Årligt
Fri adgang i et år.
Månedligt 8-10 nye artikler.
Artikelarkiv med over 1.000 artikler.
Kontante fordele:
- Fuld cash-back af de 399 kr. ved køb af slips, drivert eller målsyede bukser i DVMs butik
- Fast 20 % rabat på køb hos Holme Vin
399 kr. om året inkl. moms. (spar 189 kr.)
Månedligt
Fri adgang
Månedligt 8-10 nye artikler
Artikelarkiv med over 1.000 artikler
49 kr. om måneden inkl. moms.
Læserinteraktioner
Kommentarer
Trackbacks
-
[…] har spurgt, hvorfor der ikke var et foto af redaktøren til hin store sartorielle træf. Svaret er, at redaktøren førte kameraet, og da mænd som bekendt kun kan gøre en ting ad […]
-
[…] i oprindeligt indlæg her, og mere her, her, her og […]
-
[…] arrangementer er der et sartorielt træf for læsere torsdag den 30. juni fra kl. ca. 16 til 19. Det sker i åbne omgivelser ved […]
-
[…] har fotograferet ham tidligere her og her. I juli mødte jeg ham og hans kæreste igen ved Skt. Annæ […]
-
[…] er en gammel modekending. Panamahatten er den fine og noble […]
Skriv et svar Annuller svar
Test af jeans hos Brund
Brund er landets bedste butik med jeans og denim. Siger nogle. Holder påstanden? Vi har testet jeans i kælderbutikken i Nrd. Frihavnsgade i København og fælder en dom.
Læs mere
Twillbukser til efterår og vinter
Sådan bruger du bomuldsbukser rigtigt inden for klassisk tøj. Og der køber du dem.
Læs mere
De bedste striktrøjer
Hvor finder man sin pullover af cashmere eller uld? 10 gode europæiske mærker.
Læs mere
Tweed på tre måder
Der tales meget om tweed, men få bærer klædevaren. Nogle eksempler på, hvordan man gør det med bravour, nu da løvfaldet nærmer sig.
Læs mere
Interview med Bernhard Roetzel om klassisk herremode
Eksklusivt interview med Bernhard Roetzel, forfatteren til den mest sælgende bog om klassisk herretøj. Vi taler om herremodens forandring, kunsten at instruere en skrædder og en skomager, de bedste butikker i Tyskland. Med mere.
Læs mere
Farver til mænd – rigtigt og forkert
“En mand bør aldrig undervurdere vigtigheden af farver,” står der i en autoritativ bog om klassisk herretøj. Alligevel gør manden det igen og igen. Den velklædte mand viser en vej frem.
Læs mere
Test af herrebukser fra Mod
Herrebukser med en traditionel, høj talje er svære at finde. Butikken Mod har dem. Men er de gode nok? Vi har testet dem.
Læs mere
Søren skriver
Da jeg ikke selv kunne deltage i mødet, er jeg interesseret i at høre, om der også denne gang blev diskuteret muligheden for at få prisbillig italiensk skrædder som f.eks. Napolisumisura til landet?
Mvh. Søren
Torsten skriver
Søren, du kan ikke være så interesseret i skrædderi, og så ikke møde op en sådan dag …
Men jo, jeg talte kort med et par stykker om besøg af en skrædder. Sagen er dog den, at de fleste, der var der, enten allerede har en skrædder, eller er mindre parate til at lægge millionerne, som skrædderi koster, også det “prisbillige”. Jeg har dog ikke opgivet. Hvis det haster med skrædderi, så kommer Steven Hitchcock til landet i august og tager helt sikkert gerne mod en bestilling eller to.
Ellers besøgte jeg en lovende skomager, sidst jeg var i Italien, lovende forstået på den måde, at han havde alderen til at rejse, taler fint engelsk og syner superdygtig og erfaren. Og er parat til rejseriet. Han tager 1.800 EUR inkl. læst for første par. Derefter 1.500 EUR – dernede. Jeg ved ikke, om han kan lokkes til samme priser heroppe. Men skomagerbesøg er ikke det samme som skrædderbesøg, det er klart. Jeg vil poste nogle foto fra mit besøg hos ham.
Søren skriver
Tak for svar. I og med jeg opholder mig på et andet kontinent, føler jeg mig dog lovligt undskyldt 🙂
Jeg håber stadig, der kunne være interesse for en prisbillig italiener – Vergallo kunne i den forbindelse også være et bud – der kunne appelere til “nytilkommere” indenfor skrædderi, og måske også til de, der allerede har en fornem skrædder, til at levere bukser, sportsjakker mv. i større kvanta.
Mvh. Søren
Potter skriver
Dejligt at se farver som brun, mellemblå, gul, orange, pink.
Flotte billeder og bud på stilfulde sommeroutfits i hør, fresco, mohair, m.m. tak hr. redacteur.
“…muligheden for at få prisbillig italiensk skrædder som f.eks. Napolisumisura til landet?”
Søren, har du ikke mulighed for at opsøge skræddere udenlands selv? Italien (eller UK) er da ikke så langt væk.
