Årligt
Fri adgang i et år.
Månedligt 8-10 nye artikler.
Artikelarkiv med over 1.000 artikler.
Kontante fordele:
- Fuld cash-back af de 399 kr. ved køb af slips, drivert eller målsyede bukser i DVMs butik
- Fast 20 % rabat på køb hos Holme Vin
399 kr. om året inkl. moms. (spar 189 kr.)
Månedligt
Fri adgang
Månedligt 8-10 nye artikler
Artikelarkiv med over 1.000 artikler
49 kr. om måneden inkl. moms.
Læserinteraktioner
Kommentarer
Trackbacks
-
[…] Graverjournalistik er sjovt, men koster tid. Mest krævende har to indlæg om skrædder Alfred Alm været, henholdvis om Alm i pressen og hans mere personlige historie. Lige i hælene på Alm-historierne fulgte filmen om knaphulsblomster hos Tage Andersen. […]
-
[…] Den hvide knaphulsblomst er sagen, hvis man er i kjolesæt, enten en hvid nellike eller en hvid gardenia. Førstnævnte er tættere, sidstnævnte mere åben og sædvanligvis lidt mindre. Sørg for, blomsten sidder rigtigt i knaphullet. Se, hvad rigtigt er her. […]
-
[…] introducerede opsmøgede bukser i København og et slag for en blomst i knaphullet. Tegning fra Blæksprutten årgang […]
-
[…] Lichfield poserer i flamboyant, skræddersyet tøj med knaphulsblomst i reverset. Foto: National Portrait […]
-
[…] Knaphulsblomst og brystlommetørklæde var nyt tilbehør, da Punch tegnede nærværende tegning af to dandyer i 1875. […]
-
[…] Charles og Camilla. Prinsen er i et enkeltradet, skræddersyet jakkesæt med opslag på bukserne, knaphulsblomst og god kombination af slips og lommetørklæde. Foto: Vanity […]
-
[…] And”, hvis man var yuppie i 1980’ernes København, og købte sine blomster hos Tage Andersen ifølge journalisten Ann Mariager. Fra bogen Dengang i 1980’erne af Martin Kongstad og Henrik […]
-
[…] Coward til en premiere i brun habit og en nellike i knaphullet. Foto: […]
-
[…] kan eventuelt sætte en klassisk blomst i knaphullet, fx en hvid eller rød […]
Skriv et svar Annuller svar
Test af jeans hos Brund
Brund er landets bedste butik med jeans og denim. Siger nogle. Holder påstanden? Vi har testet jeans i kælderbutikken i Nrd. Frihavnsgade i København og fælder en dom.
Læs mere
Twillbukser til efterår og vinter
Sådan bruger du bomuldsbukser rigtigt inden for klassisk tøj. Og der køber du dem.
Læs mere
De bedste striktrøjer
Hvor finder man sin pullover af cashmere eller uld? 10 gode europæiske mærker.
Læs mere
Tweed på tre måder
Der tales meget om tweed, men få bærer klædevaren. Nogle eksempler på, hvordan man gør det med bravour, nu da løvfaldet nærmer sig.
Læs mere
Interview med Bernhard Roetzel om klassisk herremode
Eksklusivt interview med Bernhard Roetzel, forfatteren til den mest sælgende bog om klassisk herretøj. Vi taler om herremodens forandring, kunsten at instruere en skrædder og en skomager, de bedste butikker i Tyskland. Med mere.
Læs mere
Farver til mænd – rigtigt og forkert
“En mand bør aldrig undervurdere vigtigheden af farver,” står der i en autoritativ bog om klassisk herretøj. Alligevel gør manden det igen og igen. Den velklædte mand viser en vej frem.
Læs mere
Test af herrebukser fra Mod
Herrebukser med en traditionel, høj talje er svære at finde. Butikken Mod har dem. Men er de gode nok? Vi har testet dem.
Læs mere
Potter skriver
Interessant indlæg, tak. Der var en del ting, der var nye for mig. Jeg troede, at rosen var den mest anvendte blomst til knaphullet. Jeg havde aldrig funderet over, at man direkte kunne henvende sig til blomsterbutikken med anliggendet. Flot at se Tage Andersen i aktion. Resultatet på det nederste foto er iøjnefaldende men samtidig meget harmonisk ifm jakken og slipset, i eet ord elegant.
Torsten skriver
Tak, Potter.
En anden ofte brugt blomst har været en blå forglemmigej.
“Før de skulde hjem, gik han alene ned til Moderens Grav, han plukkede en Forglemmigej og stak i sit Knaphul,” som Morten Korch (!) skriver et sted.
Rosen har man også set, men vil uundgåeligt stritte og gøre opmærksom på sig selv.
Jens skriver
Hvor hænger det maleri henne? mvh
Torsten skriver
Victoria Art Gallery i Bath, England.
Jens skriver
Velklædt blomsterbinder med ascot (?)
FBJ skriver
Så fik vi (i Berlingskes søndagsmagasin “B” den 11.3.2018) føjet den nuance til, at Tage Andersen er en mand, der søger kvalitet også på beklædningens område. “Naturligvis,” fristes man til at sige.
“Med sine tynde guldindfattede briller, det grå hår samlet i en lille knold i nakken, uldhuen godt ned i panden og de kæmpestore gummistøvler er der noget eventyrligt over ham. Som om han lige er trådt ud af en billedbog eller en fortælling fra en ubestemmelig tid. Ikke mange går med knickers, Tage Andersen gør. Det har han gjort, siden han var dreng. Sit tøj tegner han selv og får en skrædder til at sy det efter tegningerne.
Også hans sko bliver håndsyet. Det klarer en særlig skomager oppe i Oslo. Fødderne er umulige, forklarer han. Brede og med en høj vrist. Flere af skoene er forsålet op til ti gange. Han slider dem, til de ikke kan mere. Men slitage kan være smukt, det naturlige forfald kan være smukt.
På en trappe op til 1. sal inde i hovedbygningen står fem par udtrådte, rustikke, brune lædersko placeret på hver sit trappetrin. En dekoration i sig selv.”
Torsten skriver
Klasse, som man siger