En covert coat har karakter
Den er meleret lysebrun (fawn). Den er maksimalt knælang. Den er enradet. Den har tværgående sting på skøder og manchetter. Den er en gammel engelsk ridefrakke, der med tiden er blevet en byfrakke.
Jeg har skrevet om en covert coat flere gange, men det giver ikke bonus, må jeg konstatere. Jeg har endnu ikke set den på gaden i København.
Måske er covert coat’en heller ikke ligetil. Den kan opleves som for casual til mørke jakkesæt og for formel til det efterhånden typiske alternativ: pullover og skjorte med lærredsbukser eller jeans.
På den anden side, sværere er den så heller ikke. Englænderen her, som jeg så i Firenze, viser, hvor harmonisk den kan glide ind i et samlet dress af varme farver.
Cordings i London sælger, hvad man kan kalde den originale covert coat. En firma som Samuel Windsor sælger en billigere model.
Foto: Torsten Grunwald
—
Læs om flere frakker
Rulamspjækkert: http://denvelklaedtemand.dk/2012/10/tilloeb-til-en-rulamspjaekkert.html
Ulster, covertcoat & chesterfield: http://denvelklaedtemand.dk/2011/11/tre-klassiske-frakker.html
Lodenfrakke: http://denvelklaedtemand.dk/2011/01/en-klassiker-fra-oestrig.html
Trenchcoat: http://denvelklaedtemand.dk/2008/09/frakken-fra-skyttegraven.html
Cottoncoat: http://denvelklaedtemand.dk/2008/09/cottoncoat-med-raglanaermer.html
[…] Man vælter sig i tweed, viyella, fløjl og molskind. Cordings er især kendt for deres covert coat. Servicen er i top, ligesådan stilen, prisen er rimelig, forarbejdningen er mindre imponerende, […]