Årligt
Fri adgang i et år.
Månedligt 8-10 nye artikler.
Artikelarkiv med over 1.000 artikler.
Kontante fordele:
- Fuld cash-back af de 399 kr. ved køb af slips, drivert eller målsyede bukser i DVMs butik
- Fast 20 % rabat på køb hos Holme Vin
399 kr. om året inkl. moms. (spar 189 kr.)
Månedligt
Fri adgang
Månedligt 8-10 nye artikler
Artikelarkiv med over 1.000 artikler
49 kr. om måneden inkl. moms.
Læserinteraktioner
Kommentarer
Trackbacks
-
[…] var ikke af adelig herkomst, familien var indvandret fra Wales. Men som en anden adelsmand bar han et valgsprog med sig gennem livet, som hans mor havde indprentet […]
Skriv et svar Annuller svar
Test af jeans hos Brund
Brund er landets bedste butik med jeans og denim. Siger nogle. Holder påstanden? Vi har testet jeans i kælderbutikken i Nrd. Frihavnsgade i København og fælder en dom.
Læs mere
Twillbukser til efterår og vinter
Sådan bruger du bomuldsbukser rigtigt inden for klassisk tøj. Og der køber du dem.
Læs mere
De bedste striktrøjer
Hvor finder man sin pullover af cashmere eller uld? 10 gode europæiske mærker.
Læs mere
Tweed på tre måder
Der tales meget om tweed, men få bærer klædevaren. Nogle eksempler på, hvordan man gør det med bravour, nu da løvfaldet nærmer sig.
Læs mere
Interview med Bernhard Roetzel om klassisk herremode
Eksklusivt interview med Bernhard Roetzel, forfatteren til den mest sælgende bog om klassisk herretøj. Vi taler om herremodens forandring, kunsten at instruere en skrædder og en skomager, de bedste butikker i Tyskland. Med mere.
Læs mere
Farver til mænd – rigtigt og forkert
“En mand bør aldrig undervurdere vigtigheden af farver,” står der i en autoritativ bog om klassisk herretøj. Alligevel gør manden det igen og igen. Den velklædte mand viser en vej frem.
Læs mere
Test af herrebukser fra Mod
Herrebukser med en traditionel, høj talje er svære at finde. Butikken Mod har dem. Men er de gode nok? Vi har testet dem.
Læs mere
Trivo skriver
Min farfar gik med en seglring – rent guld; som jeg desværre ikke så ham bruge.. Der var ellers ingen e mail dengang. Men den var smuk og jeg husker den som sagt tydeligt.
Potter skriver
Interessant emne, som jeg aldrig havde funderet over. Godt at få sat et ansigt på 🙂
Opstod heraldikken ikke på grund af ridderturneringerne og korstogene, altså som direkte følge af det feudale samfund?
Ronny Andersen skriver
Der har været mange teorier om heraldikkens opståen, herunder dem, du nævner. Personligt tror jeg, at der er flere årsager til det. Mennesket har altid haft behov for identificering på forskellig vis. Grækerne, romerne og vikingerne og mange andre brugte figurer og mønstre til identificering og dekoration. Det interessante er, hvorfor heraldikken får karakter af et blivende system, som stadig lever i dag. Det har vi endnu ikke et enkelt svar på.
Kaj Normann Andersen skriver
Endnu en glimrende artikel om et æstetisk interessant emne som ligger en anelse hinsides bloggens hovedemne men som komplementerer samme på forbilledlig vis.
Mange tak.
Kaare skriver
Virkelig interessant artikel!
Hvis man tager en tur til Sølyst i klampenborg, kan man se en masse aktuelle og nutidige våbenskjold. Måske endda nogle som Ronny Andersen har begået?
Ronny Andersen skriver
Der er ganske rigtigt mange heraldiske skydeskiver på Sølyst. De ældste skiver er næsten udelukkende heraldiske, mens de nyere ofte har mange forskelligartede motiver. Jeg har skam malet enkelte skiver til Sølyst, og næsten alle heraldiske, altså med et våbenskjold. Ellers er det jo bare med at tage lidt længere nordpå, til Frederiksborg Slot, hvor Ridderkapellet bugner af både ældre og nutdig heraldik.
Henrik skriver
Ja der er intet som heraldikkens 15 glæder.
Lars Gram skriver
Fremragende artikel – man skulle næsten tro at Ronny Andersen selv havde skrevet den 😉 Heraldik er et vidunderligt emne, som gør hverdagen rigere, når man opdager hvor dybt vævet ind i vores symbol-, logo- og kunstverden den er. Jeg anbefaler Heraldisk Selskab, kontingent 260/år. Vide mere? Læs Sven Tito Achens “Heraldikkens femten glæder”. En sjældent veloplagt fagbog, som vakte min interesse for emnet.
Annika skriver
Jeg har fundet et gl våbenskjold tegnet på et lille stykke papir. Bag på er sejlet lavet i rødt lak. Hvordan kan jeg finde ud af hvor det kommer fra ? Hvor dette våbenskjold høre til. Tro det er fra Østrig eller Italien. Er det muligt at sende et foto som du kan se og bare give din ide. Håber virkelig du giver et svar tilbage jeg er helt på bar bund. Med venlig hilsen Annika
Ronny Andersen skriver
Kære Annika,
Du er velkommen til at sende mig en mail med billeder til info@arsheraldica.dk
Mvh. Ronny