Søren: Brune eller blå bukser. Tjek post fredag 🙂
@ Danica: Du skal være velkommen til at holde fast i et blåt slips. Præmissen for indlægget var, at der er andre muligheder end et blåt eller rødt slips. Mht. “at optræde afslappet og afdæmpet” er det bestemt en praksis, der også kan gøre gavn i elegancens navn, hvis man er i toradet jakke. Det synes jeg, historien rummer overvældende mange eksempler på.
Vronsky ville foretraekke en trilby eller Homburg i stedet for cloth cap. Den bringer smertelige mindelser om sovjetkommissaerer og anden uskik.
Ha, ha, ja, den ventede jeg på. Cap med mørk habit er jo på kanten af reglementet 🙂