Årligt
Fri adgang i et år.
Månedligt 8-10 nye artikler.
Artikelarkiv med over 1.000 artikler.
Kontante fordele:
- Fuld cash-back af de 399 kr. ved køb af slips, drivert eller målsyede bukser i DVMs butik
- Fast 20 % rabat på køb hos Holme Vin
399 kr. om året inkl. moms. (spar 189 kr.)
Månedligt
Fri adgang
Månedligt 8-10 nye artikler
Artikelarkiv med over 1.000 artikler
49 kr. om måneden inkl. moms.
Læserinteraktioner
Kommentarer
Trackbacks
-
[…] Læs også indlægget om prisvenlige engelske herresko. […]
-
[…] prisvenlige engelske sko Budapester – Vass, Dinkelacker Classic Shoes for Men – Vintagesko fra diverse […]
-
[…] skotsk cap eller baret, som Lasse har fået syet i England af khaki-stof fra Andens Verdenskrig. Cheaney står bag brogue-skoene. Dertil lange shooting socks i […]
Skriv et svar Annuller svar
Test af jeans hos Brund
Brund er landets bedste butik med jeans og denim. Siger nogle. Holder påstanden? Vi har testet jeans i kælderbutikken i Nrd. Frihavnsgade i København og fælder en dom.
Læs mere
Twillbukser til efterår og vinter
Sådan bruger du bomuldsbukser rigtigt inden for klassisk tøj. Og der køber du dem.
Læs mere
De bedste striktrøjer
Hvor finder man sin pullover af cashmere eller uld? 10 gode europæiske mærker.
Læs mere
Tweed på tre måder
Der tales meget om tweed, men få bærer klædevaren. Nogle eksempler på, hvordan man gør det med bravour, nu da løvfaldet nærmer sig.
Læs mere
Interview med Bernhard Roetzel om klassisk herremode
Eksklusivt interview med Bernhard Roetzel, forfatteren til den mest sælgende bog om klassisk herretøj. Vi taler om herremodens forandring, kunsten at instruere en skrædder og en skomager, de bedste butikker i Tyskland. Med mere.
Læs mere
Farver til mænd – rigtigt og forkert
“En mand bør aldrig undervurdere vigtigheden af farver,” står der i en autoritativ bog om klassisk herretøj. Alligevel gør manden det igen og igen. Den velklædte mand viser en vej frem.
Læs mere
Test af herrebukser fra Mod
Herrebukser med en traditionel, høj talje er svære at finde. Butikken Mod har dem. Men er de gode nok? Vi har testet dem.
Læs mere
NP skriver
Jeg har nogle par sko fra Barker, og finishen er klart ikke den samme som f.eks. Crockett & Jones. Da jeg havde et par til skomageren, fortalte han mig, at hælen var lavet af pap eller noget i den retning, så der er selvfølgelig en grund til, at prisen er så meget lavere. (Valget af mærke kan – efter mine egne oplevelser – også hænge sammen med, hvem der bruger læste, der passer godt til ens fødder).
John skriver
Interessant artikel.
Var i London forrige uge og kiggede på sko flere steder, men – indrømmet – blev ramt af momentan firnærethed.
vh
john k-
Anonymous skriver
Generelt spørgsmål – er der nogen, der har gode/dårlige erfaringer med at få indsat et lille metalstykke på den yderste del af sålsnuden for at øge sålernes levetid?
Min gangstil slider nemlig forholdsvis meget der, og jeg må alt andet lige kunne øge skoenes levetid, hvis jeg kan undgå genforsåling alt for ofte.
Mvh.
Nicholas
Torsten skriver
Jeg vil helst være foruden, men de hjæper betragteligt på sålens levetid. Bedst, mere naturlige på grove sko, sybes heg. Mest elegante er de indsatte metalspidser som her http://stiljournalen.blogspot.dk/2013/02/handsyede-sko-efter-mal-fra-john-lobb.html?m=1 men ikke alle skomagere kan/vil lave dem, kan jeg sige af erfaring.
FBJ skriver
Nicholas, som Torsten så vil også jeg helst være foruden, men det er jo bare et personligt valg. Som så mange gange før har “The Shoe Snob” en rigtig god artikel om emnet: http://www.theshoesnobblog.com/2014/03/additions-to-your-sole.html
Michael C.G. Iversen skriver
Jeg har ingen erfaring med metal, men har til gengæld rigtig gode erfaringer med at få limet en lille gummisnude på. Det virker knap så voldsomt som metal, holder længe, og er nemt at udskifte til en fornuftig pris. Jeg er i øvrigt forundret over, hvor længe lædersåler egentlig holder. Da jeg begyndte at gå i randsyende sko for en del år siden efterhånden, var jeg overbevist om at de skulle skiftes i tide og utide, men jeg har endnu ikke slidt nogen igennem. Bruger i øvrigt også jævnligt Borgols sålolie.
Anonymous skriver
Hej Torsten og FBJ. Mange tak for svar. Jeg tror, jeg vil forsøge mig med et enkelt par brogues til at begynde med. Mvh. Nicholas
Natmand skriver
Barker har forskellige linier. Deres Goodyear-welted er generelt ok. Men… der findes ogsaa nogle cementerede.
Skind og finish er klart en del lavere end C&J.
Loake 1880-serien er ogsaa generelt helt ok. Godt pris/kvalitets forhold. De billigere/lavere linier af Loake ( L1) er ikke noget specielt.
Cheaney, som omtalt, er bestemt fine. Ikke ret langt fra C&J.
