Vi har været forbi hørlærred flere gange før. Men ikke med fanfare. Der er vi nu. Mr X har åbnet klædeskabet og trukket to tredelte sæt i hørlærred ud, ærkeklassikere i elfenbenshvid og brun, henholdvis toradet med toradet vest og enradet med enradet vest. Italienske Napoli Su Misura har syet dem efter X’s specifikationer.
Bemærk brystkantningen af vestene. Den er et glemt raffinement fra vestenes storhedstid, som X genopliver. Han lader kanterne låne farven af den anden habit. Knappernes nuancer går også igen på de to habitter.
De sidste to detaljer handler om fleksibilitet, som er en anden lære, vi skal tage med os. X har tænkt de to habitters enkeltdele sådan, at han kan kombinere dem på tværs, og bruge dem til forskellige lejligheder.
Fleksibiliteten gør habitterne velegnede til fx en ferie, hvor bagagepladsen er begrænset, og som man ikke lige ved, hvad indebærer.
“I en snæver vending kunne den hvide jakke med sort sløjfe og et par sorte bukser måske endda gå an til et uventet smokingselskab,” siger X.
Han er selv glad for den usædvanlige kombination af bukser og vest i samme farve, og jakke i anden farve. Jakke og vest i samme farve og bukser i anden farve, eller jakke og bukser i samme farve og vest i en anden farve, er historisk mere fremherskende.
“Som vertically challenged giver det mig optisk mere højde, hvis vesten fortsætter buksernes farve,” forklarer X sin præference og lader et smil undslippe de bistre folder.
Napoli Su Misura har også syet skjorterne, og John Lobb har syet skoene i brunt nubuck.
Foto: Stiljournalen ved Charlottenlund Slot
Smukt, smukt, smukt! – også skuldrene 😉 Lad os håbe, at det kan give nogen blod på tanden til at Napolisumisura (eller nogle af de andre omrejsende italienere) herop.
Og lige et spørgsmål: hvor meget ekstra stof kræver det at lave en jakke med selv-foring, som vi kan se Mr. X har på 2. billede fra neden?
Mvh. Søren
@ Søren
Mange tak – Jakkerne er som sådan ikke selvforede,men kvartforede (man ser lige en trekant af foret på billedet) Det du ser er hele den indre konstruktion af lommer mm, idet jakkerne ikke er udstyret med patch pockets som oftest set på uforede linnedjakker.
mvh X
Ja, tidligere har vi fået oplyst priserne, nu har vi så også set gode eksempler på hvad man får for pengene hos Napoli Su Misura. Så mangler vi bare at få lavet en liste, hvor interesserede kan skrive sig på. Jeg er på!
@ X: mange tak for svaret, nu er jeg med! Skulle du (eller andre) tilfældigvis vide, hvor meget stof det kræver at få lavet en selvforet jakke med påstukne lommer? Jeg plejer at kunne klare mig med 2 meter, men tænker at en selvforet udgave må kræve lidt ekstra. Jeg har nemlig en lumsk plan med den nye Etna kashmir fra LL som snart kommer 🙂
Og Torsten: har du planer om på et tidspunkt at skrive et i indlæg med vores idé om at få en italiensk skrædder forbi? Det er jo ikke sikkert, at alle læser med i kommentarerne 🙂
Mvh. Søren
@ Søren, hvis det er lærred, skal du tage lidt mere, fordi lærred krymper, når det vaskes, og skrædderen vasker lærredet, før han går i gang, hvis han er en rigtig herreskrædder. Og vil du have selvforing og påsatte lommer, lidt til. Med din statur ville jeg vælge 2.20 meter. Altid bedst at spørge skrædderen dog. Nogle kan klare sig med meget lidt, typisk de ældre, mens de yngre ikke altid har samme fornemmelse for at udnytte stoffet.
Mht. skrædderbesøg tænker jeg lige over det. Der er også et par læsere, der ved at få lavet noget hos Musella Dembech, der virker lovende. Prisen er vigtig, klart, men ikke alt.
