Årligt
Fri adgang i et år.
Månedligt 8-10 nye artikler.
Artikelarkiv med over 1.000 artikler.
Kontante fordele:
- Fuld cash-back af de 399 kr. ved køb af slips, drivert eller målsyede bukser i DVMs butik
- Fast 20 % rabat på køb hos Holme Vin
399 kr. om året inkl. moms. (spar 189 kr.)
Månedligt
Fri adgang
Månedligt 8-10 nye artikler
Artikelarkiv med over 1.000 artikler
49 kr. om måneden inkl. moms.
Læserinteraktioner
Kommentarer
Skriv et svar Annuller svar
Test af jeans hos Brund
Brund er landets bedste butik med jeans og denim. Siger nogle. Holder påstanden? Vi har testet jeans i kælderbutikken i Nrd. Frihavnsgade i København og fælder en dom.
Læs mere
Twillbukser til efterår og vinter
Sådan bruger du bomuldsbukser rigtigt inden for klassisk tøj. Og der køber du dem.
Læs mere
De bedste striktrøjer
Hvor finder man sin pullover af cashmere eller uld? 10 gode europæiske mærker.
Læs mere
Tweed på tre måder
Der tales meget om tweed, men få bærer klædevaren. Nogle eksempler på, hvordan man gør det med bravour, nu da løvfaldet nærmer sig.
Læs mere
Interview med Bernhard Roetzel om klassisk herremode
Eksklusivt interview med Bernhard Roetzel, forfatteren til den mest sælgende bog om klassisk herretøj. Vi taler om herremodens forandring, kunsten at instruere en skrædder og en skomager, de bedste butikker i Tyskland. Med mere.
Læs mere
Farver til mænd – rigtigt og forkert
“En mand bør aldrig undervurdere vigtigheden af farver,” står der i en autoritativ bog om klassisk herretøj. Alligevel gør manden det igen og igen. Den velklædte mand viser en vej frem.
Læs mere
Test af herrebukser fra Mod
Herrebukser med en traditionel, høj talje er svære at finde. Butikken Mod har dem. Men er de gode nok? Vi har testet dem.
Læs mere
Anonymous skriver
Kære Torsten
Det er en god pointe med den lukkede knap og vor tids mani med dømmesyge og smagsdommeri.
Som du har været inde på en anden gang(exemplerne var vist størrelsen på cigarer eller prisen på champagnen),er der meget,der peger i retning af, at fordi så mange traditioner, vaner og ritualer netop ikke er blevet overleveret, jamen, så “genopfindes” de af os af i dag på et meget larmende og sikkert i bund og grund aldeles tvivlsomt grundlag. Lidt ligesom med de produkter, vi bliver påduttet af reklamen, der skal sælges med et skær af historie og gamle dage, skønt enhver kan se, at det er fup og pastiche.
vh.
mpc
Anonymous skriver
Dillen/reglen omkring den nedre knap er efter sigende, fra den tidlige del af 1900-tallet. I så fald er det nok muligt at den nye mode, endnu ikke havde slået bredt igennem endnu.
En nydelig herre i øvrigt.
Ærgeligt at det er så svært at få den slags materialer nu om dage.
Mvh
M
Torsten skriver
mpc, tak for en glimrende uddybning.
M, den med, at den nederste knap står åben i vesten, er et indslag, der rækker længere tilbage, tror jeg. Et eksempel fra 1817, Eckerbergs portræt af greve Preben Bille-Brahe og hans hustru: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/95/Count_Preben_Bille-Brahe_and_his_second_wife_Johanne_Caroline_nee_Falbe_1817_by_CW_Eckersberg.jpg
Michael C.G. Iversen skriver
I carl Anderbergs lille bog Slips og butterfly (Forlaget Thorsgaard ApS 1990) Står følgende at læse: “Da Edward VII, der regerede England 1901-1910, var blevet så fed, at han ikke længere kunne knappe den nederste knap i vesten, gjorde andre det samme – også mænd der færdedes langt fra hoffet. Endnu den dag i dag lades den nederste vesteknap uknappet.” Jeg har hørt historien før. Om den er sand, er nok tvivlsomt, men den er et udmærket eksempel på, at noget, der bliver fortalt tilstrækkeligt tit, ofte går over i historien som sandhed.
Torsten skriver
Ja, der er mange vandrehistorier, hvad angår opkomsten normer i den klassiske garderobe, og incitamentet til at verificere dem kan ligge på et lille sted. Man foretrækker den gode historie. Det sker, historierne er nogenlunde sande, men den åbne nederste vestknap og Edward VII er næppe en af dem. Han kan dog evt. have udbredt normen yderligere.
FBJ skriver
Ja, historien om Edward VII er den mest sejlivede, ligesom der er en to til tre andre sejliveden beretninger. Et faktum er det dog, at der også før Edward VII var personer, der ikke knappede den nederste knap.
En mindre kendt, men faktisk meget troværdig, version er, at man i højere kredse ikke knappede den nederste knap, fordi tjenernes veste var knappet fra øverst til nederst. Det er en historie, der matcher fortællingen om forskellen på tjeneres “white tie” og den klassiske “White Tie”, hvor tjenerne bærer mørk sløjfe.
I Tyskland og tysktalende områder har det i øvrigt aldrig været udbredt at undlade at knappe den nederste knap. Her til lands kan det nævnes, at Mærsk McKinney Møller knappede den nederste knap.
Personligt synes jeg faktisk, at det er mest elegant, at en vest er fuldt tilknappet.
Lad smag og behag råde.
FBJ