Det er fint med en tydelig kontrast mellem top og bund, hvis man er i sportsjakke. Sammensætningen må jo ikke forveksles med en habit. Men der kan også opstå for meget kontrast, synes jeg. Top og bund kan ligesom ende i helt adskilte lejre.
Der må med andre ord også nogle ligheder top og bund imellem på banen, påklædningen må bindes sammen. Det kan være farvernes lysstyrke, som befinder sig på nogenlunde samme niveau – som i forholdet mellem jakke og bukser ovenfor. Og det kan være strømperne, der refererer til slips (og skjorte) i stedet for at lægge sig op ad buksernes farve, også demonstreret ovenfor. Et brunligt lommetørklæde i brystlommen ville have fuldendt logikken.
Jakken er forøvrigt hin Harris Tweed, og bukserne er en jernbanefløjl, begge dele syet af italiensk skrædder. Skoene er hulmønstrede monksko fra en gammel skomager i Warszawa. Og det uforede marineblå uldslips er fra Antonio Muro.
Foto: Stiljournalen
Hej Torsten,
Kan du anbefale nogen skrædder eller lignende i Storkøbenhavn til forandringsskrædderi?
Mvh
Torben
Peter Unden, Karina Mott og Gisle Rosenløwe er nok nogle af de bedste til forandringer i KBH.
Er der nogen der kender til Herr Gisles produkter? Nogen billeder af det færdige resultat etc?
Den tweedjakke ser ganske taktil og lækker ud. Sildeben skal man ikke kimse af.
Den gennemgående brug af farver er inspirerende, fordi det virker.
Er så mørke strømper til de lysere bukser ikke for stor en kontrast? Hvad siger traditionen herom?
/ Søren Bormann
Apropos ingenting i dette indlæg (beklager derouten), så kan jeg ikke lade være med fremlægge (endnu) et bevis på at dansken rangerer lavt på den stilmæssige skala i forhold til naboerne, nemlig at Tony Gaziano tager Gaziano & Girling på tur Skandinavien rundt – her fortolket som Sverige og Norge: http://gazianogirling.tumblr.com/post/96525895826/scandinavia-trunk-shows-norway-sweden .
Ak.
hej Søren. Man kunne vælge en mindre hård blå, ja. Jeg kan nu godt lide en klar markering i blå, når tung tweed mv. er fremme, så stilen ikke bliver for landlig og rustik.
Traditionen siger så meget. Strømperne matcher slipset. Det må være nok.
Det er modtaget, Torsten. Jeg kan se logikken i det.
/ Søren Bormann