Årligt
Fri adgang i et år.
Månedligt 8-10 nye artikler.
Artikelarkiv med over 1.000 artikler.
Kontante fordele:
- Fuld cash-back af de 399 kr. ved køb af slips, drivert eller målsyede bukser i DVMs butik
- Fast 20 % rabat på køb hos Holme Vin
399 kr. om året inkl. moms. (spar 189 kr.)
Månedligt
Fri adgang
Månedligt 8-10 nye artikler
Artikelarkiv med over 1.000 artikler
49 kr. om måneden inkl. moms.
Læserinteraktioner
Kommentarer
Trackbacks
-
[…] på en Grand-model er mere venlig end prisen på et Patek Philippe. Modeller med mekanisk værk og spring drive koster i omegnen af 50.000 kr. Har de quartz-værk, […]
-
[…] “Cartier Tank – alt andet er bras,” kommenterede en læser, da jeg skrev om Patek Philippe. […]
-
[…] berømt i Glashütte er A. Lange & Söhne. Det konkurrerer hårdt med bl.a. Patek Philippe om at levere det fuldendte civiliserede ur, […]
Skriv et svar Annuller svar
Alternativ smoking forleden
Må man det? Om den alternative smoking, som Den velklædte mand benyttede forleden dag.
Læs mere
Laugenes opvisning 2024
Laugenes opvisning er tilbage efter to års pause. Den velklædte mand var med i Moltkes Palæ og fandt et par gedigne overraskelser.
Læs mere
ANNONCE Drivertvest de Luxe
En opgraderet udgave af finance bro-vesten har fundet adgang til Den velklædte mands butik [fri adgang].
Læs mere
Fløjlsbukser – sådan skal de være
Hvordan skal fløjlsbukser se ud, og hvor køber du dem? Den velklædte mand guider dig.
Læs mere
Henrik Vibskov – test af jakkesæt
Henrik Vibskov har i særklasse været den mest betydningsfulde danske tøjdesigner siden starten af 2000’erne. Men kan han sy et jakkesæt? Det har vi testet på egen krop.
Læs mere
Test af jeans hos Brund
Brund er landets bedste butik med jeans og denim. Siger nogle. Holder påstanden? Vi har testet jeans i kælderbutikken i Nrd. Frihavnsgade i København og fælder en dom.
Læs mere
Twillbukser til efterår og vinter
Sådan bruger du bomuldsbukser rigtigt inden for klassisk tøj. Og der køber du dem.
Læs mere
Søren skriver
Fin artikel. Er det ikke noget med, at Nautilus er tegnet af den samme, der har tegnet Audemars Piguets ikoniske Royal Oak – og vist endda kun nogle få år efter, han havde tegnet Royal Oak? Ligheden er i hvert fald slående, også selvom Nautilus “mangler” de otte skruer i kransen.
I øvrigt synes jeg, at man ofte ser Patek, AP og Vacheron Constantin udgøre den “hellige treeninghed” er luksusure (med Patek naturligvis som førsteplads) – men måske det bare er en urimelig forsimpling? Må indrømme, at jeg selv er meget varm på et Royal Oak 🙂
Mbh. Søren
Torsten skriver
De to modeller – Nautilus og Royal Oak – ser godt nok meget beslægtede ud. Patek må have tænkt, at sådan sag måtte de også have. Der ligger en historie der
Christoffer skriver
Det er korrekt set. Det er schweiziske Gerald Genta som har tegnet begge ure – hhv. Royal Oak i 1970 og Nautilus i 1976. Han står også bag Golden Ellipse. Mindre kendt er han Oysterqvartz for Rolex som har en række lighedstegn med Royal Oak.
MFP skriver
Genta er også designeren bag f.eks. Omegas “Constallation” & IWC’s 70’er iteration af “Ingenieur”. Sidstnævnte har IWC dog senere spoleret designet af i den moderne udgave. Det skal dog også siges at Genta står bag nogle genuine rædsler, heriblandt Bulgaris “Bulgari Bulgari” (ja, det hedder modellen faktisk).
