Nogle holder sig til tweedjakken og kombinerer den med bukser i andet materiale, for eksempel fløjl. Mere modige personer har ingen problemer med også at klæde sig i en tweedhabit. Mr. X tilhører den sidste kategori.
Læserinteraktioner
Kommentarer
Skriv et svar
Flipper – af Niels Barfoed
“I snart umindelige tider har det været god, ufravigelig tone, at spidserne på herreskjortens flip skræver ud til siden. Det ser herrens ud.” Forfatter, dr.phil. Niels Barfoed er ikke tilfreds med tidens skjorter.
Læs mere
Pæne herresko – de fem obligatoriske modeller
De fem skomodeller, du må have i din samling af gode sko.
Læs mere
Skjorter – sammenligning Eton, Stenströms, Barons
Hvem fremstiller den bedste business-skjorte af Eton, Stenströms, Barons, Appearance og Massimo Dutti? En sammenligning med karaktergivning.
Læs mere
At udblokke sko – det kan man
Jeg lod et par sko udblokke hos Gramgaard Skomageri. En vurdering af resultatet samt foto.
Læs mere
En smutvej til lykke hos fruentimmerne
Kvinder skuer hunden på hårene. Derfor skal du bla. være omhyggelig med din påklædning, hvis du vil indynde dig. En dansk etikettebog, jeg ikke kendte, er dukket op.
Læs mere
ANNONCE Bestil skræddersyede skjorter 11. april 2021
Søndag den 11. april 2021 har du atter mulighed for at bestille rigtige skræddersyede skjorter. Det foregår på Frederiksberg.
Læs mere
Gå til vin som en connaisseur
Jacob Holme bedømmer en vin ud fra tre vinkler. Her forklarer han dem.
Læs mere
Det ser godt og koldt ud.
Går X normalt med hyttesko om vinteren eller er det blot til fotoopstillingen?
Jeg synes nemlig selv, at det er alt for koldt til det på denne årstid.
Kommentaren tilhører undertegnede.
Loud and Clear! Det er svært ikke at bande af bare begejstring!
Fuldkommen storslået!
Helt igennem fantastisk!
Jeg er målløs. Flot. Butterflyen er ekstrem elegant (elegant fordi den ikke støjer). Jeg kan godt lide den slanke form. Hvor kan man købe sådan en? I DK er udvalget af butterflyes meget indsnævret, vel nærmest ikke eksisterende. Jeg vil være taknemmelig for info.
Bravo. Ville dog selv være trukket i et par derby brogue eller balmoral med henblik på naturens rasen.
Hvad er det, der er i knaphullet?
Hr. M
Merveilleux!… så bliver det ikke bedre.
Bemærk venligst at buksernes læg vender bagud fremfor forud. Sidstnævnte er den traditionelle engelske stil, medens bagudvendte læg er mere kontinentaleuropæiske eller amerikanske i stilen.
Danica
En anden Danica?!
Interessant.
/Danica
Bemærk i det hele taget bukserne. Flot linje og fald!
@j.groot ja det rigtig flot.
Men ville de ikke se bedre ud på billede 3 hvis bukserne var bredere om lårene, eller bare i det hele taget? Hvad siger I til det?
VH Kim
Der er jo et spørgsmål om personlig præference. Mine bukser skal gerne have god plads i toppen, hvilket indebærer dyb læg, og så snævre ind i en pæn linje, til de er ret smalle ved foden. Der er naturligvis balance i indsnævringen; ingen gulerødder, tak. Det giver et par bukser, som er behagelige, og som giver mig den pæneste figur, når jeg ser i spejlet. Hvis jeg, ryggen mod muren, skulle ændre noget ved Xs bukser, ville jeg have lidt mere plads for oven, men ikke andre steder. Som sagt, er det selvfølgelige op til bæreren selv; historien har givet os adskillige klædedragtshelte med hang til vidde på benklædefronten. Tænk på Clark Gable, for eksempel. Jeg kan ikke rigtig lige komme i tanker om en europæer – måske er det en amerikansk ting, fra den gang, hvor der eksisterende en sådan opdeling.
Mange tak for d’herres venlige kommentarer. Jeg er også selv meget tilfreds med resultatet og atter imponeret af SH’s formåen, f.eks er hans mønster matching second to none – læg især mærke til Jakke til vest – vest til veste revers – vest til bukser – jakke til bukser!
@Anonym
Sløfen er en såkaldt Batwing type (det har ikke noget med en flagermus at gøre, men med formen på et cricket bat) – De vil kunne finde masser af disse på udenlandske web sider hos alle de kendte butikker. De kan naturligvis også laves efter mål. Den her anvendte er i vendbar råsilke fra det Canadiske firma “Dolbeau”
@Hr. M
Det er den til daglig brug anvendte roset fra en orden.
@J. Groot
Ikke specielt amerikansk, tværtimod. Moden skifter naturligvis altid, men særlig den fremherskende stil ved Oxford Universitetet i perioden 1920-50 har influeret på dette.
Såkaldte “Oxford Bags” blev oprindeligt anvendt for at skjule plus fours indenunder, idet disse var forbudt at bære til forlæsningerne.
De antog sommetider gigantiske proportioner, prøv at Google Oxford Baggies!
MVH X
Rigtig fine detaljer og match. Utrolig fint brug af farve farvepaletten!
Iøvrigt klæder det dem godt med skæg.
MVH Nicolai
Først hjerteligt til lykke med sættet.
Dernæst: tænkte jo nok at der ville komme billede hos SH, men bør fotografen ikke nævnes suppleret med et link til dennes artikel og de nævnte “rave reviews on the internet.”?
Bare en strøtanke 😉
@FBJ
De har ganske ret – jeg vil bede SH om at kreditere billederne.
Jeg tror at han med “rave reviews on the internet.” b.la hentyder til Style Forum’s tråde såsom “What are you wearing to-day – The tweed appreciation Thread og The Andersson & Sheppard Expatriates thread”, da han ikke kender/kan læse Stiljounalen.
MVH X
Jeg er sikker på, at hr. Grunwald lynhurtigt får bragt denne tråd i den engelske udgave, således at hr. SH ikke har sprogproblemer 😉
M.v.h.
FBJ
Ser netop ved en kontrol, at artiklen og billederne er kommet i engelsk udgave; endda med en en enkelt kommentar.
@X: Oxford Bags var jo, som du selv nævner, “odd trousers” . Jeg tænkte mere på stilidoler, som foretrak vidde i bukserne generelt, og her kunne jeg ikke lige komme i tanker om nogle europæiske. Ser man på tegninger fra Apparel Arts/Esquire, synes jeg også bukserne har noget med plads end hos britiske og kontinentale pendanter, fx Cutter & Tailor, fra samme periode. Det var det, der fik mig til at spekulere i de baner.
Fantastisk. Hver gang jeg ser en artikel med “X” tænker jeg “gad vide, hvad den mand egentlig arbejder med?”
MVH M.Y
Mr. X er butler. En af den finere slags.
Bjarne
En underbar outfit!
Pichao