Hvilken knude er den rigtige slipseknude?
Læserinteraktioner
Kommentarer
Skriv et svar
Skræddersyede skjorter i København
Kan det virkelig passe? Den velklædte mand fandt en erfaren skjortemager i København, der skræddersyr skjorter fra bunden.
Læs mere
Test af jeans hos Motorious
Kan Motorious matche Brund og Wardrobe 19? Vi har testet jeans i deres butik i Kødbyen på Vesterbro i København.
Læs mere
6 svenske butikker med herretøj
Vi har fundet seks svenske butikker med herretøj, du (nok) ikke kendte.
Læs mere
Test af jeans hos Wardrobe 19
Vi har testet jeans hos Wardrobe 19 i det indre København. Kan de slå Brund? Se foto, og læs vores konklusion.
Læs mere
ANNONCE Vin og bobler til jul og nytår
Julens vin og nytårets bobler af den udsøgte slags. Holme Vin har det. [Fri adgang].
Læs mere
Vinter i en tweedjakke
Nye tweedbøger med posten kom. Den velklædte mand viser, hvordan man skaber 5 store tøjstile med dem.
Læs mere
Ulrik Storm – undersøgelse af ny butik
Herretøjsbutikken Ulrik Storm har store ambitioner. For nylig åbnede de i fornemme lokaler skråt over for Brødrene Andersens gamle domicil på Strøget i København. Holder bukserne? Vi har besøgt butikken og fælder en dom.
Læs mere
Michael C.G. Iversen skriver
Ja, Four in Hand og The Albert Knot er ikke alene to gode knuder, det er også to dejlige navne. Jeg har i længere tid afholdt mig fra at bruge Windsorknuden, ikke fordi den ikke er brugbar, men simpelthen fordi “Windsorknude” er et grimt ord, der ligger skidt i munden. Nuvel, her for nylig fandt jeg så ud af, at Windsorkuden også går under navnet Old Bertie. Det er jo et aldeles herligt navn, og dermed er bemeldte knude igen indlemmet i repertoiret. Og Old Bertie kan skam sagtens bindes så den bliver både lang og skæv. No problem. Det er kun hvis man forfalder til den modbydelige vane at lave indstik på begge sider af snippen, at knuden går i ligesidet udu.
FBJ skriver
Kære Michael.
Nu bliver det lidt nørdet, men jeg håber, at alle kan følge med.
Først: en symmetrisk knude kan være elegant. Den kan også være et element. som man anvender i sin beklædning for at virke mere formel. Nu kommer vi til det.
Jeg er helt enig i, at Windsor knuden er en bombastisk sag. Selv anvender jeg den ikke, men derimod gerne de mindre voluminøse “Old Bertie”, “Half Windsor” og søsterknuderne “Pratt og Nicky”.
Du skriver, Michael, at “Old Bertie” og “Windsor” er identiske. Det tror jeg ikke; så er der i alle tilfælde noget, som jeg har opfattet forkert.
Jeg prøver nu at binde tre knuder (Windsor, Half Windsor og Old Bertie). Udgangspunktet er, at den brede del ligger over den smalle. Herefter sker følgende:
Windsor: Brede del føres op og ned i modsatte side; føres under smalle del, derefter op og ned i modsatte side; føres over smalle del, derefter op og afsluttes.
½ Windsor: Brede del føres under smalle del, derefter op og ned i modsatte side; føres over smalle del, derefter op og afsluttes.
Old Bertie: Brede del føres op og ned i modsatte side; føres derefter under og over den smalle del, derefter op og afsluttes.
I min bog altså 3 forskellige knuder med hver sit udtryk. Er vi enige om det? Håber jeg har beskrevet bindingerne forståeligt.
Bedste hilsener
FBJ
Michael C.G. Iversen skriver
Kære FBJ
Jo, vi er givet vis enige. Det der under alle omstændigheder ligger fast er, at navnene på knuderne og hvad de konkret dækker over, varierer alt efter hvor man læser og hvem man taler med. Den du beskriver som Old Bertie lyder som den jeg også omtaler som sådan.