Årligt
Fri adgang i et år.
Månedligt 8-10 nye artikler.
Artikelarkiv med over 1.000 artikler.
Kontante fordele:
- Fuld cash-back af de 399 kr. ved køb af slips, drivert eller målsyede bukser i DVMs butik
- Fast 20 % rabat på køb hos Holme Vin
399 kr. om året inkl. moms. (spar 189 kr.)
Månedligt
Fri adgang
Månedligt 8-10 nye artikler
Artikelarkiv med over 1.000 artikler
49 kr. om måneden inkl. moms.
Læserinteraktioner
Kommentarer
Trackbacks
-
[…] skulle efter sigende være dem, der holder mest fast i gamle dresscoder. Der kan man stadig møde en vest. Der er der flere skræddersyede […]
-
[…] mand i 1958. Det kunne lyrikeren T. S. Eliot have været blevet. Notér hans fine brug af en vest. Foto: Getty […]
-
[…] gengæld slipper du som sagt for vesten, selv om der jo heller ikke længere er vest-krav med et enradet jakkesæt. Men da dobbeltradede […]
-
[…] Jakkesæt med vest i Donegal. Set hos Peter Christian. […]
-
[…] Vest med jakkesæt – regler […]
Skriv et svar Annuller svar
Test af regntøj fra Rains
Rains er på godt 10 år blevet et feteret dansk tøjmærke, der både bruges på cyklen i København og ved Paris Fashion Week. Vi har testet om selve produktet, regntøjet, kan leve op til den gode historie. Læs vores vurdering og konklusion her.
Læs mere
Fra Den velklædte mands dagbog
Klædt på til dagligdagens små slag. Klip fra Den velklædte mands dagbog.
Læs mere
Test af jakker og bukser fra Suitsupply
Alle i jakkesætsbranchen skeler til Suitsupply. Er der egentlig grund til det? Vi har testet deres udbud af jakker og bukser i foråret 2025.
Læs mere
Skræddersyet denimskjorte
Den velklædte mand lod en skjorte af kirsebærfarvet japansk denim sy. Et galt eller genialt træk? Læs, og se med en gang.
Læs mere
Den diskrete skrædder i København
En af landets allermest erfarne skræddere gemmer sig i en kælder i København. Vi så forbi for at evaluere mulighederne inden for jakker, bukser og skjorter.
Læs mere
Et sort jakkesæt er stadstøj
Må man gå i en sort habit? Den velklædte mands opdaterede holdning til en forkætret dragt.
Læs mere
Herretøj hos Magasin du Nord
Er Magasin, landets ældste stormagasin, en skygge af selv eller faktisk et sted, man skal se forbi, hvis man er på jagt efter godt herretøj? Vi har undersøgt situationen og fælder vores uforfærdede, og måske overraskende, dom.
Læs mere
Hør en gang – her er dit jakkesæt
De mest slidte jakkesæt og skjorter i Den velklædte mands garderobe er af hørlærred. Det har en god forklaring.
Læs mere
Vældigt godt indlæg!
Et punkt er jeg dog ikke enig i – i forbindelse med: 2delt jakkesæt med selvstændig vest, nævnes det at dette ikke rigtig går med forretningshabitten – dette er ikke korrekt, tværtimod er det almindeligt og klassisk at kombinere en blå habit med en grå vest. Dette gælder såvel 2 radet som dobbeltradet, og udøves også af undertegnede!
Iøvrigt hed det sig tidligere, at i Frankrig var denne kombination reserveret medlemmer af det Franske Akademi!
Godt, at artiklen kunne bruges.
Mht. selvstændig vest med mørk forretningshabit ser jeg ikke kombinationen som umulig. Det, håber jeg, fremgår. Men jeg vil fastholde, kombinationen er usædvanlig og krævende historisk set. Der er ganske enkelt meget få autoritative eksempler, hvis man skuer tilbage
Hos Brødrene Andersen, i 1975, var der ansat 3 tilskærere og omkring 30 skræddere. (Der kom jeg til firmaet)
At skære en vest og sy den var en kunst, som kun få kunne. Det virker umiddelbart så let for en dygtig skrædder – Alm kunne det og vore tilskærere
Husum og Norling var tæt på.
Problemet i dag er enkelt — benklæderne er ikke syet til en vest! Bukselinningen (the rise) er for lav og der kræves seler (det havde man jo dengang), for at det hele hænger sammen.
Se bare hvor frygteligt det ser ud, når der fleste herrer udstyrer sig med kjole og hvidt. Sandsynligvis et lejet sæt med smokingbenklæder og så bliver vesten halet ned, så den “passer”.
Benklæder og vest skal passe sammen. Rent praktisk vi jeg mene, at benklæderne mindst skal nå et pænt stykke over navlen for at få regnestykket til at gå op.
I øvrigt er jeg helt enig i, at den nederste knap ikke skal knappes, da, hvis vesten er syet korrekt er umuligt.
Undskyld mine “nørdede” bemærkninger, men jeg kan ikke lade være — fordi jeg ved.
Jørgen, tak for dine nørdede bemærkninger, dem er vi mange, der kan lide her. Kom til at tænke på disse foto fra, jeg fandt i tysk skræddermagasin fra 1950’erne: https://denvelklaedtemand.dk/2015/03/kjolevestens-rette-lngde.html
Er det i orden, at have jakken stående åben, når man bærer vest?
Det er det, faktisk er det normen. Dog ok at knappe den engang imellem
Interessant artikel!
Mr. X optræder som illustration til artiklen i en dobbeltradet vest med ti knapper. Bliver de alle kappet? Eller er rækken til højre på fotoet pynteknapper uden en egentlig funktion? Har vesten et særligt navn?
Læsere af Den velklædte mand har sikkert ved flere lejligheder set omtalt, at på en enradet vest bliver nederste knap normalt ikke knappet, som også Jørgen Nexøe-Larsen skriver. Gælder der andre regler, når vesten er af den type, som Mr. X anvender?
Michael, alle knapper knappes i en toradet vest. Jeg vil tro, knapperne til højre er pynteknapper. Enkelte kan være jigger-buttons, dvs. to knapper med en lille snor i mellem sige, som hjælper med at holde overslaget på plads. En dobbeltradet vest har ikke et særligt, men vil i modsætning til en enradet vest tit forsynes med revers og krave.