Martin Kristensen skriver
Tak for en god blog. Det er en fornøjelse at læse med. På billedet i dette indlæg bærer Agnelli uret uden på skjortemanchetten. Lægger der en historie bag dette fænomen?
Mvh.
Martin Kristensen
Niels Jensen skriver
Agnellis ur uden på manchetten er et af hans mange gimmicks – nogen vil sige sprezzatura.
Angiveligt gjorde han det for at spare den tid, det tager at trække op i manchetten for at se klokken.
MFP skriver
Med til historien hører også at Patek (ligesom Audemars Piquet & Vacheron Constantin) har brugt Jaeger Le Coultre værker og Ebauches (rå værker) i deres ure. Herunder det berømte JLC caliber 920, der blev brugt i den navnkundige “Nautilus”.
Bagsiden af medaljen med Patek er dog at der ikke er ubetinget tilfredshed med selve kvaliteten af produktet & deres service er åbenbart ganske horribel. Se f.eks. nedenstående link.
Til gengæld har de (ligesom Rolex) en fantastisk marketingmaskine. Men hvor Rolex service & holdbarhed/kvalitet, generelt, bliver berømmet, er det åbenbart ikke tilfældet med Patek. Til gengæld er Rolex værker ikke ligefrem skønne at skue.
https://www.rolexforums.com/archive/index.php/t-551120.html
.com skriver
Royal Oak er fra 1972 og var i sin tid et kæmpe sats fra AP, det viste sig at være den rigtige satsning eftersom Patek allerede 4 år derefter præsenterede deres Nautilus.
Både Royal Oak og Nautilus udgør i dag en ikke uvæsentlig andel af de to mærkers respektive omsætning.
Stern familien var blevet mere end almindeligt velhavende på at levere skiver til stort set alle der var noget i urbranchen og med den velstand købte man PP som forinden havde haft nogle svære år.
I forhold til brand værdi er Patek ikke i samme liga som Rolex, Rolex er kendt af stort set alle og repræsenterer en værdi alle steder.
Patek derimod er et niche produkt og jeg vil anslå at mindre end 10% af den vestlige verdens samlede befolkning har hørt om det for slet ikke at tale om egentligt ejerskab.
Tilbage står så de gamle PP ure som traditionelt har opnået de højeste hammerslag hos diverse auktionshuse verden over, den trone sidder Rolex nu også på og især salget af salig P Newmans gamle Daytona satte en tyk streg under hvor hurtigt tiderne kan skifte.
Før dette salg tilhørte rekorden for verdens dyreste armbåndsur Patek og havde været deres i årtier, det var nærmest utænkeligt at andre kunne komme i nærheden og rigtig mange år var det stort set kun Patek ure der blev handlet til mange millioner kroner.
I forhold til kvalitet er alt jo relativt men det skal siges at Patek på ingen måde er et dårligt ur, det er bare ikke lige så robust som et Rolex eller Omega eller såmænd Grand Seiko for den sags skyld, skal vi blive lidt i bilernes verden så er Patek vel mere i familie med en håndbygget sportsvogn som en Pagani og Rolex er så stadig en BMW i M serien som kan tåle at blive kørt hårdt 24/7.
Personligt foretrækker jeg Royal Oak frem for Nautilus men taler vi dress ure så ser det pludselig anderledes ud, reference 5140 fra Patek er ualmindeligt smukt ligesom mange andre PP referencer i øvrigt, desværre har priserne nået et leje hvor det begynder at blive fjollet og når en dress kronograf i guld på en alligator rem koster over en halv million kroner så er markedet ikke så stort længere.
Dette ses også på prisudviklingen som på ingen måde er lige så favorabel som tidligere, det ligner lidt et kapløb om hvem der kan lave det dyreste ur og her er PP ikke de værste i feltet skal jeg skynde mig at sige, hos Greubel Forsey koster det mest simple stålur (time, minut og sekundanvisning) over en million kroner😳
Uanset hvor fint det er forarbejdet må det anses for at være i den ekstreme ende af skalaen og der er relativt få købere til den slags.
Rigtig god og spændende læsning ellers, som altid fristes man næsten til at sige.
Mvh
.com
Jan skriver
Cartier.
Alt andet er bras og for pøblen.