Af egen erfaring kan jeg sige, at der faktisk ikke findes noget rigtigt prisbilligt skrædderi. Jo, måske gør det, men det har faktisk sin pris.
Søren skriver
Naturligvis har jeg det, men det er da unægteligt noget mere bekvemt at få skrædderen til at komme til landet, end selv at lægge tid (og penge) i rejsen til prøverne. I øvrigt forstår jeg ikke din nederste kommentar. Hvis du sigter til NSM, som jeg vil anse for prisbillige, så er der masser af erfarne sartorilister, der benytter dem med succes – Mr. X er blot én af dem. Hvis du ikke selv er interesseret i at benytte dem er det jo helt og aldeles fair, men så forstår jeg ikke din trang til at kommentere på det her.
Mvh. Søren
Davarpanah skriver
@potter – Jeg håber der undtagelser til den regel ! Jeg har svært ved, at retfærdiggøre at skulle bruge omkring 20.000 kr på et beklædningsstykke. Torsten ledte mig i retning af Polen og nogle Jan Kielman sko – og i den forbindelse fandt jeg diverse “billige” skræddere. Så lige nu er jeg ved at få syet en jakke – pris omkring 5000 eksl. stof. Måske Torsten vil smide et par billeder på bloggen når den er færdig – og vi kan få sat lidt kritiske øjne på det billigere skrædderi.
Torsten skriver
Søren, jeg tror ikke Potter tænker på NSM, men på andet. Derudover vil jeg give Potter ret: ordentligt skrædderi koster, sådan er det. At det så ikke behøver at koste 30.000 kr. eller mere for at være ordentligt, er en anden sag.
Davarpanah, lidt videre i tråd med Potter vil jeg sige, at du muligvis kan finde skrædderi, du er tilfreds med til 5.000 kr, men ikke noget, der kan matche godt italiensk eller engelsk skrædderi. Bare stoffet koster jo hurtigt 2.000 kr. eller mere, og hvis der skal lægges 40 timer eller mere i arbejdet, og det skal der … ja, man kan selv regne på det. Jeg siger det bare. Og så kan jeg tilføje, at jeg selv for efterhånden nogle år siden prøvede en skrædder i Warszawa (Gest Moda), og det var ikke den relativt beskedne pris værd (middelmådig pasform og forarbejdning). Mit indtryk er, at Zaremba er den eneste pålidelige dernede, men han er så også oppe i 15.000-20.000 kr., mener jeg. Hvis man vil prøve custom-verdenen af på lille budget, tror jeg mere på vor unge jurists vej, der snor sig om en rejseskrædder fra Østen med målkonfektion.
Bardia skriver
Vi skifter lige til fornavn – vidst en vane at skrive efternavnet !
Nu var prisen på de 5.000 ,- uden stof som kommer oven i. Dog ser jeg frem til at høre hvad du synes om resultatet, selvom det jo ikke umiddelbart virker lovende. Vil jo også være spændende for andre på bloggen at se, hvor langt eller kort, man kommer for 5000 ,-. Det er selvfølgelig også interessant for mig at få feedback på, hvad jeg skal være opmærksom på af ændringer ved fremtidige bestillinger (min første jakke). Har været et smut forbi Gest Moda også, men desværre gjorde sprogbarrieren at vi ikke kom længere end til et hej.
Som du (Torsten) jo ved, er jeg stadig en novice hvad angår skrædderiet – så hvordan tingene er forarbejdet ved jeg ikke meget om – måske du kan henvise til lidt læsestof ?
Dog synes jeg, at det er værd at bemærke – at lønningerne i de respektive lande – Danmark / Polen / Italien er vidt forskellige – og det burde jo naturligvis udmønte sig i skrædderens timeløn i en eller anden forstand. Gennemsnitslønninger i de respektive lande er hhv. 38596.28 /7100/ 16171,67 DKK (http://da.tradingeconomics.com/) – selvom det er naturligt, at de som er bedst til at skabe et brand, jo naturligvis også er de dyreste upåagtet landet hvorfra de operer.
Michael skriver
Super fede billeder! Torsten, ved du hvor Juristen har sit jakkesæt fra?
VH. Michael Dahlgaard
Torsten skriver
Jeg mener, det er målkonfektion fra en John Tailor fra Østen, der besøger KBH engang imellem.
Stauning skriver
Gang på gang imponerer den unge jurist med hans målkonfektion fra John Tailor. Jeg har forsøgt at komme i kontakt med John Tailor, men det var ikke muligt. Ved du, Torsten, hvornår John Tailor kommer til Danmark, og hvor man kan blive informeret omkring dét? Tror der er flere af os unge studerende, der er interesseret i at få lavet noget hos ham 🙂
Lauritz Loebner skriver
Dav Torsten!
Jeg er informeret om din webshops endeligt, men siden du stadig har vintagestof tilbage, har du så også slips? Ved godt sandsynligheden ikke er stor, men jeg er særligt interesseret i det POW slips hr. Poulsen har på.
MVH
Lauritz
Torsten skriver
Lauritz, desværre. Ikke flere slips, bort set fra nogle få Grunwald & Skifter-slips. Skriv til mig, hvis du er interesseret.