Mange tak for svaret, Torsten! Det er faktisk ikke en lærredjakke jeg har i tankerne, men i stedet en kashmir-jakke som en casual mellemting imellem en sportsjakke og en cardigan (sic!).
Hvorom alt er, vil det være rigtig spændende at få en italiensk skrædder forbi. Jeg har også et godt øje til Musella Dembech, og jeg kunne virkelig godt tænke mig at få en lavet af frakke hos ham (når jeg engang har fundet det helt rette stof). Jeg tænker bare, at Napolisumisura kunne være oplagte til at levere sportsjakker, bukser og andre af den slags klædningsstykker der bruges meget, og måske derfor har en mere begrænset levetid. Så hvem ved, måske der ligefrem er et marked for at få to forskellige skræddere herop 🙂
Mvh. Søren
X, først med et glimt i øjet: husk at rotere skoene! Vi ser dem tit, og jeg forstår glæden, men de skal jo gerne have 48 timers fred og ro ;-).
Dernæst er jeg imponeret over, at du kan bære de store bukseopslag uden problemer, ja med elegance, selvom du er “vertikalt udfordret”. Det er en stor gåde for mig. Jeg er sikker på, at jeg vil få problemer, hvis jeg ikke holder mig til mine 3 ½ cm med mine korte ben (cowboybukser benlængde 32). Nu har jeg så stået ved siden af dig ude i Serapino Ordenens lokaler og konstateret, at jeg med mine 180 cm er en del højere. Jeg kan også konstatere, at du har et proportionalt (balanceret) forhold mellem overkrop og ben, mens jeg har korte ben i forhold til overkroppen. Derfor vil det (stadig ifølge mig) være en katastrofe med bredere opslag på bukserne, da det vil skabe mere ubalance og se tosset ud. Er min “tvangstanke” helt hen i vejret, eller har jeg fat i noget? Både du og andre indsigtsfulde læsere er velkomne til at belære mig, men der skal nok en del til at lokke mig ud i forsøg med bredere opslag.
FBJ
@FBJ
Bare rolig de får al den søvn de skal! Jeg har en del ruskindsko, og vil tro at jeg går I ruskind/nubuck ca. 75% af tiden.
Jeg er 176 cm (garderhøjde iøvrigt :-), så du er 4 cm. højere.Min skrædder siger at overkroppen er meget lang I forhold til mine korte ben – så det må være hans fortjeneste at det åbenbart ikke kan ses.
Tvangstanke eller ej, jeg er helt uenig I filosofien om at vertically challenged ikke kan bære høje opslag, selv mænd mindre end jeg, ser det godt ud på IMO – omvendt synes jeg at smalle ditto er virkeligt uklædeligt. Min famile har altid båret de høje I mindst 3 generationer.
Mit forslag er at du får lavet dem på din næste kommision, prøver det en tid, det er jo ikke noget problem at give dem en “slankekur” hos en lokal skrædder, såfremt du ikke bliver overbevist.
Jeg udøver iøvrigt en intensiv lobby kampagne for at få den gamle Redacteur til at gøre det samme, istedet for at ødelægge hans righoldige garderobe med de der anorektiske opslag!
mvh X
@X
Tak for billederne. Jeg synes de er berigende for bloggen.
Jeg ved at de tidligere har brugt Rubinacci. Hvad er forskellen ift. kvalitet og stil?
Vil de fortælle lidt om vævningen og typen af hør?
Mvh Søren R.
@ Søren, det brune lærred er italiensk, mens det hvide er fra W. Bill i London, relativt svær 380 gram pr. meter og til gengæld mere krølleresistent end det lettere italienske. Lærred væves som regel i en simpel lærredsvævning, ikke twill. X må uddybe om forskel ml. NSM og Rubinacci.
For lige at stikke til vores tidligere overvejelser: Torsten, har du overvejet om, og i så fald hvilken, italiensk skrædder du ville forsøge at samle tilslutning til at få herop? Jeg kunne personligt godt tænke mig et sartorialt besøg engang i løbet af efteråret, og jeg er stadig meget lun på Napolisumisura 🙂
Mvh. Søren