Årligt
Fri adgang i et år.
Månedligt 8-10 nye artikler.
Artikelarkiv med over 1.000 artikler.
Kontante fordele:
- Fuld cash-back af de 399 kr. ved køb af slips, drivert eller målsyede bukser i DVMs butik
- Fast 20 % rabat på køb hos Holme Vin
399 kr. om året inkl. moms. (spar 189 kr.)
Månedligt
Fri adgang
Månedligt 8-10 nye artikler
Artikelarkiv med over 1.000 artikler
49 kr. om måneden inkl. moms.
Læserinteraktioner
Kommentarer
Skriv et svar Annuller svar
Test af jeans hos Brund
Brund er landets bedste butik med jeans og denim. Siger nogle. Holder påstanden? Vi har testet jeans i kælderbutikken i Nrd. Frihavnsgade i København og fælder en dom.
Læs mere
Twillbukser til efterår og vinter
Sådan bruger du bomuldsbukser rigtigt inden for klassisk tøj. Og der køber du dem.
Læs mere
De bedste striktrøjer
Hvor finder man sin pullover af cashmere eller uld? 10 gode europæiske mærker.
Læs mere
Tweed på tre måder
Der tales meget om tweed, men få bærer klædevaren. Nogle eksempler på, hvordan man gør det med bravour, nu da løvfaldet nærmer sig.
Læs mere
Interview med Bernhard Roetzel om klassisk herremode
Eksklusivt interview med Bernhard Roetzel, forfatteren til den mest sælgende bog om klassisk herretøj. Vi taler om herremodens forandring, kunsten at instruere en skrædder og en skomager, de bedste butikker i Tyskland. Med mere.
Læs mere
Farver til mænd – rigtigt og forkert
“En mand bør aldrig undervurdere vigtigheden af farver,” står der i en autoritativ bog om klassisk herretøj. Alligevel gør manden det igen og igen. Den velklædte mand viser en vej frem.
Læs mere
Test af herrebukser fra Mod
Herrebukser med en traditionel, høj talje er svære at finde. Butikken Mod har dem. Men er de gode nok? Vi har testet dem.
Læs mere
Ebbe skriver
flot forsvar. Min nye Hugo Boss-anskaffelse sat i kompetent perspektiv!
Kh/Ebbe
MS skriver
Hej Torsten
Tak for endnu et inspirerende indlæg.
Jeg krydser fingre for, at bevægelsen er, som du skriver.
Blot til info vil jeg nævne et par andre steder, hvor jeg har læst om tendensen og forhåbentlig styrker det din tillid til, at vi er på rette vej:
Kinfolk bevægelsen, som jeg forstår som et forsøg på at skabe en livsstil byggende på “slow”. Er specielt interessant fordi det er ret unge mennesker, som dyrker det:
http://www.kinfolkmag.com
Tyler Brûle (Først Wallpaper, nu Monocle magasinet) er om nogen god til at fange tendenser og han har flere indslag om bevægelsen.
Se fx:
http://www.monocle.com/sections/design/Web-Articles/Make-Do-Change/
http://www.monocle.com/sections/design/Web-Articles/Tasmanian-Craft/
Selv kunsthåndværkerne mærker det:
http://www.craftscurator.com/its-a-maker-world
Da jeg læste dagens indlæg på Stiljournalen slog det mig: “hvad gør et menneske så, når man gerne vil i gang på beklædningsfronten?”.
Man kan naturligvis læse Stiljournalen og man kan købe din hjælp til at få udført en skræddersyet habit. Men findes der en oversigt over leverandører i DK eller i andre lande? Måske med guider til brugerne: “Tip til dig, som skal købe dine første randsyede sko” og “Sådan vedligeholder du dine sko”.
Det kan virke banalt, men i højhastighedskulturen er det min oplevelse, at unge mellem 20 og 30 år ikke har fået lært selv de mest basale ting og mangler viden, når de så vil i gang. Vores datter på 15 år er fx meget imponeret over at jeg kan pudse mine egne sko og at min far kan stoppe sine sokker. osv. Min kone gør meget ud af, at hendes mor aldrig må smide sine sylteopskrifter ud, så hun kan komme i gang med at sylte, når hendes mor en dag stopper leverancerne.
Tomasso skriver
Hej Torsten – og MS
Ja, mange tak for et særdeles inspirerende indlæg på Stiljournalen.
Jeg oplever, at vi befinder os i et historisk vadested mellem brug-og-smid-væk-forbrugerismen og en gryende besindelse på at handle lokalt, mens man tænker globalt.
Lad os gøre, hvad vi kan for at øge tilgangen til skrædderi og bæredygtig konfektion. Og hvad skulle egentlig kunne forhindre, at det samme kunne ske for skræddere, skomagere og specialbutikker, som det er sket for mikrobryggerier, slowfood og nordisk mad?
Personligt tror jeg, at vi – ligesom eksemplet med konferencen hos EUC Syd – må inddrage uddannelsesinstitutionerne noget mere, så børn og unge tidligt kan få viden om og erfaringer med kvalitet, design og bæredygtighed.
Maria skriver
Kære Torsten.
Er der måske en bog på vej af dig? Jeg har refereret til dig et par gange i opgaver, og det ville bare være lidt ‘sjovere’ med en bog.
Mvh
Torsten skriver
Er Stiljournalen nu ikke fin nok som kilde? 🙂 Men jo, måske, en dag, så kommer der bog …
VH Torsten