Årligt
Fri adgang i et år.
Månedligt 8-10 nye artikler.
Artikelarkiv med over 1.000 artikler.
Kontante fordele:
- Fuld cash-back af de 399 kr. ved køb af slips, drivert eller målsyede bukser i DVMs butik
- Fast 20 % rabat på køb hos Holme Vin
399 kr. om året inkl. moms. (spar 189 kr.)
Månedligt
Fri adgang
Månedligt 8-10 nye artikler
Artikelarkiv med over 1.000 artikler
49 kr. om måneden inkl. moms.
Læserinteraktioner
Kommentarer
Trackbacks
-
[…] tog også byboen bowlerhatten til sig og lod den følge med det nye jakkesæt. City-dresset blev også kronet med en […]
-
[…] City-dress introduceres som alternativ til jaket. […]
-
[…] i citydress og høj hat efter mål fra Lock & Co. Foto: […]
-
[…] et jakkesæt er i en klasse for sig. En mand i et “Bonner-Anzug”, som vi Danmark kalder et city-dress. Illustration fra […]
-
[…] Den bruges således med fordel ved besøg søndagsmiddage m. m. Et sort jakkesæt med sølvgrå vest er at foretrække frem for et city-dress. […]
Skriv et svar Annuller svar
ANNONCE Vin og bobler til jul og nytår
Julens vin og nytårets bobler af den udsøgte slags. Holme Vin har det. [Fri adgang].
Læs mere
Vinter i en tweedjakke
Nye tweedbøger med posten kom. Den velklædte mand viser, hvordan man skaber 5 store tøjstile med dem.
Læs mere
Ulrik Storm – undersøgelse af ny butik
Herretøjsbutikken Ulrik Storm har store ambitioner. For nylig åbnede de i fornemme lokaler skråt over for Brødrene Andersens gamle domicil på Strøget i København. Holder bukserne? Vi har besøgt butikken og fælder en dom.
Læs mere
Ny premium-skomager i København
Jeg troede, jeg kendte de bedste skomagere i København. Men nej, der er en skomager, som reparerer sko på et niveau over de andre, opdagede jeg for nylig.
Læs mere
Skrædder Karina Mott efter 14 år
Der har været en konflikt i 14 år, men forleden så Den velklædte mand forbi skrædder Karina Mott igen. Hvad er status på hendes skrædderi? Er Karina Mott og Den velklædte mand venner på ny? Læs om besøget her.
Læs mere
Mine 7 skrædderiprojekter
Den velklædte mand vil supplere garderoben. Her er de syv jakkesæt, sportsjakker og frakker, der venter.
Læs mere
Smoking – Suitsupply vs Oscar Jacobson
Hvem leverer den bedste smoking ready to wear? Vi har testet og undersøgt nytårs- og festtøjet hos Suitsupply og Oscar Jacobson.
Læs mere
Alternativ smoking forleden
Må man det? Om den alternative smoking, som Den velklædte mand benyttede forleden dag.
Læs mere
j.groot skriver
Hvis jeg skulle iføre mig citydress skulle jakken være toradet (en såkaldt “stroller”), hvilket bringer mig til et spørgsmål, der fra tid til anden er dukket op på lystavlen. Kunne man forestille sig en toradet “stroller” med sjalskrave? Traditionelt er den med spidsrevers, men sjalskraven ville ligesom være yderligere et trin ned af formalitetsstigen, noget der ville være ganske brugbart for mig.
Torsten skriver
Hej Groot. Citydress’et er en engelsk opfindelse, og englænderne har traditionelt blot betegnet munderingen som en “black jacket” med “cashmere trousers”. (Stroller er den amerikanske betegnelse). Der er ingen regler for, om den er enradet eller toradet, men en vest til, er en god ting, hvis den er enradet. Sjalskrave, kaldet “orkesterrevers” af de gamle skræddere i København (fortalte Jakob Bay mig engang), ville jeg ikke sætte på, da jeg forbinder den med smokingen, og jeg er iøvrigt ikke sikker på, at en sjalskrave kan kaldes mindre formel historisk set sammenlignet med det spidse revers.
Det, jeg godt lide ved citydresset er, at det på en måde er gledet ud i kostumernes garderobe, men alligevel – ved sit enkle snit og farvevalg – godt kunne bruges i dag, som du også er inde på selv.
VH Torsten
j.groot skriver
@Formalitetsgrad: Studerer man “formalwear” i for eksempel Apparel Arts eller Esquire, fås det indtryk, synes jeg, at sjalskraven bestemt er mindre formel end spidsrevers. Til gengæld har du en god pointe i, at sjalskraven aldrig ses andre steder end på smokingen (eller aftenjakken) og at den således nok ikke helt ville synes hjemme om dagen.
vh
Torsten skriver
Jeg kan godt følge dig i, at sjalskraven umiddelbart kan virke mindre formel end spidse revers, men det ikke lykkedes mig at finde bevis for, at en smoking med sjalskrave oprindelig blev anset for mindre formel. Sjalskrave er en stilforskel, der måske er en smule mere dandificeret, men ikke mere eller mindre formel. Forskellen i formalitet, hvis vi taler smoking, ligger mere i fx valg af skjorteflip (knæk eller blød) end revers. Mht. Apparel Arts og Esquire – deres glimrende kvaliteter ufortalt – er de amerikanske magasiner, ikke engelske 🙂
Torsten