Årligt
Fri adgang i et år.
Månedligt 8-10 nye artikler.
Artikelarkiv med over 1.000 artikler.
Kontante fordele:
- Fuld cash-back af de 399 kr. ved køb af slips, drivert eller målsyede bukser i DVMs butik
- Fast 20 % rabat på køb hos Holme Vin
399 kr. om året inkl. moms. (spar 189 kr.)
Månedligt
Fri adgang
Månedligt 8-10 nye artikler
Artikelarkiv med over 1.000 artikler
49 kr. om måneden inkl. moms.
Læserinteraktioner
Kommentarer
Skriv et svar Annuller svar
Test af regntøj fra Rains
Rains er på godt 10 år blevet et feteret dansk tøjmærke, der både bruges på cyklen i København og ved Paris Fashion Week. Vi har testet om selve produktet, regntøjet, kan leve op til den gode historie. Læs vores vurdering og konklusion her.
Læs mere
Fra Den velklædte mands dagbog
Klædt på til dagligdagens små slag. Klip fra Den velklædte mands dagbog.
Læs mere
Test af jakker og bukser fra Suitsupply
Alle i jakkesætsbranchen skeler til Suitsupply. Er der egentlig grund til det? Vi har testet deres udbud af jakker og bukser i foråret 2025.
Læs mere
Skræddersyet denimskjorte
Den velklædte mand lod en skjorte af kirsebærfarvet japansk denim sy. Et galt eller genialt træk? Læs, og se med en gang.
Læs mere
Den diskrete skrædder i København
En af landets allermest erfarne skræddere gemmer sig i en kælder i København. Vi så forbi for at evaluere mulighederne inden for jakker, bukser og skjorter.
Læs mere
Et sort jakkesæt er stadstøj
Må man gå i en sort habit? Den velklædte mands opdaterede holdning til en forkætret dragt.
Læs mere
Herretøj hos Magasin du Nord
Er Magasin, landets ældste stormagasin, en skygge af selv eller faktisk et sted, man skal se forbi, hvis man er på jagt efter godt herretøj? Vi har undersøgt situationen og fælder vores uforfærdede, og måske overraskende, dom.
Læs mere
Super interessant vinkel – bravo!
Mvh X
Synes begreber som alvorister og performaister klinger en smule polemisk. Hvad nu hvis en person har ambitionen om at nærme sig idealet med skrædderi, men budgettet eller tilgængelighed ikke slår til? Altså hvis man har ambitionen og holder pasform, kvalitet og tradition for øje, men virkeligheden gør, at ready-to-wear og genbrug mange gange er det som en person må gøre godt med. Synes det sætter en præmis om, at idealet om smag og stil kun kan forløses af dem med midlerne. Hvor det er omstændighederne og ikke bevidstheden og et godt blik der gør det.
Mvh
Mads
Hej Mads, jeg kan godt se, det blev lidt polemisk. Naturligvis kan man blive fremragende klædt i ready to wear, hvis man har øjnene med sig. Samtidig er der mange, der har midlerne, der ikke føler et behov for prioritere skrædderi. Det er, som om tøj simpelthen betyder mindre i dag. Privatforbruget på tøj er nede på 3 %. I midten af 1960’erne lå det stadig på 10 %. Så jeg ser en generel problematik om, at tøj ikke må koste noget i dag. Jeg ville gerne, at flere folk (der har midlerne) sindede sig på at betale mere for deres tøj og sko.
Hej Torsten. Det kan jeg godt følge dig. Jeg har set mænd, som har mere end råd, købe billige stang-jakkesæt, som de ikke så ikke engang ofrer penge på at tage forbi en forandringsskrædder. Det køber så ofte også et par meget smarte designer-solbriller, som de bærer til deres jakkesæt og mener at det gør det ud for stil.
Citat: “..Alvoristerne har også en konflikt med den nyrige smag, hvor man køber Brioni, Kiton med videre. Prisen forveksles med stil og kvalitet, er alvoristernes anke….”
Var “lige ” inde og kigge på Brionis og Kitons hjemmesider…for at se bl.a. priserne. De – priserne – forekommer mig horrible. Og minder mig om en oplevelse i barndomshjemmet: Familen samt nogle venner af forældrene sad og småhyggede foran pejsen og tigerskinnet. Min bror kom ,og jeg spurgte, om han ville have et glas cognac. Han kiggede på flasken, og da han så, at det var Fundador -“hjemtaget” fra ferie i Spanien – vrissede han, at han ikke drak det sprøjt. Senere kom han tilbage til selskabet. Jeg havde i mellemtiden fundet en tom Larsen-flaske og hældt Fundador på den. Tilbød min bror et glas af denne. Han sagde ja tak (han var høflig). Han smagte på den og sagde “Se det er caognac”. Ak ja!!!
Erindring om priser: I primo/medio af tresserne kostede en Hobson tweedjakke hos Østrup Møller i Kgs. Lyngby 400-500 kronger….hvis jeg ikke husker meget galt. Jeg tør ikke vise, hvad det svarer til i dag. Se selv efter. 🙂
Hej Hasse,
Jeg tror, det vil blive omkring 6.000 kr. i dag for jakken. En typisk tweedjakke sælges i 2024 for 3.000 kr. Men så er den heller ikke fremstillet i Danmark, som Hobson gjorde.