Via Herring shoes ( herringshoes.co.uk) kan man finde mange Cheaney private label ( premiere -line).
http://www.herringshoes.co.uk/product-list.php?brandid=6
Har flere af dem, og, med al respekt for ikonet C&J synes jeg ikke forskellen er stor. Dog ikke paa niveau med C&J handgrade.
Et andet godt alternativ er Carmina. Her er kvaliteten, synes jeg, – hvis ikke bedre- minimum paa niveau med C&J. Blot lidt billigere,
Godt med en artikkel om sko i mere “:spiseligt” pris niveau.
Og.. Cheaney er klart overset. Er nok en af grundene til de, endnu, ikke er oppe i Church / C&J pris niveau. Kvaliteten og holdbarheden er der bestemt.
Anonymous skriver
Meermin, del af Carmina.
Check dem ud.
///Dougg
Anonymous skriver
Har for nylig købt et par fra Meermins “classic” kollektion.
Sammenlignet med mine handgrade C&J er der bestemt forskel. Dermed ikke sagt, at skoene fra Meermin er ringe, men det er tydeligt, at finish og detaljer er pænere/bedre på mine C&J.
Kvaliteten på materialer kan jeg ikke kommentere på.
@Dougg: Så vidt jeg har forstået, så er Meermin ikke del af Carmina. Ejerne er blot i familie.
-sh
Anonymous skriver
@C.G. Iversen. Tak for tip om gummistykkerne. Og jeg kan iøvrigt tilslutte mig den gode erfaring med sålolien fra Borgol, og jeg har endnu heller ikke slidt det første par randsyede helt igennem efter godt fem-seks år med den type (blot snuden der truer på nogen af dem – derfor stål- eller gummiløsningen).
Mvh.
Nicholas
Anonymous skriver
@Torsten: Appropos Burgols sålolie kunne jeg se, at den var udsolgt i webshoppen. Regner du med at få den hjem igen inden for nærmeste fremtid?
Vh
Mads Povlsen
Torsten skriver
Skulle gerne være på hylden om et par uger.
Cheaneyfan skriver
Jeg kan bekræfte at Cheaney er rigtig god kvalitet til prisen. Dette gælder i særdeleshed deres lidt mere “robuste” modeller, med dainite eller dobbelt lædersål. Jeg har primært C&J & Cheaney i garderoben & mine absolutte favoritter er et par smukke mellembrune “grain leather” Cheaney oxfords med dobbeltsåler. De er ganske enkelt ikke til at slide op. Eller som Amerikanerne siger:”They wear like iron!”
DLH skriver
Når man som jeg, kun er ved at opbygge garderoben, så kan skoene virke som en næsten umuligt emne at få overblik over. Åh jo, jeg har fået overblik over hvad jeg gerne vil have, og hvad der passer til min aktuelle situation. Min pris, kvalitet, holdbarhed og brugs-mønster kan virke næsten som et religiøst spørgsmål, når jeg læser rundt omkring.
Fx før man hurtigt i indtryk af, at alt under Church eller C&J ikke dur – er det virkeligt så slem?
Jeg havde egentligt tænkt, at jeg kunne begynde i den lave ende af god (har kig på et par Loake 1880 af en type der ville være brugbare) og arbejde mig op derfra – men er det en dårlig investering – eller er vi trods alt oppe på et niveau, hvor selv de ilde sete Loake eller Barkers trods alt holder?
Torsten skriver
DLH, jeg har arbejder netop på et indlæg om billige randsyede sko. Stay tuned.
DLH skriver
Det lyder fremragende. Jeg vil afvente at Mesteren af de Randsyede Sko kommer til undsætning!
Potter skriver
Man kan godt købe de billigere til at starte med. Alt afhænger af, at læsten passer. Church, C&J er ligesom de øvrige trods alt også fremstillet med industrielle teknikker. Det, der adskiller dem, er at de bruger en bedre læderkvalitet (færre par sko pr. skind) så at der som regel opstår færre “rynker” i skindet end sko i den lavere ende. De bruger heller ikke så meget sminket/korrigeret læder, som er reglen blandt de billigere sko. Finishen med anilinfarvningen (d.v.s. gennemfarvet) er også dyrere end dækfarvet skind. Godt skind giver lidt efter, er smidigt hvorimod billigt skind har noget plasticagtigt over sig. Samtidig har C&J fx. en hæl der ikke består af presset pap, men er helt af skind. Men.. Church’s osv. er altså stadigt industriprodukter, deres hæle er fx. ofte for lave. Loake får lavet mange af sine sko i Indien, hvorimod C&J stadig producerer udelukkende i UK. Ang. læsterne så er udseendet med det forholdsvis elegante udseende i alle tilfælde “bare” en efterligning af håndlavede sko. Disse efterligninger er beregnet til et vist publikum, d.v.s. der er indbygget tolerancer. Proportionerne er sjældent formet efter dine fødder. Det slanke udseende har altså sin pris i, at der er større chance for, at skoene trykker ved skonæsen, at hælen er for bred osv. i forhold til fx. de brede Lloydsko. Før du køber, prøv om læsten passer og find ikke bare den rigtige model udseendemæssigt og qua størrelse, men også den rigtige brede v. næsen og hælen. Giv dig selv god tid og prøv mange modeller. Prøv den endelige model flere gange, før du tager en beslutning. Om end jeg ser tydelige forskelle når jeg sammenligner mine billigere sko af Van Bommel i forhold til fx. C&J eller E. Green, så er i sidste ende regelmæssig skopleje og daglig afveksling i skogarderoben vigtigere end mærket, og du vil bestemt få god glæde af Loake også. Men hvis du har muligheden for det, ville jeg spare lidt op…